Ontworpen om te genieten

Een poort schuift langzaam open, achter de weelderige bomen ontvouwt zich een heuvelachtig landschap bedekt met eindeloze wijnranken en olijfbomen. De wolken dansen als een schaduwspel over het landgoed, in harmonie met de stralende namiddagzon die een warme gloed werpt op Câlin. Terwijl je het domein binnenrijdt, word je overvallen door een diep gevoel van relaxatie, gemengd met een paradoxale adrenaline-boost van verwondering.
Wat ooit een ruïne was, is nu omgetoverd tot een verblijf dat zowel brutalistisch als elegant is, volledig geïntegreerd in de natuur met een warme oranje terracottakleur. Câlin biedt drie afzonderlijke gastenverblijven die individueel kunnen worden gehuurd, maar je hebt ook de mogelijkheid om het hele huis te reserveren. Alle ruimtes zijn subtiel met elkaar verbonden om het privacyaspect te behouden. Op deze manier kun je genieten van de gezelligheid en faciliteiten van het hele huis, terwijl je nog steeds je persoonlijke ruimte en rust behoudt.

Of de adembenemende infinity-pool met majestueus uitzicht op de Mont Ventoux ook deel uitmaakt van het verblijf? Vanzelfsprekend. De ligzetels aan het zoutwaterzwembad zijn op maat gemaakt, en passen perfect bij het lounge gedeelte van het terras. Denk diepbruine kleuren, hout, linnen en lavendel. Zelfs de openlucht eetruimte met traditionele pizza-oven kent een onnoemelijk gevoel voor detail en smaak.

Gastvrijheid in al z’n facetten

Architecturaal klopt het plaatje volledig, net als de hoge hospitalityfactor van Câlin. Bij aankomst word ik verwelkomd door de gastvrije glimlach van Ilhem en haar man Michael, de hosts van het verblijf. Samen verzorgt het koppel de volledige service van jouw Provence-ervaring. Ontbijt met uitzicht op de Mont Ventoux? Een privé yogales in de fitnessruimte? Of toch eerder een goestje om de omgeving te verkennen met een wijnproeverij of een paardenritje? Alles is mogelijk. Câlin streeft naar een uitmuntende gastvrijheid, waarbij de gast zich alleen maar druk hoeft te maken over de keuze tussen een heerlijk stukje verse brie of een smeuïge geitenkaas.

Ilhem ontfermt zich over het algehele organisatorische deel, terwijl we Michael al in de vroege uurtjes in de keuken terugvinden. Ontbijt is inbegrepen in het verblijf, wat ook een ervaring op zich is.

Câlin
Câlin
Natuurlijk kunnen we niet weerstaan aan de onweerstaanbare croissants die Câlin op tafel heeft gezet

“You won’t mind waking up for us”

Wanneer ik mezelf zover gekregen had om vanonder de linnen lakens te kruipen en een ontspannende douche te nemen, volg ik het pad dat me leidt naar de dining place. Net als de rest van de vertrekken ademt ook deze ruimte een serene rust uit. Onder de begeleiding van zachte gitaarmuziek neem ik plaats aan een prachtig gedekte tafel met uitzicht op het omliggende landschap.

Michael verwelkomt ons en geeft een korte uitleg over wat we allemaal op de rijk gevulde tafel kunnen verwachten. Zijn enthousiasme verraadt de hoge kwaliteit van de producten; het vlees is zorgvuldig uitgekozen bij de beste slager in een naburig dorp, groenten en fruit komen rechtstreeks van de lokale markt. De honing is afkomstig van een plaatselijke imker, en de bloedsinaasappelen worden speciaal uit Sicilië gehaald. Michael, die zelf Italiaanse roots heeft, haalt deze sinaasappelen persoonlijk op tijdens een kleine roadtrip naar de grens. “We streven ernaar om onze selectie zo lokaal en duurzaam mogelijk te maken, met oog voor kwaliteit en smaak,” legt Michael uit. “Maar sommige producten zijn nu eenmaal beter in andere regio’s, en dan combineren we onze reizen naar mijn thuisland graag met het inkopen van ingrediënten die typisch zijn voor de streek.”

Natuurlijk kunnen we niet weerstaan aan de onweerstaanbare croissants die Câlin op tafel heeft gezet – een ware traktatie, net als de rest van het verblijf. De zorg en aandacht die aan alle aspecten van het verblijf wordt gegeven, is uniek. Du pain, du vin, et Câlin. Slow travel zoals je het nog nooit hebt ervaren.

Door Eline Vancraeyveldt.

Zin om helemaal tot rust te komen op een prachtige plek, op je eigen tempo en te midden van een Provençaals landschap? Câlin is te huur van zaterdag tot zaterdag. De aparte gebouwen Âme, Tour en Île zijn te huur van september tot mei. Voor boekingen en bijkomende informatie, neem een kijkje op de website van Câlin.

Ontdek nog meer artikels over ...