Vakantiewoning boven een koffiebranderij
Vlak boven Koffie Kàn ligt The Roastery, een heerlijk ruime vakantiewoning. Vroeger was dit het ouderlijke huis van Marjolein Vermeersch, eigenaresse van de koffiebranderij. Marjolein en haar man Frederik woonden een tijdje boven de branderij, maar besloten toen om wat meer afstand te creëren tussen werk en privé.
Het was geen optie om de ruimte te verhuren aan onbekenden die geen feeling hebben met koffie. Daarom werd er een vakantiewoning van gemaakt. De woning heeft enkele elementen die naar koffie verwijzen, zonder dat het overdadig wordt. Er staan meerdere koffieapparaten opgesteld en je wordt uitgenodigd om ze naar hartenlust te gebruiken.
De woning zet echt aan tot koffiedrinken, je wordt meegezogen in het koffieavontuur. Om het geheel af te werken, ligt Slow Coffee, het boek van Marjolein, in de vakantiewoning.  Het boek neemt je op een vlotte manier mee in de wereld van koffie. Een echte koffiekenner zal merken dat bepaalde landen of aspecten van koffie niet worden besproken, maar dat was ook de bedoeling. Het moest een mooie en uitnodigende leidraad worden.
The Roastery heeft een gezellige living waar je je meteen thuis voelt. De keuken heeft alle voorzieningen en heeft ingebouwde toestellen. De woning heeft meerdere badkamers en er zijn voldoende slaapkamers. In totaal kan The Roastery onderdak bieden aan 11 mensen tegelijk.

Kerkstraat 84, The Roastery

Eetboetiek Poincaré verwent je smaakpapillen met heerlijke gerechten

Wandelen met een greeter
Is er een betere manier om een stad te verkennen dan met een greeter? Een greeter is een gepassioneerde local die alle plekjes van zijn of haar gemeente kent en staat te popelen om je mee te nemen op ontdekkingstocht. Aan de toeristische dienst van Wenduine ontmoet je je greeter die je gedurende anderhalf uur rondleidt.
Een van deze greeters is Jefke, een vriendelijke man die vertelt over de reputatie van Wenduine als prinses der badsteden. Hij neemt je mee naar de Spioenkop, een paviljoen gelegen op een duin van wel 31 meter hoog. De Spioenkop heeft een militaire geschiedenis, maar ondertussen is het een romantisch plekje geworden. Verder staan statige herenhuizen en zanderige duinen op de planning.

Leopold II-laan, Toerisme Wenduine

Smullen in Eetboetiek Poincaré
Een restaurant dat tegelijk ook een traiteur is? Dan weet je dat je goed zit. Deze lichte en ruime zaak is heel recent gerenoveerd en is de moeite meer dan waard. Buiten staan kleurrijke bloemetjes op de vensterbanken en binnen zijn er enkele eyecatchers zoals een gigantisch gestileerd portret. Eetboetiek Poincaré verwent je smaakpapillen met heerlijke gerechten. Proef er zeker de burrata met groene asperges of de moelleux met karamel. Gewoonweg lekker.

Delacenseriestraat 21, Eetboetiek Poincaré

De Rotonde
Een gezellige en oerdegelijke brasserie op de dijk van Wenduine, meer moet dat niet zijn. Hier vind je Belgische klassiekers en lekkere visgerechten. Ook de bediening is uiterst vriendelijk.
Zeedijk 12

Aan tafel
Echte visliefhebbers moeten zich met spoed reppen naar Aan tafel, hét visrestaurant bij uitstek. Kraakverse zeevruchten en vis worden hier met de glimlach geserveerd. Naast een restaurant heeft Aan tafel ook een viswinkel. Een bezoekje waard.
Kerkstraat 55

Geitenboerderij ‘t Reigershof
Deze geitenboerderij stelt dierenwelzijn voorop. De boerderij bestaat al 30 jaar en de laatste 20 jaar is ze volledig biologisch geworden. Dieren die ziek zijn, worden zo veel mogelijk op een homeopathische manier geholpen omdat dit gezonder is voor de dieren. Bovendien worden de geitjes ook niet meer onthoornd, heerlijk diervriendelijk dus. Alle dieren blijven tot ze geen melk meer kunnen leveren en de oudste geit op ’t Reigershof is ongeveer 14 jaar oud; een ongelofelijk kranige dame.
Geitenkaas is gezond en licht verteerbaar. Bovendien is het uiterst geschikt voor mensen die geen koemelk kunnen verdragen. Zin gekregen in geitenkaas? Kom langs op de boerderij en ontdek wel 20 verschillende soorten.

Polderstraat 4, Klemskerke, ’t Reigershof

Elektrische deelsteps
Een aangename manier om je te verplaatsen is met de elektrische deelstep. Je hebt er weinig voor nodig: een app downloaden, koppelen aan je kredietkaart, en je kunt zien waar de steps zich bevinden. Als je een step hebt uitgekozen, moet je de code scannen en ben je klaar om te cruisen. Een step is heel wendbaar en je bent er heel snel mee weg. Wel opletten dat je de step in de juiste zone parkeert, anders kun je de rekening niet on hold zetten en betaal je door.

Wenduine heeft veel te bieden. Klaar om het zelf te gaan ontdekken?

Door Gracedyne Neirynck.

Ontdek nog meer artikels over ...