De routes staan uitgelegd op een kaartje, die je kan ophalen in de toeristische dienst op het Lichttorenplein. Je kan ook via een QR-code de route op je gsm bijhouden. Bij elke route staan de stops aangeduid via een nummer, je krijgt telkens een beetje uitleg en af en toe ook een sociale media tip. Laat je inspireren door de voorbeeldfoto’s of laat je creativiteit de vrije loop.

De eerste fietsroute is gelinkt aan het nieuwere medium TikTok, dat zijn opmars maakte tijdens de eerste lockdown in 2020. De route is 17,9 km lang en neemt je mee naar de leukste en gekste plekken van Knokke-Heist. Bij elke stop hoort een nieuwe challenge, dus voor kinderen en jongeren is er steeds iets nieuws om te doen. Je passeert onder andere een ijssalon, een minigolf en vele kunstwerken.

Voor de Instagram liefhebbers is er een wandelroute van 7 km uitgestippeld langs de meest fotogenieke plekjes in de stad. Je start bij de felgele veiligheidspost waarbij je al meteen een leuke foto kan nemen. Na ongeveer een kilometer wandel je langs Rooftop Bar 3Sixty. Geniet van een cocktail en het mooie uitzicht van de zee. Eet je liever een taartje? Bij Marie-Rose Bakery hebben ze de lekkerste zoetigheden en koffie. Voor leuke achtergronden moet je naar de witte strandhutjes gaan en op het Rubensplein poseer je voor de blauw-grijze muren. Je eindigt bij het Lichttorenplein met de roze fontein in het midden.

Knokke-Heist
Knokke-Heist

Wens je een iets professionelere namiddag? Dan kan je de fietsroute afleggen van 20 km in het teken van LinkedIn. Je komt meer te weten over de geschiedenis van iconische bedrijven en je krijgt te horen waar een aantal sterren het liefst gaan eten. Naast een aantal kunstwerken fiets je ook langs veel bars en andere drink- en eetgelegenheden. Naar het einde toe passeer je ook langs het luxueuze hotel La Réserve. Met de chique auto’s op de oprit verwacht je bijna dat Bill Gates of Elon Musk plots zouden langswandelen.

Snapchat staat vooral bekend voor de gekke filters die je kunt gebruiken als je een foto neemt. De wandelroute van 11 km maakt hier ook gebruik van. Bij elke stop is er een nieuwe filter waarmee je kunt poseren. Een van de filters bootst bijvoorbeeld de beroemde Lemuren van Frans West na en bij het Casino regent het geld. Er staan niet zoveel terrasjes bij de stops, maar je komt er zonder twijfel genoeg tegen om af en toe een pauze te kunnen inlassen.

Voor de echte sportievelingen onder ons is er ook een Strava fietsroute van 70 km. Je kan ze natuurlijk ook opsplitsen en enkele delen in meerdere dagen doen. Je start in Duinenwater en rijdt via Damme naar Brugge, Blankenberge, Lissewege en Zeebrugge. Genoeg terrasjes om uit te kiezen, want tijdens zo’n lange rit is drinken heel belangrijk. Deze zomer is Knokke-Heist een van de vier gaststeden voor het WK wielrennen én de plaats waar het wereldkampioenschap tijdrijden vertrekt (van 19 t.e.m. 22 september). Naar aanleiding daarvan zijn er ook verschillende etappes van de wedstrijd beschikbaar op Strava.

Door Tess Bonte.

Knokke-Heist

Ontdek nog meer artikels over ...