Padella
Buurt? Borough Market
Soort? Italiaans
Prijs? Cheap (-ish)
Must eat? Pappardelle met 8 uur lang gegaarde ragu van Dexter rundvlees
Wat? Padella is de laatste toevoeging aan de reeds lang gegeerde versmarkt Borough Market. Het is een jaar open en inmiddels berucht omwille van de lange wachtrijen. Maar maak je geen zorgen, het restaurant is voorzien op snelle service en een nog snellere rotatie. Padella is geen plek om een rustige avond met je geliefde door te brengen. Maar het voedsel wordt voor je neus bereid, van de fonds tot de verse pasta. O, en de negroni kost er maar vijf pond.
Website? www.padella.co

Must eat? Alles. En kom ’s anderdaags nog een keer terug

BRAT
Buurt? Shoreditch
Soort? Baskisch grillrestaurant
Prijs? Van 18 pond voor de zonnevis tot 80 pond voor een grote tarbot
Must eat? Alles. En kom ’s anderdaags nog een keer terug.
Wat? Een brat is in het Engels een verwend jongetje, en dat is precies hoe je je voelt na een bezoek aan dit restaurant op de eerste verdieping van een hoekhuis in het überpopulaire Shoreditch. Jonge chefs zijn er druk in de weer boven een open vuur in de al even open keuken en roosteren hele vissen, stukken Herdwicklam en rundsfilet tot in de perfectie. Neem wat van het lekkere brood met truffel vooraf, en ook de fluwelen zwemkrabbetjes zijn een ware treat.
Website? www.bratrestaurant.com

Smoking Goat
Buurt? Shoreditch
Soort? Modern Thai (en ander Aziatisch)
Prijs? Het ontbijt is er spotgoedkoop
Must eat? Als ontbijt saffraaneieren in curry met lardo.
Wat? Het heerlijke aan Londen is dat alles er lijkt te kunnen, en dus ook moderne Thaise restaurants die in alle vroegte openen voor ontbijt en daarna met een andere menukaart gewoon doorgaan voor lunch en diner. Dit is de perfecte plek voor een hangover ontbijt, en dat kan ook moeilijk anders met een cocktail als ‘America Eats Its Young’ op de kaart, een redelijk impressionante mengeling van wodka, tomatensap, vissaus en chili. Eat this.
Website? www.smokinggoatbar.com

Ideaal voor een zondagse wandeling in het park in de buurt en een brunch in Perilla

Perilla
Buurt? Newington Green
Soort? Modern English
Prijs? Tot 20 pond voor een hoofdgerecht, 44 pond voor een vijfgangenmenu, 28 pond voor de zondagbrunch
Must eat? Cumberlandworst met puree, gravy en graanmosterd. En brood met ‘brown butter’ (njam).
Wat? Newington Green is een wijk in volle expansie. De van oorsprong zeer residentiële buurt wordt de laatste maanden opgeleukt door nieuwe initiatieven zoals dit uit de kluiten gewassen huiskamerrestaurant. Het bewijst dat je niet in de hippe plekjes moet huizen (zoals Soho, Shoreditch, Camden) om een lekkere kwaliteitskeuken te brengen. Ideaal voor een zondagse wandeling in het park in de buurt en een brunch in Perilla. Burrata wordt er met rode biet gecombineerd, lam met courgette en parmezaan en op zondag eet je wat de pot schaft. Meestal is dat een ‘heritage meal’, zoals in ons geval de huisbereide Cumberlandworst met een puree om zachtjes voor te sterven.
Website? www.perilladining.co.uk.

Darjeeling Express
Buurt? Kingly Court, Carnaby
Soort? Indiaas
Prijs? In de buurt van tien tot vijftien pond voor een gerecht
Must eat? Channa chaat, pikante kikkererwten met groene chili, tamarinde, rode ui, krokant engelenhaar van kikkererwtenmeel en verse koriander
Wat? Je gaat naar Londen om Indiaas te eten zoals je naar Parijs gaat om in een typische bistro te tafelen. Zo is dat en niet anders. Het is de enige plek in Europa waar je zoveel heerlijke Indiase producten en bereidingen op een zakdoek groot vindt. Na de grote successen van Dishoom en Gymkhana is dit restaurant op de eerste verdieping van een typische Londense patio een nieuwe verademing in het koninkrijk van de pittigheid. We raden de curry van geit aan (jawel) en de paneer (kaas) in een romige saus met verse groene chili. Mango lassi moet de papillen weer hun originele vorm geven.
Website? www.darjeeling-express.com

Ontdek nog meer artikels over ...