In New York City rondlopen, dat is niet alleen onder de indruk zijn van de architectuur, dynamiek en sfeer, maar het is ook constant verleid worden door de geuren en kleuren van talloze eet- en drinkmogelijkheden. Ik doe m’n best om in het belang van het budget en de ‘lijn’ aan deze verleidingen te weerstaan, maar soms (ok… vaak!) lukt dat ook helemaal niet. Uiteraard is er plaats voorzien voor ‘Instagrammable food’ in mijn boek NYC for Instagrammers en heb ik dus een hele goeie reden om het een en ander uit te testen.

Eens je hersenen gewoon zijn aan het idee van rauwe vis in een ijshoorntje, dan is dit een heerlijk zomers tussendoortje!

Smorgasburg
Smorgasburg is ongetwijfeld de hemel op aarde voor foodies en foodstagrammers! Op dit wekelijkse foodfestival kun je maar liefst 100 verkopers terugvinden, met de lekkerste, hipste en zotste gerechten en drankjes! Je kunt hier meer terugvinden dan je je kunt voorstellen. Enkele toppers: de Spaghetti doughnuts van @pop_pasta, All juice, no cups van @johnsjuice, de Vegan-Filipine bites van @ubekitchen en de Ramen Burger van @ramenburger.
Smorgasburg vindt elk weekend plaats van april tot oktober. Elke zaterdag in Williamsburg en elke zondag in Prospect Park.

Poké bowl
De Poké bowl is een van de foodtrends van de afgelopen jaren en is niet alleen mega lekker, maar gelukkig ook gezond.  Een poké bowl bestaat uit een kom met alle ingrediënten die je normaal in een sushi kunt terugvinden en zo mogelijk nog lekkerder. Bij ‘Pokee’ (@pokeenyc) kun je naast de gewone bowl ook een zomerse versie in een cone krijgen. Eens je hersenen gewoon zijn aan het idee van rauwe vis in een ijshoorntje, dan is dit een heerlijk zomers tussendoortje!

In de automaat zijn trouwens ook cupcakes voor honden verkrijgbaar.

Matcha
Een andere trend is matcha. Matchapoeder wordt verwerkt in allerhande drankjes en gerechten en het lijkt alsof er elke week ergens een nieuwe matchabar, met nieuwe creaties opent. Matcha-Latte kun je tegenwoordig bijna overal verkrijgen, maar ook matchacake, matcha mojito, macha regenbooglimonades en matcha ice cream duiken overal op. Extra instagrammable: de 24k golden matcha & vanilla softserve van @matchanmore en de matcha-latte met schattige gezichtjes van @sweetmomentnyc.

Sprinkles Cupcake ATM
Om vier uur ’s morgens onbedaarlijk veel zin in een cupcake? Geen probleem! Aan de Sprinkles Cupcake ATM kun je 7/24/365 terecht voor een versgebakken cupcake. Het principe is net hetzelfde als bij een geldautomaat. Op een scherm krijg je een overzicht van de cupcakes die die dag gebakken zijn en als je je keuze hebt gemaakt, dan haal je de cupcake, netjes verpakt in een mooi doosje, via een deurtje uit de automaat. In de automaat zijn trouwens ook cupcakes voor honden verkrijgbaar, vergis je niet bij het kiezen!

Meer weten over Silvie Bonne?

Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op het Instagramaccount van Silvie (@bonnesilvie) en vanaf het najaar in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).

Meer zien? Deze zomer is er een mini-expo met een aantal #newyorknewyork foto’s bij restaurant Hashtag Food in Brugge.  Je kunt er ook terecht voor limited edition art-prints.

Volgende maand: ‘Hot in the City!’