Welkom in de bruisende waterwijk van Antwerpen: ’t Eilandje! Waar de havenhistorie naadloos samensmelt met hedendaagse flair en levendige energie, want die is er in overvloed. Hier, langs de kade van de Schelde, vinden oude pakhuizen zichzelf opnieuw uit als trendy bars en restaurants, terwijl moderne architectuur pronkt naast historische monumenten. Maar ’t Eilandje is meer dan alleen een knooppunt van activiteit; het is een reis terug in de tijd langs de scheepvaartroutes van weleer, en tegelijkertijd een sprong vooruit naar de toekomst van Antwerpen. Een rebelse toekomst, als je het aan ’t Eilandje vraagt. Stap je mee aan boord, op zoek naar de onmisbare hotspots?

june.’s plate: Cella

Welkom bij Cella, waar culinaire goochelarij en industriële flair samenkomen voor een unieke ervaring op ’t Eilandje. Gevestigd in een omgebouwde loods langs het Kattendijkdok, biedt dit restaurant een mix van verfijnde internationale gerechten en een relaxte ‘industrial-chic’ sfeer. De kunsten van Chef Christophe De Koninckx worden hier in de kijker gezet, terwijl hij zijn gerechten bereidt in de open keuken. Of je nu komt voor een intiem diner langs het raam of een levendige avond aan het werkblad van de werkende chefs, bij Cella draait alles om de perfecte harmonie tussen sfeer, plezier en smaak. Want genieten van de smaken? Dat doe je hier sowieso. Laat je smaakpapillen dansen op de tonen van heerlijke gerechten en fantastische uitzichten die de welbekende Antwerpse dokken bezorgen.
Kattendijkdok-Oostkaai 21B

june.’s drink: Bar Paniek

Bij Bar Paniek ligt de energie hoog, en de sfeer nog net wat hoger! Gelegen in het hart van ’t Eilandje (en op wandelafstand van Cella), biedt Bar Paniek een explosie van kleur, smaak en gezelligheid in een eclectische setting die geen gelijke kent. Er zijn oprecht geen woorden voor het unieke interieur. De funky en relaxte vibe is hier onmeetbaar, wat het dé plek maakt om te ontspannen na een lange dag (of om de nacht juist te beginnen …). Heerlijke ambachtelijke cocktails zijn er gegarandeerd. Een spontane borrel met vrienden of een wilde nacht vol dans en plezier, de stress van het dagelijks leven is hier voor even verdwenen.
Kattendijkdok-Oostkaai 21B

june.’s bed: Hotel Docklands

Hotel Docklands bevindt zich zowat op de op een na perfecte locatie in ‘t Stad. Je slaapt uiteraard niet aan de Meir, maar op de rand van ’t Eilandje en Antwerpen-centrum is zo slecht nog niet hé? Te midden van de bedrijvigheid van de haven biedt dit boetiekhotel een unieke combinatie van moderne elegantie én gezelligheid. Je kunt genieten van de charme van de knusse kamers, en de aandacht voor detail die je het gevoel geeft thuis te zijn in een luxe toevluchtsoord.
Kempischdok Westkaai 84-90

june.’s experience: Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van migratie en dromen in Antwerpen. Dromen die er vandaag de dag nog steeds zijn. Gevestigd in de historische gebouwen van de Red Star Line, brengt dit museum het verhaal tot leven van miljoenen Europeanen die in de 19e en 20e eeuw hun geluk zochten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Zodra je binnenstapt, vaar je mee door de persoonlijke verhalen, indrukwekkende artefacten en meeslepende presentaties die de reis van de passagiers tot leven brengen. Van het moment van vertrek aan de oevers van de Schelde tot de aankomst in de Nieuwe Wereld; het Red Star Line Museum biedt een diepgaand inzicht in de menselijke ervaring achter de migratiebewegingen van die tijd. Iets wat we ons in de 21e eeuw moeilijk kunnen voorstellen. Een bezoek aan dit museum is niet gewoon een kennismaking met het verleden van dromers, maar eigenlijk ook een reflectie op de drang naar hoop, avontuur en een beter leven. En dat maakt het nog net dat tikkeltje interessanter. ’t Is een meeslepend verhaal dat iedereen moet ontdekken.
Montevideostraat 3

Door: Rens Oosterlinck

Ontdek nog meer artikels over ...