In de schaduw van onze favoriete Gentse skyline ligt Portus Ganda, een betoverende enclave aan het water die meer dan vaak over het hoofd wordt gezien. Begrijpelijk met zo veel moois te zien in de stad. Maar vergis je niet: achter de bescheiden façade schuilt een buurt vol verrassingen. Portus Ganda mag dan niet jouw eerste keuze lijken wanneer je Gent bezoekt, maar het heeft een unieke charme die wacht om ontdekt te worden, door iedereen die bereid is verder te kijken dan hun neus lang is…

june.’s bed: Ganda Rooms & Suites

Dit 18e eeuwse herenhuis brengt je ziel tot rust tijdens een relaxte ontvluchting van het drukke leven. In een rustige straat en toch het hartje van onze favoriete stad werden 8 verschillende kamers met behulp van een unieke metamorfose omgetoverd tot jouw volgende droomkamer. De unieke uitstraling en persoonlijke afwerking versterken samen de authenticiteit van het pand. De perfecte combinatie voor een gouden nachtrust.
Houtbriel 18

Portus Ganda
Portus Ganda

june.’s plate: Edgar Kaasbar

Edgar Kaasbar is er voor de cheese lovers. In het oude karaktervolle rijhuis vlak bij Portus Ganda worden alle varianten van kaasgerechten geserveerd. De voorgerechten, hoofgerechten en desserts staan elk op hun beurt in teken van de liefde voor kaas. Met zorg gerijpte kazen voor een heerlijke raclette, streekkazen op een plankje om van te genieten met aperol maison en verschillende soorten charcuterie, fondue om bij weg te dromen, en nog zo veel meer. Het walhalle voor kaas staat met open armen klaar om je te ontvangen.
Steendam 62

Portus Ganda

june.’s drink: Bar Bidon

Fietsen zit in ons Belgisch bloed. We zijn er voor gemaakt. Met iconen als Eddy Merckx, Eddy Planckaert, Wout van Aert, Sven Nys en Niels Albert kan dat ook niet anders. In de gezellige koffie- en fietsbar Bar Bidon worden dan ook niet alleen heerlijke koffievarianten geserveerd, maar kan je ook exclusieve fietsen en accessoires bewonderen. Terwijl je geniet van een smaakvolle cappuccino, kun je je verwonderen over de prachtige fietsen en unieke accessoires die de ruimte tot leven brengen. En wie weet word je verrast door een artistiek fietsmotiefje in het melkschuim, waardoor je koffie-ervaring nog specialer wordt… Benieuwd?
Bisdomkaai 25

Portus Ganda

june.’s experience: Picknicken op de kaai

Langs de schilderachtige kade van Portus Ganda is picknicken een geliefde bezigheid voor zowel de locals in hart en nieren als de fervente bezoekers. Met uitzicht op het rustige water van de Leie en de historische gebouwen aan de overkant, biedt de kaai de ideale setting voor een relaxte picknick. Croissantje hier, sapje daar, … Terwijl je geniet van de zachte bries en het geluid van kabbelend water, kun je samen met vrienden of familie smullen van een heerlijke maaltijd bereid met lokale lekkernijen. Neuzekes mogen daar uiteraard niet ontbreken! Eén ding is zeker: een picknick op de kaai bij Portus Ganda is een ervaring om nooit te vergeten.

Door: Rens Oosterlinck

Ontdek nog meer artikels over ...