Arlequino – Blankenberge

Er moet magie zitten in de ijsjes van Arlequino, want het ijssalon in hartje Blankenberge werd ontelbaar keer getipt als een van de allerbesten. Hier vind je maar liefst 36 verschillende smaken ijs, van traditionele smaken tot specialere zoals Bailey’s en een vegan vanillevariant, alsook milkshakes en Luikse wafels.
Kerkstraat 90, 8370 Blankenberge

Delicioso – Burst (Erpe-Mere)

Ook ijssalon Delicioso blijkt een favoriet van velen dankzij zijn artisanale ijscreaties en ambachtelijk sorbet- en roomijs. Je kan er steeds terecht voor dagelijks vers schepijs volgens de regels van de kunst, maar ook voor feestelijke ijscreaties en zelfs custom ijstaarten.
Stationsstraat 71, 9420 Erpe Mere

Cocorico – Brasschaat

De meeste Brasschatenaren hebben de opvallende gele ijskarretjes ongetwijfeld al regelmatig gespot, maar ook in de oorspronkelijke winkel kan je deze zomer elke dag terecht voor heerlijke ijsjes. Met elke week een nieuwe smaak, en vegan en suikervrije varianten, komt Cocorico zijn motto dat het een hart voor àlle ijsliefhebbers heeft meer dan na.
Hendrik Luytenplein 3, Brasschaat 

Ijssalon Pinguïn – Deurne/Wijnegem

Al meer dan 80 jaar maakt de familie achter ijssalon Pinguïn ambachtelijk roomijs met verse, lokale producten. Ook vandaag wordt alles steeds met liefde bereid en met de glimlach geserveerd. Deze zomer kan je niet alleen van hun lekkernijen genieten in de oorspronkelijke zaak in Deurne, maar ook op het gezellige terras van hun pop-up in Wijnegem.
Herentalsebaan 268, 2100 Deurne
Marktplein 1, 2110 Wijnegem

(Lees verder onder de foto’s.)

ijsjes
© Delicioso
© Ijssalon Pinguïn

Cremerie François – Sint-Niklaas/Knokke-Heist

Ook Cremerie François is al sinds 1928 een vaste waarde in Sint-Niklaas dankzij hun bijzonder ijs met respect voor traditie en smaak, en met 100% natuurlijke ingrediënten. Bovendien zijn ze een van de enige ijsbereiders in België die zelf nog rauwe melk pasteuriseren in eigen huis. Inmiddels is het succes ook overgewaaid naar Knokke, waar ze in 2019 een tweede vestiging openden.

Ankerstraat 34, 9100 Sint-Niklaas
Dumortierlaan 113, 8300 Knokke-Heist

Gelateria Da Vinci – Brugge

De naam verraadt het al: Gelateria Da Vinci is een knipoog naar het overheerlijke gelato van Italië en de voortdurende ontdekking van nieuwe smaken. In de toog vind je dan ook onweerstaanbare torens huisgemaakt ijs, inclusief heel wat funky smaken.
Geldmuntstraat 34, 8000 Brugge

BellaBoule – Lier

Ook het heerlijk ambachtelijk roomijs van BellaBoule vind je niet alleen in hun gezellige hoeve te Lier, want de BellaBouleBus maakt bij mooi weer ook een wekelijkse vaste tour door Edegem. Trouwe fans kunnen hun favoriete ijsjes ook bestellen in de webshop.
Beukenlaan 48, 2500 Lier

LentiLou – Aalst

Voor het meest ambachtelijke ijsje van Aalst moet je bij LentiLou zijn. Schepijs, frisco’s, ijstaarten- en pralines, alles wordt hier zelf gemaakt met natuurlijke en verse producten én zonder machines. Op aanvraag maakt eigenares Katrien zelfs elke natuurlijke smaak die er bestaat speciaal voor jou.
Kloosterweg 16, 9300 Aalst

L’Origien – Kampenhout

De naam L’Origien is afgeleid van het Latijnse woord ‘origo’, wat letterlijk vertaald kan worden als oorsprong. Voor hun huisgemaakte ijsbereidingen gaat L’Origien dan ook altijd terug naar de oorsprong van de lokale seizoensproducten die ze gebruiken en houden ze vast aan de ambachtelijke bereiding ervan. En snak je écht naar een ijsje? Dan kan je hier 24/7 aan je trekken komen dankzij de enige echte ijsautomaat.
Tiendeschuurstraat 41, 1910 Kampenhout

(Lees verder onder de foto’s.)

© Cremerie Francois
© Da Vinci
© BellaBoule
ijsjes
© LentiLou

Bjornies – Kontich

Als je je afvraagt wat die lange rij mensen op de Mechelsesteenweg staat te doen, weet dan dat ze hoogstwaarschijnlijk wachten op het artisaan, Italiaans ijs van Bjornies. Eigenaar Björn is zelf eigenlijk banketbakker van opleiding, maar ontwikkelde al snel een bijzondere interesse voor ijs. Die liefde voor het ambacht kan je vandaag zelf aanschouwen in het atelier van zijn eigen ijssalon, waarna je uiteraard zelf kan proeven op het gezellige terras.
Mechelsesteenweg 281, 2550 Kontich

Limone – Sint-Truiden

Met smaken als meloen sorbet, mojito en vegan snickers is het haast onmogelijk om te weerstaan aan de ijsjes van Limone. Het ijssalon beschikt bovendien over een uiterst gezellig, ruim terras waar je meteen kan smullen.
Hasseltsesteenweg 73, 3800 Sint-Truiden

Coco Gelato – Gent

Artisanale gelato gemaakt met verse, biologische melk Bioboerderij De Zwaluw, gehuld in een hip Gents jasje? Daarvoor moet je bij Coco Gelato zijn. Voeg daar nog de fijnste smaken aan toe, zoals biologische vanille van Madagascar, en hazelnoten recht uit Piemonte, en je verkrijgt een van de lekkerste ijsjes van het land.
Walpoortstraat 20, 9000 Gent

Borgo Gelato – Borgerhout

‘Happiness in a cone’, daarvoor ben jij bij het hippe Borgo Gelato aan het juiste adres. Het ijssalon maakt elke dag zelf zijn ijs, met enkel vers fruit en eerlijke chocolade én ook minstens vijf vegan varianten. Ook bijzonder: geen sprake van bolletjes hier, maar drie groottes van hoorntjes die vol spatelen met al jouw favoriete smaken. Heaven!
Sint-Jansstraat 50, 2140 Antwerpen

Lotte’s Homemade Ice Cream & More – Lede

Klassiek, suikerarm, of lactosevrij, bij Lotte’s Homemade Ice Cream & More is elke zoetekauw welkom. Naast heerlijk roomijs in originele en klassieke smaakcombinaties, vind je hier ook versgebakken wafels, pannenkoeken, verwenborden en Instagrammable freak shakes.
Smetledestraat 16, 9340 Lede

#stayjuned

ijsjes
© Bjornies
ijsjes
© Coco Gelato
ijsjes
© Borgo Gelato
© Lotte’s Homemade Ice Cream & More

Ontdek nog meer artikels over ...