Eén daarvan is Romy Pichler. Zij is wandelgids bij de vereniging Bergaktiv Montafon. Ze begeleidt er tijdens de wintermaanden sneeuwschoenwandelingen met een bijbehorende picknick. Deelnemers verzamelen in Silbertal waarna ze de kabellift nemen naar Kristberg en wandelen naar het uitzichtpunt. Daar is het bedoeling dat de wandelaars zelf een picknickplaats uitgraven in de sneeuw. Met schoppen maken ze tafels en bankjes en daarna kan de picknick met regionale producten beginnen.
In Montafon ontmoet ik ook Julia Eckert. Zij werkt hier voor de dienst toerisme en is verantwoordelijk voor het Berge+ Programma. Ze organiseert twaalf basis sneeuwschoenwandelingen. Sinds twee jaar zijn er ook Premium wandelingen met leuke extra’s. IJsklimmen is de nieuwste activiteit in het Berge+ Programma, en daarover praten we met Lukas Kühlechner.

Karin Seebacher uit Schladming Dachstein runt het Biohotel Bergkristall en combineert skiën met een heel andere vorm van ontspanning: skiyoga. De combinatie ervan voorkomt spierpijn en blessures die je wel eens kunt oplopen na een weekje skiën. Ook de opwarming van je bovenlichaam en de concentratie op je ademhaling voor je een skipiste afdaalt, zorgt voor ontspanning van je volledige lichaam.
In Schladming Dachstein leer ik ook Maximilian Horn kennen. Op zijn familieboerderij verzorgt hij samen met zijn ouders heel wat alpaca’s en lama’s. Met deze nieuwsgierige beestjes worden winterwandelingen georganiseerd die jaarlijks winnen aan populariteit.

In Skijuwel Alpbachtal Wildschonau zetten ze ook heel erg in op activiteiten naast de skipistes. Michael Mairhofer is verantwoordelijk voor de marketing in dit gebied. Als je hier in deze buurt verblijft, kan je een soort voordeelkaart krijgen met off-piste aanbiedingen zoals rodelen, sleeën en wandelen met een uitgebreide uitrusting.

Onze laatste regio in aflevering 2 is de Tiroler Zugspitz Arena waar ik kennismaak met Jacky Di Felice. Zij werkt in de Alpineschool Lermoos in Bieberwier waar ze ook tal van off-piste aanbiedingen hebben. Opvallend is dat zij een tweedaagse cursus organiseren over de lawineveiligheid van de activiteiten die buiten de piste doorgaan.

Met dank aan de partners voor deze aflevering: Montafon, Schladming Dachstein, Skijuwel Alpbachtal Wildschonau en Tiroler Zugspitz Arena. Je kunt de eerste twee afleveringen steeds herbeluisteren op june.be en voor de derde aflevering gaan we de lokale Oostenrijkse keukens in. Een volledige episode met de focus op het culinaire aspect. Tot volgende week!
Meer info en inspiratie voor een wintervakantie in Oostenrijk en de geldende Covid19-maatregelen? Check austria.info.

Julia Eckert
Lukas Kühlechner
Romy Pichler
Karin Seebacher
Maximilian Horn
Michael Mairhofer
Jacky Di Felice

Ontdek nog meer artikels over ...