Wandelen in de natuur

In een Scheldebocht vlakbij de stad vind je de Hobokense Polder, een heerlijke brok groen waar de natuur regeert. Je bewondert er een gevarieerd landschap met maar liefst 500 verschillende planten en zelfs een wei met Galloway-koeien. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen.

In het Nachtegalenpark heb je, op 90 hectare groen, 3 groene domeinen in één. In park Middelheim kan je het unieke Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst bezoeken. Park Vogelenzang is een familiepark met grote grasvelden, een speeltuin en een klein dierenpark. Mag er een snuifje muziek bij? In Park Den Brandt kan je deze zomer hopelijk weer genieten van een waslijst Belgische jazztoppers, check hier voor info en tickets.

Tijd voor een beetje mysterie? Tijdens de avontuurlijke wandeling onder de grond in de Ruien ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad. Je stapt langs oude gewelven, kanaaltjes en bruggen. Je maakt kennis met de fauna en flora van de Antwerpse onderbuik van de stad, luisterend naar geheimzinnige anekdotes en boeiende weetjes uit een ver en recent verleden.

Street art decor

Antwerpen is een thuishaven voor getalenteerde streetartkunstenaars. Wie rondwandelt in de binnenstad merkt direct de enorme murals en buitengewone graffiti op. In de Antwerp Museum App klik je de Street Art tour aan en laat je vervolgens leiden langs verschillende murals, mozaïeken en sjablonen van zowel Antwerpse als internationale kunstenaars. Onder andere Matthias Schoenaerts zorgde de laatste jaren voor een prachtig gedecoreerde stad.

Wil je meer? Berchem is het street art district van de stad, je kan er een 11 km lange wandeling volgen langs imposante muurschilderingen en verborgen kleine pareltjes. De route leidt je zelfs langs een van de langste graffitimuren van Europa.

Kunst en cultuur

Klaar voor een reis door de tijd? Haal of download de Zurenborg wandelbrochure, recht je rug en schrijd langs paleizen en villa’s. Deze wandeling loopt door de mooiste straten van de wijk, met de Cogels-Osylei op kop. Meer nog dan de architectuur ontdek je de verhalen achter de beschermde gevels, de geschiedenis van de wijk en de hippe buurt die Zurenborg vandaag is.

In het hart van de stad, op het adembenemende Conscienceplein, waan je je op een zuiders plekje. De Carolus Borromeuskerk baadt in schoonheid en is de Rubenskerk bij uitstek. Je kan het verleden van de Antwerpse stadsschilder Rubens weer tot leven wekken dankzij de Rubens-wandelgids. Het heerlijke historisch centrum ontdek je verder dankzij 4 handige wandelgidsjes die je telkens een ander stukje van de stad leren kennen.

Meer tips en info:
antwerpenstraalt.be
visitantwerpen.be
antwerpmuseumapp.be

Stap binnen bij de bezoekerscentra Grote Markt of Centraal Station en vraag naar het aanbod wandelbrochures.

Ontdek nog meer artikels over ...