Naturhotel Chesa Valisa
Dieren, stallen, tractoren, en een fiere boer met een geruit hemd, drentelend tussen de graangewassen. Dat was jaren geleden zo’n beetje het landschap dat je vanuit het raam kon bewonderen. Een halve eeuw ging voorbij en de boerderij ontpopte zich tot een modern houten bio-hotel met een traditionele alpiene stijl. Naturhotel Chesa Valisa werd geboren, en de strobalen en tractoren werden ingeruild voor witte sneeuwdoeken en meterslange kabelbanen. Het in de lucht zwevende aroma van hout, etherische oliën en kruiden verklappen dat alles hier gericht is op wellness en welzijn. In de Finse sauna breken kleine zweetdruppeltjes moeiteloos uit om door een gewaagde sprong in het ijskoude water weer even snel te verdwijnen. Het buitenzwembad is het hele jaar door verwarmd en biedt de mogelijkheid om ook ’s winters aangenaam baantjes te trekken of rustig bovenop het water te dobberen. De klassieke en Ayurvedische massages zijn de ultieme verwennerij voor lichaam en geest. Languit liggend op de massagetafel glijdt de kruidenolie over je heen, waarna je je stilletjes aan voelt opstijgen tot boven de wolken. De olie verspreidt zich over het hele lichaam of beperkt zich tot de rug, buik, armen en handen of benen en voeten. Het gelaat straalt na een schoonheidsverzorging met natuurlijke cosmetica en na afloop van een ontspannende yogasessie gaat het gelukshormoon de hoogte in.
Economie en ecologie lopen hier hand in hand samen. Bewust leven en gezond genieten. Dit weerspiegelt zich in de Oostenrijkse gerechten die uitsluitend bereid zijn met biologische ingrediënten van lokale leveranciers. Niet enkel de smaakpapillen maar ook het reukorgaan wordt verwend door de geur van huisgemaakt brood dat subtiel weet binnen te dringen.

Lokale kruiden en fijne specerijen versterken de pure smaken die op een creatieve manier worden gemixt en gepresenteerd

Gartenhotel Theresia 4*S
Tussen de bergtoppen van Saalbach-Hinterglemm ligt Gartenhotel Theresia 4*S. Dit superieur hotel vormt het knooppunt in een netwerk van skipistes. Sinds dit jaar geeft één enkele skipas toegang tot maar liefst 408 pistenkilometers en 121 skiliften. Het golden ticket dat de toegangspoort opent naar de met sneeuw bedolven speeltuin voor skifanaten. Behoedzame ploegskiërs worden ingehaald door snelle parallelskiërs die al walsend de bergen afdalen. De skimonitrice wordt gehoorzaam gevolgd door haar leerlingen als een moeder eend op stap met haar kuikentjes. Allen gaan ze bergafwaarts tot ze hun eindpunt, Gartenhotel Theresia 4*S, bereiken. Op het einde van een intensieve dag skiën voel je het al rap in de benen en kan je maag het geknor niet langer meer onderdrukken. Tijd om je batterijen op te laden via een zachte massage, de lavendelgeur op te snuiven tijdens een lichaamsscrub, met als kers op de taart een zuiverende gelaatsverzorging. De Finse sauna en stoomcabine warmen je stevig op en het verwarmde buitenzwembad in de gezonde berglucht zorgt voor een herboren gevoel.

Gartenhotel Theresia 4*S gaat voor “groen” genieten. De ecofilosofie die er heerst, vertaalt zich onder andere in groene stroomvoorziening, natuurlijke cosmetica tijdens de wellnessbehandelingen, en zwembaden met natuurlijk bronwater. Deze ecofilosofie wordt gastronomisch doorgetrokken, alles vers, gezond en biologisch. Strelingen voor het oog die al meerdere keren met prijzen en awards werden bekroond. Van ontbijt tot diner staat culinair genieten gelijk aan “groen” genieten, met natuurlijke en regionale producten die de plaatselijke landbouw ondersteunen. Lokale kruiden en fijne specerijen versterken de pure smaken die op een creatieve manier worden gemixt en gepresenteerd. Kortom: Gartenhotel Theresia 4*S is een geslaagd samenspel van modern design en Oostenrijkse traditie. Een “Gesamtkunstwerk”, waar dan nog eens echte kunst te bewonderen valt!

Door Katrien Mergan.

Ontdek nog meer artikels over ...