Kaffee Kamiel
In het hart van Brugge vind je Kaffee Kamiel. Een prachtige koffiebar met een stoere urban look waarbij je je in een grootstad als Amsterdam of Londen waant. Hier vind je werkelijk alles wat je nodig hebt om even echt te genieten van de gezellige drukte. Je kunt er terecht voor een heerlijk ontbijtje, voor Poké Bowls om u tegen te zeggen en natuurlijk voor lekkere, handgezette koffie gemaakt door hun eigen barista. Alle gerechtjes worden huisgemaakt en tot in detail afgewerkt. Oh ja, gek van het interieur van Kaffee Kamiel? Dan heb ik goed nieuws, want naast de koffiezaak hebben Thomas en Alexia ook een interior shop waar je de mooiste interieurartikelen en cadeautjes op de kop kunt tikken. Shoppen maar!
Zilverpand 7, 8000 Brugge

Marie’s House
Welkom thuis. Dat is de zin die deze koffiezaak perfect beschrijft. Wanneer je binnenkomt in Marie’s House voel je meteen de warme, huiselijke sfeer. Dat komt enerzijds doordat deze gezellige koffiebar oorspronkelijk een gewoon huis was. Na een grondige renovatie en een liefdevol likje verf ontstond een echte thuis. Geniet van een lekkere Brusselse wafel of van een echte Hoorns koffie in de living zoals gastvrouw Marie het zo mooi noemt. Voor een echte Brugse koffiepauze ben je hier aan het juiste adres.
Korte Vuldersstraat 5, 8000 Brugge

Cafuné Specialty Coffee Bar & Roastery
Ben je een echte koffieliefhebber en kun je kwaliteit en vakmanschap wel appreciëren? Spring dan zeker eens binnen bij Cafuné. Deze hippe koffiezaak brandt namelijk al zes jaar zijn koffie zelf en dat proef je! Ga langs bij Elliott en Ester voor een flat white en een stukje heerlijke zelfgemaakte appeltaart en geniet ondertussen van de geur van verse koffie die uit de impressionante koffiebrander komt. Enjoy!
Academiestraat 8, 8000 Brugge

Brugge
Kaffee Kamiel
Marie’s House
Cafuné
Brugge
Coffee Adriaan

Coffee Adriaan
Wil je graag gezellig vertoeven tussen lokale Bruggelingen? Dan ben je in deze stijlvolle, kleurrijke koffiebar zeker aan het juiste adres. Hier vind je zowel keuvelende dametjes als groepjes studenten die samen komen ontbijten. De bar dankt zijn naam aan een componist uit de 15de eeuw, en zijn (herschreven) muziek kun je hier zachtjes op de achtergrond horen spelen. De zaakvoerster Marie loopt ook elke dag rond in de bar en neemt uitgebreid de tijd voor een gezellige koffieklets met haar klanten. Kortom, coffeebar Adriaan is een plek waar je je helemaal thuis voelt.
Adriaan Willaertstraat 7, 8000 Brugge

Bar’Lokal
Wie zoekt die vindt. Bar’Lokal is een verborgen pareltje dat tussen de Burg en de Markt ligt. De koffiebar is voor toeristen moeilijk te vinden, dus er komen vooral Bruggelingen over de vloer. Hier vind je dan ook lekkere lokale producten zoals Brugse kaas en wijn, maar je kunt er ook heerlijke Origin koffie drinken uit Zuid-Afrika. Liever een theetje? Probeer dan zeker eens een verwarmende Indische Chai thee. Conclusie, Bar’Lokal is een kleine, knusse bar die het ideaal kader vormt voor een gezellige koffiedate!
Burg 15, 8000 Brugge

Li O Lait
Mag het al eens wat meer zijn? Dan is Li O Lait de place to be. Hun motto: kom uit je huis en kom binnen in het onze! Deze koffiebar met internationale sfeer serveert je met plezier authentieke en bijzondere dranken en gebakjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisgemaakte Nutella latte of een tequila espresso? De overheerlijke wortelcake en originele bagels verdienen absoluut ook een 11/10. Smullen maar!
Dweersstraat 30, 8000 Brugge

Vero Caffè
Op enkele honderden meters van de Markt vind je – goed verborgen weliswaar – het hippe Vero Caffè. Neem plaats in de zetel aan het raam met een dampende koffie en geniet van het uitzicht op het Sint-Jansplein. Aanrader: proef zeker eens een stukje taart. Deze worden dagelijks huisgemaakt en daarbovenop is er een groot aanbod aan vegan friendly gebak! Ook het insta-worthy interieur doet ons hartje sneller slaan. Kom je ook eens langs?
Sint-Jansplein 9, 8000 Brugge

Door Anaïs Vanneste.

Brugge
Bar‘ Lokal
Li O Lait
Vero Caffè

Ontdek nog meer artikels over ...