© Region Graz – Mias Photoart
© Graz Tourismus – Tom Lamm
© Graz Tourismus – Tom Lamm

In Graz kun je lekker en gevarieerd tafelen, van de eenvoudige gastropub tot het exquise fine diningrestaurant. Maar niemand bezoekt een stad enkel en alleen om er te eten en te drinken (hoewel!). Graz profileert zich ook als culturele hotspot, met tal van evenementen, concerten en festivals, musea en galerieën. Wist je dat Graz het op een na grootste operahuis van Oostenrijk heeft? En dat de stad in Stiermarken in 2003 de culturele hoofdstad van Europa was?

Maar hoe combineer je cultuur en genieten nu het best tijdens je citytrip naar Graz volgend jaar? We geven enkele voorbeelden.

De Styriarte – het Stiermarkse festival voor klassieke muziek – betovert elk jaar in juni en juli duizenden festivalbezoekers. Voor of na je gekozen event kun je een Styriartediner reserveren in een van de deelnemende restaurants.

Deze combinatie is overigens ook mogelijk voor of na een uitvoering in de Opera van Graz of in het Schauspielhaus. Meer info via deze link.

De belevingstochten in twee verschillende musea zijn stiekem onze favoriete combinatie tussen kunst en genieten in Graz. Altijd al willen weten wat er precies op het menu van de Romeinen stond? Dat kun je volgend jaar ook ontdekken tijdens een rondleiding door het Archeologisch Museum in Schloss Eggenberg. Na de rondleiding is er een culinaire verrassing!
De andere belevingstocht brengt ons naar het Historisch Museum, waar we niet alleen interessante feiten over eten en drinken te weten komen, maar dat alles meteen ook kunnen degusteren. Info via deze link.

Extra tip! De picknicks in het beeldenpark of het Oostenrijkse openluchtmuseum in Stübing zijn altijd de moeite meer dan waard. Info via deze link, of ook nog hier.

En natuurlijk hoéf je niet noodzakelijk een event bij te wonen om van cultuur én lekker eten te genieten. De stad is een openluchtmuseum! Combineer een rondleiding door Graz met een pauze in een van de vele hoogstaande bars en restaurants.

Foto bovenaan: © Graz Tourismus – Harry Schiffer

© Graz Tourismus – Werner Krug
© Graz Tourismus – Tom Lamm
© Mias Photoart
Graz
© UMJ
Graz
© Nikola Milatovic

Ontdek nog meer artikels over ...