Ski Arlberg

Met maar liefst 305 kilometer aan pistes en 87 liften is Ski Arlberg officieel het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Dankzij een gloednieuwe verbinding tussen alle skigebieden van de Arlberg kan je nu van St. Anton am Arlberg via Stuben helemaal naar Lech am Arlberg en Warth-Schröcken skiën. Ondanks de omvang van dit skigebied hebben alle dorpen hun charme weten te behouden. Lech Zürs am Arlberg werd zelfs verkozen tot de ‘Best of the Alps’ en behoort daarmee tot een selectieve groep van elf dorpen in de regio.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Het grootste skigebied van Tirol is dan weer SkiWelt Wider Kaiser – Brixental. Hier kunnen skiërs en snowboarders hun hart ophalen op 284 kilometer pistes, 90 liften en bijna evenveel gezellige berghutten. Daarnaast vind je er ook tal van verlichte rodelbanen, het grootste nachtskigebied én een van de meest sneeuwzekere gebieden van het land.

skivakantie
Van afgebakende oefenpistes tot een avontuurlijke dagtocht door het wonderlijke winterlandschap, hier geniet je met het hele gezin.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

De 270 kilometer pistes van het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn staan bekend om hun brede, uitstekend geprepareerde karakter. Bovendien is het gebied ook een van de meest gevarieerde van Oostenrijk: van afgebakende oefenpistes tot een avontuurlijke dagtocht door het wonderlijke winterlandschap, hier geniet je met het hele gezin.

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun    

Sneeuw én sfeer verzekerd in Ischgl, waar je je kan uitleven op 238 kilometer aan uitdagende pistes. Je kan zelfs even de oversteek naar het Zwisterse skigebied Samnaun maken. Vergeet zeker je paspoort niet voor wanneer je gecontroleerd wordt bij het hoogstgelegen douanekantoor van Europa.

Serfaus-Fiss-Ladis

Het winterparadijs van Serfaus-Fiss-Ladis bestaat uit 214 kilometer pistes en weet dankzij zijn vele rode en zwarte pistes, heuse skiroutes, speedtrajecten en Fun Area het hart van elke adrenalinejunkie te veroveren. Ook kleine waaghalzen beleven de tijd van hun leven in dit kindvriendelijke skigebied.

Nu je dakkoffer toch op de wagen staat… ontdek onze andere winterse tips:

– Ook de skigebieden van het Bregenzerwald vormen een waar winterwonderland.

– Nood aan een verwenvakantie? Wij zochten alvast twee unieke, Oostenrijkse verblijftips voor je uit.

– In Graz, de genietershoofdstad van Oostenrijk, hoeft het zelfs geen winter te zijn om volop te genieten.

skivakantie

Ontdek nog meer artikels over ...