Zin om de enige echte Jani Kazaltzis te ontmoeten?

VIJF Picture Pop-Up van 1 tot 8 juni
Hou je smartphone maar goed vast, want televisiezender VIJF komt naar Leuven. Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 juni komt VIJF met een Picture Pop-up. In deze pop-up vind je entertainende en mooie fotocorners. VIJF zorgt voor een hippe aankleding én de perfecte belichting van deze corners. Het enige wat jij moet doen is met je vrienden of familie langskomen en met je smartphone mooie foto’s maken. Klaar? Strike a pose!
Kom naar de Grote Markt op een van de volgende dagen: Za 01/06: 10u – 20u; Zo 02/06: 14u – 20u; Woe 05/06: 12u – 20u; Do 06/06: 16u – 20u; Vrij 07/06: 16u – 20u; Za 08/06: 10u – 20u

Zin om de enige echte Jani Kazaltzis te ontmoeten? Kom Jani tijdens de VIJF Picture Pop-up spotten op de volgende dagen:
Zo 02/06: 15u – 16u & 17u – 18u
Za 08/06: 13u – 14u & 15u – 16u

Shoppen, hotels én duurzaamheid? #leuvenleeft!
Winkelen is plezierig, vooral als je het op een ontspannende zondag kunt doen. Tijdens de Koopzondag van 2 juni openen veel winkels hun deuren. Tijd om gezellig te kuieren en om te shoppen natuurlijk.
Ben je nieuwsgierig naar hoe het leven in een hotel verloopt? Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen van prachtige hotels? Dan heb je geluk. Op 2 juni is het Leuven Hotel Day. Maar liefst 11 Leuvense hotels openen dan hun deuren voor het grote publiek. Kom hotels zoals Mille Colonnes, De Pastorij of Pentahotel bezoeken.
Tijdens de Leuven Hotel Day start er tussen 13u en 17u elk halfuur een begeleide rondleiding. Nu zul je alles te weten komen wat je maar wilde weten én zul je de mooiste plekjes van de hotels zien. Welk hotel ga jij bezoeken?
Klik hier om de deelnemende hotels te zien.

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk thema geworden. We kunnen stellen dat alles wat daarmee te maken heeft ook echt in is. Ecologie valt daar ook onder. Stad Leuven doet vrolijk mee en maakt ecologie heel toegankelijk. Op zondag 2 juni vindt ECOtrippen plaats. ECOtrippen is een gezellige, geleide wandeling langs Leuvense ecologische zaken. Benieuwd hoe de Leuvense handelaren hun beste beentje voor zetten op vlak van milieu? Schrijf je in voor één van de geleide wandelingen en ontdek het zelf.
De wandelingen duren ongeveer 3,5u en starten aan de Foodhub op het Locomotievenplein achter het station. Deelname is gratis, maar je moet je hier inschrijven voor de wandeling.

Grootste braderie van België
Leuven blijft verrassen, dat staat vast. Het centrum wordt dé place to be voor puur plezier en entertainment. Denk maar aan straattheater, een artisanale markt en zelfs een kappersdorp. De 34ste editie van de Langste Dag zal een veelbelovende dag worden en je kunt naar hartenlust kuieren doorheen de autovrije straten. Geef je ogen goed de kost op deze grote en gezellige braderie vol leuke kraampjes.
Kom je met de bus? Toon dan op de infostand van De Lijn je vervoersbewijs en krijg een leuke verrassing cadeau!
Meer info vind je hier.

Summer Kicks In
Op 29 en 30 juni is het weer shoppen geblazen! Tijdens het laatste weekend voor de zomervakantie nodigen de gezellige straten van Leuven je uit om koopjes te doen.
De Diestsestraat en de Bondgenotenlaan zijn straten met de bekende ketens. Enkele straten verder, in de benedenstad, verlies je je hart aan de kleinere en meer alternatieve boetiekjes. Genieten doe je in de Mechelsestraat, zeker als je op zoek bent naar trendy zaken. Hier vind je een interessant aanbod culinaire winkels met een zuiders tintje. In de Brusselsestraat smul je dan weer van een heerlijke mix van exclusieve winkels en enkele speciaalzaken. Snuisteren doe je in de Parijsstraat, waar je bijvoorbeeld handgemaakte geschenken of souvenirs kunt kopen. De straat barst ook van de topadresjes als je zin hebt in een exotisch gerecht uit de wereldkeuken.
Nog meer honger? De Muntstraat en de Tiensestraat zijn bekende straten met gezellige eetplekjes. En op de Oude markt vind je talrijke cafés waar je even kunt uitblazen met een Leuvense pint of ander drankje.

Zin om met eigen ogen te zien dat Leuven echt wel top is? Kijk dan hier voor informatie i.v.m bereikbaarheid en evenementen.

#leuvenistop
#liefstleuven
#shoppeninleuven
#leuvenleeft

Ontdek nog meer artikels over ...