Deze maand: 5 Instagrammable spots in Downtown Manhattan.

Silvie: ‘Ook na bijna een jaar blijft de stad me tijdens mijn dagelijkse fototrips verrassen. Naast de wereldberoemde klassiekers zijn er vele verborgen parels te ontdekken. Bovendien bezorgt de New Yorkse innovatiedrang me een dagelijkse portie ‘fomo’, die me elke dag opnieuw door de straten doet stuiteren alsof ik veel te veel koffie heb gedronken (wat vaak ook het geval is). Ondertussen verzamel ik alle bijzondere plaatsen van ‘The Most Instagrammable City in The World’  in een boek:  een ‘NYC guide for Instagrammers’ en deel ik graag vanaf nu een aantal persoonlijke favorieten met june.’

Oculus
De Oculus is een gedenkteken, treinstation en winkelcentrum in één. De verbijsterende constructie werd meteen een Instagramhit toen zij in 2016 werd geopend. Het ontwerp is geïnspireerd op een vogel die zijn vleugels spreidt net voor het opstijgen. De massieve witte ’ribben’ en marmeren vloer creëren een futuristische sfeer en zorgen ervoor dat de Oculus hét nieuwe selfie-mekka van New York geworden is.

Irish Hunger Memorial
Het Irish Hunger Memorial is een klein stukje Ierland in het midden van Manhattan. Dit mag je redelijk letterlijk nemen, want het memorial werd gebouwd met stenen uit elk van de 32 graafschappen van Ierland en het uitkijkpunt op het gebouw is beplant met vegetatie uit Ierland. Het memorial is opgedragen aan de meer dan 1 miljoen Ierse mensen die overleden zijn tijdens De Grote Ierse Hongersnood in 1845. Deze ramp zorgde voor een grote Ierse immigratiestroom naar de V.S., de meesten via New York.

Op 20 maart 2018, minder dan een week na het plaatsen van het standbeeld, stierf ook Sudan.

Taiyaki NYC
Taiyaki NYC verkoopt Japans, ambachtelijk gemaakt ijs (‘soft serve’). Het ijs zit in een visvormige wafel die wordt opgevuld met een vulling (bijvoorbeeld rodebonenpasta). De warme ‘cake cone’ wordt daarna opgevuld met heerlijke ijssoorten. Wat dacht je van Matcha en/of Black Sesame?!  De ijsjes zijn zo mooi dat het bijna jammer is om ze op te eten en de verschillende ‘modellen’ zorgen voor extra veel mogelijkheden voor hippe foodstagrammers!

The Last Three
‘The Last Three’ is een monumentaal standbeeld in het midden van Astor Place. Het kunstwerk, gemaakt door het kunstduo Gillie en Marc, werd onthuld op 15 maart 2018. De kunstenaars willen met dit werk aandacht vragen voor de strijd tegen de stroperij.  ‘The Last Three’, dat zijn Sudan, Najin en Fatu. Dit zijn de enige drie noordelijke witte neushoorns die bij het maken van het standbeeld nog leefden. Op 20 maart 2018, minder dan een week na het plaatsen van het standbeeld, stierf ook Sudan. Het gigantische standbeeld grijpt vele voorbijgangers naar de keel.

Strand Bookstore
Heb je ooit willen weten hoe 29 kilometer aan boeken eruitzien? Dat kan in de iconische Strand Bookstore. De rekken van dit literaire paradijs zijn gevuld met nieuwe, gebruikte en zeldzame boeken. Drie verdiepingen vol boeken en boek-gerelateerde items, tussen muren vol Instagrammable quotes… Dit is een walhalla voor boekenliefhebbers én voor fotografen!

Meer weten over Silvie Bonne?

Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op het Instagramaccount van Silvie (@bonnesilvie) en vanaf het najaar in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).

 Volgende maand: ‘It’s all about the (Instagrammable) food!’

Ontdek nog meer artikels over ...