Voor velen is Quartier Sint-Pieters een plek van komen en gaan. Duizenden levens kruisen elke dag elkaars pad in het station, elk met hun eigen doel en wil. Maar wat velen niet beseffen, is dat de stationsbuurt een plek van blijven kan zijn. De revival van de Sint-Pietersbuurt zit er al langer aan te komen. En de tijd is stilletjes aan aangebroken om het opnieuw een kans te geven. Want voor je het weet, heeft het je hart veroverd.

june.’s bed: Carlton Gent

In een tijd zoals nu waar we worden geconfronteerd met klimaatopwarming, broeikasgassen, en onomkeerbare natuurfenomenen, zijn hotels zoals Carlton broodnodig. Duurzaamheid staat bij hen voorop, en dat blijkt uit hun service. Alles wat ze doen, doen ze bewust op een groene manier. Alle producten die in het hotel aanwezig zijn, zijn van de hoogste ecologische standaarden, en vaak zijn die ook ‘cradle to cradle’. Daarnaast kan je je aan verse en lokale producten verwachten tijdens het heerlijke ontbijt. Daarbovenop zijn de locatie en de kamer uitmuntend, geweldig voor een kennismaking met Sint-Pieters.
Kon. Astridlaan 138

Hotel Carlton Quartier Sint-Pieters

june.’s plate: Lys d’Or

Een Belgisch-Franse kwaliteits- en belevingskeuken in een verrassend, kunstzinnig kader, daar mag jij jou aan verwachten wanneer je gaat tafelen bij Lys d’Or. Met hun 5- en 6-gangen menu weten ze telkens opnieuw verrassend uit de hoek te komen, allemaal dankzij de innovatie van chef Ignace Wattenberge, winnaar van de wedstrijd ‘Eerste kok van België 2018’, die streeft naar perfectie. Het menu ondergaat regelmatig een metamorfose, afhankelijk van de beschikbaarheid van de met zorg uitgekozen ingrediënten. Ook de plaatselijke sommelier weet voor de gasten een luisterend oor te zijn, die ieders wens in een glas wijn kan omtoveren.
Charles de Kerchovelaan 81

© Ekko Photography
Lys d’Or Quartier Sint-Pieters
© Dario Gorlova
© Dario Gorlova

june.’s drink: Pompette

Pompette, een unieke plek in Gent waar alles draait om jouw perfecte aperitiefervaring, garandeert gezelligheid op elke hoek van Quartier Sint-Pieters. Renske, met een passie voor het selecteren van wijnen, brengt zorgvuldig samengestelde selecties van kleinschalige Europese wijnboeren die zich toewijden aan natuurlijke, biologische of biodynamische methoden. Je vindt er een uitgebreid assortiment wijnen, zorgvuldig gekozen om jouw aperitiefmoment te vergezellen, of zelfs om te ontspannen na een lange dag, gewoon op de bank. En als je zin hebt om te aperitieven in de gezellige shop, kan dat zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er ook nog de huisgemaakte aperitiefhapjes die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken, met een nadruk op authentieke bereidingen van de puurste ingrediënten. Italië en Frankrijk zijn de grote inspiratiebronnen, maar je kan je ook laten verrassen door lokale lekkernijen.
Kon. Elisabethlaan 18

Pompette Quartier Sint-Pieters

june.’s whispering tip: OHNE

OHNE zag voor het eerst het daglicht in 2015, toen het als pionier de titel van eerste zero waste winkel in Gent verwierf. Hier vind je geen spoor van single use plastic of individueel verpakte items; bij OHNE staan lokale, biologische en onverpakte producten centraal. Het assortiment is rijk en divers, verder reikend dan enkel gedroogde voedingsmiddelen en lokale groenten en fruit. Met een scala aan verpakkingsvrije alternatieven voor badkamerbenodigdheden, cosmetica, huishoudelijke artikelen, lunchboxen en meer zijn ze koplopers in het domein. Maar hoe neem je jouw aankopen mee naar huis? Je hebt twee opties: breng je eigen herbruikbare verpakkingen mee – potten, doosjes, zakken of flessen – en betaal enkel voor de producten die je koopt. Of kies voor de herbruikbare verpakkingen die OHNE aanbiedt.
Kon. Elisabethlaan 22

Door: Rens Oosterlinck

OHNE Quartier Sint-Pieters

Ontdek nog meer artikels over ...