Goeste
Je vertrekt samen aan het Lichttorenplein in een groep van maximaal 16 mensen

Onze collega’s van Elle Eten en de culinaire belevingsweek Goeste slaan voor de vierde keer de handen in elkaar om zowel bewoners als bezoekers de Knokse-Heistse horeca te laten (her)beleven. De lijst van deelnemers gaat van wijn- en tapasbars tot restaurants die allemaal het beste van zichzelf, en hun keuken, zullen geven. Het voordeel om in deze periode langs te gaan? Een ‘goodie’ om thuis verder te genieten, degusteren van nieuwe smaken of een blik achter de schermen in de rush van de keukens.

Geniet je liever in groep of wil je Knokke-Heist al wandelend culinair ontdekken? Schrijf je dan zeker online in voor de gastronomische gidsbeurten. Je vertrekt samen aan het Lichttorenplein in een groep van maximaal 16 mensen en eindigt de tocht met een uitgebreid belevingsmenu bij één van de deelnemende toprestaurants. Tickets voor deze unieke ervaring zijn verkrijgbaar via het Toerismekantoor Knokke.

Goeste

Wijnen Bodyn

Om te genieten van heerlijke wijnen moet je afzakken naar Wijnen Bodyn in de knusse deelgemeente Heist-Aan-Zee. Deze wijnwinkel-turned-wijnbar op de hoek van de Polderstraat wordt uitgebaat door Olivier, lid van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers. Je kan er proeven van zorgvuldig uitgekozen wijnen, gepaard met verse tapas in een industrieel interieur. De wijnbar is bovendien aangevuld met een wijnwinkel, dus je kan nadien meteen je favoriet mee naar huis nemen.

www.wijnenbodyn.be – 050 70 52 30

Blanco

Als het Belgische weer even te veel wordt, sta je in enkele stappen in het fleurige Mexico bij restaurant Blanco. Het eigenaarsduo David en Céline creëerden hun eigen ideale restaurant met een hip interieur, fijne smaken en een sfeer waarbij je je echt op reis waant. Hun focus op duurzaamheid en natuurlijke producten is zowel op het bord als op de drankkaart terug te vinden, en dat smaakt dubbel lekker.

www.blanco-knokke.be – 050 68 40 60

Il Trionfo

Ristorante Il Trionfo is dé definitie van een family-owned-restaurant. De door mama en zoon klaargemaakte gerechten worden tot bij jou aan tafel gebracht door papa en schoondochter. De minimalistische, strakke stijl wordt doorgetrokken van het interieur naar de presentatie op het bord. De D.O.P.-gecertificeerde producten verzekeren dat alles door en door Italiaans is.

www.iltrionfo.be – 050 60 40 80

Côte Belge

De eerste eyecatcher van Côte Belge is het interieur: donkere tinten, oude scheepslampen en een houten vloer die een eigen geschiedenis meedraagt. De rustgevende ligging aan het water biedt de ideale omgeving om, tot laat in de avond, te genieten van de dagverse en seizoensgebonden gerechten.

www.cotebelge.be – 050 51 26 91

Yssis

Yssis Café is het beste van twee werelden: brasserie by day, dansclub by night. Al meer dan 20 jaar is het een bekend begrip in Knokke-Heist waar je zowel kan genieten van een smakelijke lunch met dagverse producten als je uitleven op de dansvloer. Door het stijlvolle interieur in de twee recent vernieuwde veranda’s, zou je het andere kantje van de Yssis al bijna volledig vergeten.

www.yssiscafe-knokke.be – 0470 97 79 18

The Dutch

The Dutch is hét restaurant waar je kan genieten van een luxueuze fine-dining-experience van het binnen- tot het buitenstappen. De classy vintage stijl wordt doorgetrokken van de gepresenteerde borden naar het interieur, dat op zichzelf ook een lust voor het oog is. In de keuken zorgt de Josper Grill ervoor dat elk stukje vis en vlees smaakvol bereid wordt op houtskool.

www.thedutch.be – 050 69 20 81

Lakeside Paradise

Als je even wil ontsnappen aan de drukke winkelstraten, ben je bij Lakeside Paradise aan het juiste adres. Dit is niet alleen een restaurant, maar ook een hostel, wakeboardshop én cablepark. De locatie aan het Duinenwatermeer is een echte plus en zorgt, mede dankzij de wakeboarders, voor gepast entertainment tijdens het eten.

www.lakesideparadise.be – 050 60 60 35

Laat je op je culinaire wenken bedienen tijdens ‘Goeste’!
Van 2 tot en met 12 november word je in Knokke-Heist extra in de watten gelegd tijdens de culinaire tiendaagse ‘Goeste’. Het is het perfecte moment om het gastronomische aanbod te (her)ontdekken, van wijnbar tot toprestaurant. Alle deelnemende zaken vind je via deze link.

Door Guylène Renoult.

Goeste
Goeste

Ontdek nog meer artikels over ...