Deze eerste aflevering van Podcöst staat in het teken van familievakanties, want Oostenrijk biedt ook winterpret voor jongeren en de allerkleinsten. Daardoor is het de ideale bestemming voor het hele gezin. Iedereen vindt er een aanbod dat op zijn of haar maat gesneden is.
Daarover praten we bijvoorbeeld met Birgit Linder in de Tiroler Zugspitz Arena, en met Melanie Schmiederer en Reinhard Spielmann, die winterse programma’s voor kinderen en een wel heel speciale opvang voor de allerkleinsten aanbieden.
Maar vakantie voor het hele gezin gaat ook over heel andere dingen in Oostenrijk. In Serfaus-Fiss-Ladis praten we met Stefan Mangott over het ontstaan van de ondergrondse metro, waardoor je eenvoudiger van de ene kant van het dorp naar de andere kunt. Wist je dat Serfaus naast Wenen de enige plek in Oostenrijk is met een metronet? Eva Stark en Philipp Olavide hebben het over de lokale skischool en de thematische dierenafdalingen voor kinderen.
We reden ook naar het Zillertal en klommen helemaal tot aan de Hintertuxer Gletscher, die winter en zomer geopend is. Je vindt er nu jaarlijks de VallyRally, een tweedaags event met een wedstrijd voor jonge ski- en snowboardtalenten. Onze gesprekspartners zijn Sabine Jahns en Rudi Kröll.
In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau tot slot ontmoeten we Brigitte Bachlechner, die het over het familiale skigebied heeft en de blauwe pistes. Er zijn zelfs babyliften en je vindt er een rodelbaan voor kinderen.

Geniet mee van de winterse sfeer in deze eerste aflevering van Podcöst, die helemaal in het teken staat van wintersport voor het hele gezin. Meer info en inspiratie voor een wintervakantie in Oostenrijk en de geldende Covid19-maatregelen? Check austria.info.

Melanie Schmiederer in gesprek met Tessa Torrekens
Reinhard Spielmann
Birgit Linder
Tiroler Zugspitz Arena
Ehrwalder Alm
Ehrwalder Alm
Eva Stark en Philipp Olavide
Sabine Jahns
Rudi Kröll
Stefan Mangott
Birgitte Bachlechner

Ontdek nog meer artikels over ...