Small&Friendly Griekenland: Korfoe

Small&Friendly Griekenland: Korfoe

Tekst: 

Lotte De Wilde

Deze week staat Griekenland in de kijker op June. Met elke dag een tip voor een kleinschalig hotel en àlle info om van je Griekse vakantie een verwenmoment te maken. Vandaag: Korfoe!

Korfoe, een kennismaking
Korfoe bevindt zich in het noordelijke deel van de Ionische zee. Het is een van de meest populaire eilanden van Griekenland. En dat heeft verschillende redenen. De azuurblauwe zee, bijvoorbeeld. Het groene binnenland. En de liefde. In Sidari kun je de ware passie vinden als je in de liefdestunnel zwemt. In Korfoe-Stad bezoek je de Oude en de Nieuwe vesting en blik je naar de zee vanaf de hoge rotsen. Verder biedt het historische centrum een resem aan gezellige steegjes, de typische smalle straatjes en indrukwekkende pleinen. Verken Korfoe met de fiets, scooter of huurwagen. Zo kun je zelf ook de minder toeristische plekjes verkennen.

De lokale gastronomie
Een bezoek aan Korfoe is niet volledig zonder van de traditionele Griekse keuken te genieten. Het eiland heeft een heleboel authentieke restaurants en bars waar je gezellig met de locals kunt verbroederen. Rex staat bijvoorbeeld al enkele jaren in de top-vijf, met z’n beeldig terras en heerlijke keuken. Ook Avli is een aanrader, met een open-air dining room. Nog niet genoeg van de Griekse keuken en wil je je kookkunsten zelf eens uittesten? Reserveer dan bij Ambelonas. Hier kun je zelf traditionele recepten uitproberen en leer je alles over de tradities, ingrediënten en technieken van de Griekse keuken. Natuurlijk kun je er ook gewoon een tafeltje reserveren. Ambelonas heeft een eigen wijngaard.

Yamas!
Jamas in het Grieks, santé of proost bij ons. Bij een bezoek aan Korfoe krijg je de kans het glas meerdere malen te heffen. Ga eens langs bij Salto, een wijnbar en bistro gelegen aan de haven. Met een ouzo of frappé kun je genieten van een prachtige zonsondergang met zicht op het bekende fort van Korfoe.
Ook Aktaion biedt de nodige ontspanning om op adem te komen na je speurtocht door de smalle straten. Fantastisch uitzicht! Aktaion is gewoon een plek waar je blij van wordt: schakende locals, pittoreske landschappen en heerlijke drankjes. Alles wat je nodig hebt om de Griekse sfeer op te snuiven. 

Onze verblijfplaats: Hotel Alonakia
Kleine hotelletjes geven je pas echt het gevoel van complete rust en genot. In Korfoe raden we om die reden Hotel Alonakia aan. Het pittoreske logement wordt gerund door een Grieks echtpaar dat van het genot van hun gasten een prioriteit maakt. Het personeel doet werkelijk alles om mensen onder te dompelen in de Griekse ontspannen sfeer zodat je het optimaal naar je zin hebt. ‘Alonakia’ oogt zeer verzorgd en gezellig en dit wordt extra benadrukt door de kleurrijke bloemen die het hotelletje opsmukken. De eigenaar staat zelf aan het fornuis en dat doet hij op voortreffelijke wijze. Je kunt er ’s avonds gewoon blijven dineren voor een zeer democratische prijs. Het restaurant biedt een zeer mooi panoramisch zicht waarbij Agios Gordios, de zee en ook de bergen in de verte de finishing touch vormen. Ook aan het zwembad kun je terwijl je een verfrissende duik neemt, genieten van dit heerlijke uitzicht. Geen zin om af te koelen aan het zwembad? Geen probleem, want het dorpje Agios Gordios ligt op slechts 10 minuutjes wandelen. Dit dorp is gelegen aan één van de mooiste baaien en stranden van Korfoe en ook daar is een plons in het water mogelijk.

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Naar Korfoe!