Mijn grote teen test voorzichtig de temperatuur van het water. Goedkeurend laat ik de rest van mijn lichaam in de hot tub glijden. Een diepe zucht ontsnapt mijn lippen. Als een spons zuigt het warme water de spanning uit mijn lijf. Wanneer ik achterover leun, verwarmt het gouden avondlicht mijn gezicht. Boven mij dansen de takken van de knotwilg op de muziek van een zomers briesje.
Vanavond zitten we in Langemark-Poelkapelle midden in de Vlaamse velden. Op een weide van bloemist Olivier. Hij woont met zijn vrouw en kinderen wat verderop in een oude boerderij die zijn ouders ooit kochten. Vijftien jaar geleden besloot de West-Vlaming bomen aan te planten op zijn graslanden. Aanvankelijk met het idee om snijgroen te kweken. Zo zou hij boeketten en bloemstukken met meer cachet kunnen creëren. Met takken vormgegeven door de natuur, in plaats van met het perfect gekweekte groen van bij de groothandel. Door de aanplanting van bomen werd het weiland waarop wij zitten een prachtige, groene oase. Omgeven door knot- en treurwilgen, platanen, hazelaars en een paardenkastanje. Met zicht op een vijver waarin lelies talrijk drijven. Het gekwaak van enkele padden weerklinkt. In de verte graast een kudde schapen en waagt een dorstig varken zich tot aan de waterrand.

tiny house
tiny house
tiny house
Het heeft wat weg van het glazen huis van Jason van der Woude op het domein van de Verbeke Foundation

Wij zitten op een goei wei
Tot voor kort werd het idyllische plekje enkel door schapen begraasd. Zonde, vond Olivier. En zo verhuisde hij de dieren in april naar een andere weide. Nu staat er een zelfgebouwd tiny house met hot tub dat hij verhuurt. Een knutselproject dat versneld afgeraakte doordat de freelance bloemist door covid-19 zonder werk viel. Zijn ‘tiny kot’ bouwde hij op het chassis van een antieke werfkeet. Met oude materialen timmerde hij, zonder concreet plan, het kleine huisje bij elkaar. Een verzameling van oude ramen aan de voor- en zijgevel trekken het buitengevoel naar binnen. Het heeft wat weg van het glazen huis van Jason van der Woude op het domein van de Verbeke Foundation. Ook de rest van het domein zou een openluchtmuseum kunnen zijn. Oude telefoonhokjes, een rode bloempot en andere houten objecten verspreid doorheen het landschap springen in het oog.

tiny house
tiny house
tiny house
tiny house
Kaarslicht, wat zachte muziek en goed gezelschap

Een plek om verveling toe te laten
Badderend in de hot tub zijn we elk besef van tijd verloren. Het uur lezen we af op onze gerimpelde handen. Het geknor van onze magen roept dan weer “etenstijd”. Met lichte tegenzin hijsen we onszelf uit de hot tub. Even de chloorgeur afspoelen onder de buitendouche. Tijd om het tiny house te verkennen! Binnen vinden we alles voor een gezellige avond. Een goed uitgerust keukentje, er is zelfs aan mooi servies gedacht. Een antiek tafeltje met twee oude schoolstoelen. Ken je ze nog, de stoelen waar je nylons aan bleven haken? Een hoogslaper met een groene ladder om naar bed te klauteren. Er liggen gezelschapsspelen en inspirerende boeken over cabins en tiny houses. Wij kiezen vanavond voor de deugd van het nietsdoen. Kaarslicht, wat zachte muziek en goed gezelschap. Buiten vlijen twee ganzen zich neer op de steiger voor een romantische tête-à-tête.

Meer weten over de reeks over bos- en natuurhuisjes? Volg het Instagramaccount van Laura via deze link!

tiny house

Praktisch

Het Tiny Kot in Langemark-Poelkapelle boek je hier via airbnb. Beschikbaar vanaf april 2021. Je betaalt in hoogseizoen € 173 (+ servicekosten) voor een overnachting. Olivier legt momenteel de laatste hand aan een tweede tiny house: het Pompkot, jawel in een oud pomphuisje.

Ontdek nog meer artikels over ...