Van de Lippenslaan over de dijk tot aan de Zwinduinen en -polders, Knokke-Heist heeft alles te bieden voor wie graag een verrassende wandeling doet. Hou je van shoppen? Dan kun je je perfect uitleven in de Lippenslaan waar je alle soorten winkels vindt. Een hele leuke om mee te beginnen? De conceptstore Couleur Locale vinden we echt heel mooi, zeker voor wie van reizen houdt. “Globetrotting inspiration for your home” is hun slogan en dat is niet zonder reden! Rotan, bamboe, aardewerk, je vindt hier allerlei natuurlijke materialen verwerkt in verschillende stijlen, om je interieur op te fleuren en een wereldse toets toe te voegen. Laat je meeslepen op reis in één van de vele boeken in het assortiment. Houd je meer van kledij? Ga langs in één van de vele op Ibiza geïnspireerde winkeltjes. Julie&Moi is er zo eentje in de Lippenslaan, waar je zowel kleding als handtassen en juwelen kan bewonderen (en kopen). Aan de Koningslaan vond East naturals zijn basis en aan de dijk vestigde Cdkn zich als conceptstore met serieuze Ibiza-vibe.

Kleine honger van al dat shoppen, wandelen en snuisteren? Las in de Dumortierlaan een pauze in bij Marie-Rose Bakery Café. Ruben en Barbara openden de zaak omdat ze een nieuw concept wilden introduceren dat niet de zoveelste tearoom zou zijn. Je kan er genieten van een heerlijk ontbijt, of een lekker taartje, maar je kan ook lekkere gerechten van de kaart kiezen tijdens de lunch of als apero. Barbara is heel vriendelijk en enthousiast en staat helemaal klaar om jullie te verwelkomen. Nog geen honger, waar wel een energiedipje? Drink dan een lekker versgeperst sapje, voor de nodige vitamin sea! Niet ver van Marie-Rose Bakery Café ligt trouwens Love Sundaily, een winkel van Belgische bodem met leuke en kleurrijke kledij. Ideaal als je iets aparts wilt kopen.

Keuze genoeg in de pastasoorten waar je kan kiezen tussen wit, volkoren, glutenvrij of courgetti

Voor de ervaren wandelaars is het een echte aanrader om via de dijk richting Zwinduinen en Zwinpolders te wandelen. Je kan opteren voor een georganiseerde wandeling waarbij je zeldzame planten leert kennen en hier en daar ook een vogel zal kunnen spotten. Trek er zelf op uit door de verschillende wandelknooppunten te volgen en creëer je eigen avontuur. Wandelen beu? Je kan ook het ruiterpad afdraven op de rug van een paard.

Wie afkoeling nodig heeft tijdens de warme zomerdagen, kan die vinden bij de vele ijskraampjes. Een vaste waarde is Glacier de la Poste, waar je de wachtrijen er maar al te graag bij neemt. Dit ijsjessalon vind je zowel aan Zeedijk-Het Zoute als aan Zeedijk-Albertstrand. Een nieuwere telg in de ijsjesfamilie te Knokke-Heist is Cremerie François. Gespecialiseerd in ijs sinds 1928 en gevestigd in Knokke-Heist sinds 2019. Persoonlijke aanrader? Ga voor de cheesecake met crumble, je zal niet weten wat je proeft! Biedt een ijsje niet genoeg afkoeling? De zee staat altijd ter beschikking.

Verkies je een hartige lunch, take-away of eat-in, boven een zoete snack? Dan staat Jane voor je klaar met Mangiamo, een Italian foodbar die de deuren opende in volle coronatijden. Het bleek een hele kluif om alles geregeld, en vooral overwonnen te krijgen maar ze deden het. Sedert april 2020 ben je welkom in de gezellige zaak waar over elk detail werd nagedacht. Keuze genoeg in de pastasoorten waar je kan kiezen tussen wit, volkoren, glutenvrij of courgetti (courgette-slingers). Kies je eigen saus en topping en stap buiten met een potje lekkernij in de hand. Ik houd zelf niet heel erg van pikant maar de Amatriciana-saus wist zelfs mij te bekoren.

Als echte zoetekauw wordt mij de Miami Vice aanbevolen, een cocktail met rum, aardbei, kokosnootmelk en ananas

Wil je wat meer van de natuur genieten? Doe dan een stukje van het BeeOdiversity-wandelparcours. Wandel rond het Zegemeer en ontmoet enkele bijtjes onderweg. Wil je de route niet volledig doen, sla dan terug af richting dijk ter hoogte van Albertstrand. Wandel nog wat verder tot het Rubensplein en waan je in Costa Rica als je plaatsneemt in een lounge bij Pura Vida. Deze strandbar is een telg van de befaamde The Pharmacy, een cocktailbar waar ze werk maken van hun eigen signature cocktails. De bedenkers laten zich inspireren door hun verre reizen, waar ze steeds nieuwe smaken ontdekken. Die smaken nemen ze mee naar België en daar maken ze hun eigen creaties mee. Ze maken al hun siropen zelf zodat ze zeker zijn van de smaak en de kwaliteit. Als echte zoetekauw wordt mij de Miami Vice aanbevolen, een cocktail met rum, aardbei, kokosnootmelk en ananas. En laat ik het je duidelijk maken, dit is heerlijk! Wie liever geen alcohol drinkt, kan kiezen voor één van de mocktails zoals de Cutie Frutie met veenbessen, hibiscus en vlierbloesem. Ook deze slaat de bal niet mis en is verfrissend op deze warme zomerdag!

Laat je vanaf augustus verrassen door een kunstwerk dat momenteel op de zeedijk geïnstalleerd wordt. Kunstenaar Thomas Lerooy ontwierp een verticaal kunstwerk om het contrast met de eindeloos horizontale zee weer te geven. Wil je zelf ook graag een wandeling plannen in Knokke-Heist? Ga dan eerst langs bij het Toerismekantoor waar je een kaartje kan afhalen. Knokke-Heist pakt deze zomer ook uit met verschillende wandelroutes waaronder de Instagram-route, Tiktok-route en de LinkedIn-route. De drie routes spitsen zich op verschillende thema’s toe, en zorgen voor een dag vol avontuur, schoonheid en geschiedenis van de gemeente. Ook deze routes kan je terugvinden in het Toerismekantoor, gelegen aan Zeedijk 660.

Meer info over Knokke-Heist vind je via deze link.

Door Sharon Vercauteren.

Knokke-Heist

Ontdek nog meer artikels over ...