De Hazenhof

Op het historische landgoed Singraven nabij Twente vind je het idyllische boshuisje De Hazenhof. Dit sprookjesachtige verblijf straalt rust en romantiek uit. De inrichting is een mix van moderne toetsen en authentieke charmes. Het boshuisje ligt verstopt onder een paar prachtige eiken en is omgeven door een botanische tuin met architecturale gebouwen: van een magisch koetshuis tot een Nederlandse windmolen en het Singraven huis met een unieke kunstcollectie. De uitgestrekte landschappen zijn de ideale omgeving voor een flinke wandeling of een fietstocht. In De Hazenhof ontwaak je met het speelse deuntje van zangvogels, de intense geur van wilde paddenstoelen en tjirpende krekels. Smulpapen kunnen ’s avonds aanschuiven voor een diner met ambachtelijke producten in het poortwachtershuis van de uitbaters. Een smaakvolle afsluiter!

Slapen in het bos

Midden in het bos bij Apeldoorn slaap je in een stijlvol houten huisje. Deze B&B is ingericht met oog voor detail. Als basis kozen de eigenaars voor een wit interieur met aardekleurige tinten en gouden accenten. Het dak is deels uit glas gemaakt en loodst de schoonheid van de natuur naar binnen. In de wintermaanden kan je met fijne leeslectuur voor de houtkachel kruipen die een gezellige sfeer creëert. Laat je in B&B Slapen in het bos verwennen door een rijkelijk ontbijt met warme croissants, vers fruit en een glas versgeperst sinaasappelsap. Als de zon schijnt kan je de tuindeuren wagenwijd openzetten. Door de bomen zit je lekker beschut, ideaal voor een romantische tête-à-tête of een flinke portie me-time. In deze oase van rust zal je niet snel iemand tegen het lijf lopen. Dartelende damhertjes of een knobbelig zwijn zijn de enige gasten die jou wel eens een onverwachts bezoekje durven brengen, loslopend wild die de sfeer van het bos helemaal tot leven wekken.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

© Alex Batonishavili
© Tâm Koppelaar
© Nathan Dumlao
© Matthieu Lemarchal

Familie Buitenhuys, house 07

In dit glazen huisje proef je Nederland in zijn puurste vorm. De bezielers van dit concept zijn twee architecten met een creatief brein die al heel de wereld rondreisden. Ze kozen voor een houtkleurig plat dak en een zonnig bohemian interieur met een subtiel hippie kantje. Rond dit nederige stulpje loopt een beek die je afschermt van de uitgestrekte vlaktes waar de sereniteit van de natuur primeert. De Westfriese Omringdijk omvat kleurrijke tulpenvelden, boomgaarden en klokkenboerderijen waar je gezellig kan wandelen of picknicken. Logeer jij liever in een Countryside Cottage of een speels verblijf met eigenzinnige details? Bij Familie Buitenhuys kan je uit vier unieke logies kiezen die allemaal in the middle of nowhere neerstrijken.

Boutique Hotel Beekhuizen

Te midden van ongerepte bossen van het Nationaal Park van Veluwezoom in Gelderland ligt Boutique Hotel Beekhuizen,een architectonische eyecatcher. De 21 suites van dit luxueuze hotel hebben een eigenzinnig karakter met een uniek design en warme toetsen. Deze accommodatie koestert de eeuwenoude historie van de omgeving en wekt de geschiedenis terug tot leven in kleine details. In het gezellige bakhuis krijg je een panoramisch zicht over de weelderige natuur, de perfecte plek om ijsvogels te spotten. Laat je in de honesty bar verrassen door een uitgebreide drankenkaart en smaakvolle versnaperingen: de gouden combinatie voor een geslaagd aperitief. Voor gastronomisch genot kan je als gast even aankloppen bij de buren. De omgeving van dit hotel is een culinair landschap waar je sfeervol kan dineren. Wat kunst en cultuur betreft is de omgeving al even rijk. Rheden, de gemeente waar deze accommodatie ligt, telt heel wat beschermde monumenten. De tuinen van Middachten, het openluchttheater Pinkenberg en Kasteel Rosendael zijn alvast een bezoekje waard.

Bosvilla Hygge

Speelse eekhoorns die naar de boomtop klimmen, ritselende blaadjes en een kruidige dennengeur die door het bos vliegt. In Bosvilla Hygge geniet  je van de puurheid van het Veluwse landschap, een sereen oord waar je helemaal tot rust komt. Het minimalistisch design van dit natuurhuis typeert de Scandinavische schoonheid. De eigenaars hebben oog voor duurzaamheid en richtten alles in met hoogwaardige ecologische materialen in warme aardetinten. Vanuit de slaapkamers krijg je een adembenemend zicht over het bos. Nestel je in de loungestoelen op het terras onder fonkelende lichtjes en maak in de pizza-oven zelfgemaakte houtgestookte pizza’s, een smakelijk diner in een sfeervol kader. Hier geniet je van eenvoud, van kleine gelukjes.

Wil jij dit lijstje nog wat verder aanvullen met Belgische boshuisjes? Check dan zeker deze june.-tips:

Door Eline September
Foto bovenaan: © Jeremy Bishop

© Nachelle Nocom
© Alexandra Dementyeva
© Aldeen Li

Ontdek nog meer artikels over ...