Grossarltal
Het vakantiegebied Grossarltal, gevormd door de dorpen Grossarl en Hüttschlag, is onderdeel van Ski amadé. Maar liefst 760 kilometer skipistes en 270 liften brengen sportievelingen in hogere sferen. Voor de kleintjes is er de Kid’s Area en de grotere kindjes en de papa of mama die zich van hun coole kant willen laten zien, kunnen losgehen in het Funpark. Voor wie skiën liever aan zich voorbij laat gaan, zijn er de winterwandelpaden, langlaufloipes en sneeuwschoentrajecten. Onder het motto ‘BERG-GESUND’ neem je gratis deel aan 6 outdooractiviteiten. Ga sneeuwschoenwandelen, skitouren met een gids of ijsklimmen.
Skiën. Heerlijk, toch? Bij skiën dacht ik aanvankelijk aan minder smakelijke taferelen. Een hele dag zwoegen en dan als beloning een veel te zompig bord lasagne. Grossarltal daarentegen is een verrijking voor al wie van culinaire hoogstandjes houdt. In de gezellige skihutten smul je van smakelijke streekgerechten. Skiën, genieten, wijnen. Dit zijn de kernwerkwoorden tussen 14 en 21 maart 2020 wanneer de ski-en wijngenietweek plaatsvindt. Beleef er de regionale keuken.
Ook de pistes zijn er trouwens verrukkelijk. Ze zijn lekker breed zodat je zonder zorgen schaamteloos in pizzapuntformatie naar beneden kan zoeven en als volleerd ploeger is het zalig om royale bewegingen te maken.

Arrangement
Ski- und Weingenuss
*7 overnachtingen in een viersterrenhotel
*Inclusief 6-dagen skipass Ski amadé
*Deelname aan de wijndegustaties (Weinroas), Genuss-gala en Big-Bottle-Buddeln
Prijs: vanaf € 825 p.p. (opgelet! Dit is prijs voor 2019)
Geldig van 14 tot 21 maart 2020

Grossarl_(c)_Tourismusverband Grossarltal
Obertauern-Fotopoint_c_Tourismusverband-Obertauern.jpeg
De skipistes liggen allemaal op korte afstand van de huisdeur

Obertauern
Van eind november tot begin mei is skiën mogelijk in Obertauern. In het gebied waarvan het hoogste punt zich op 2.313 meter hoogte bevindt, ligt er gemiddeld maar liefst 264 centimeter sneeuw. Obertauern is daarmee het sneeuwrijkste gebied in Oostenrijk. Het centrum wordt bijna omsingeld door 100 kilometer skipistes. Het meest hooggelegen skigebied gaat gepaard met uitzichten waarvan je mond openvalt. Voor zover je kan kijken witte stekels, waaruit groene bomen komen gluren, alsof ze verlekkerd wachten op skiërs die voorbijrazen en een onschuldig, maar vermakelijk valletje maken. Het mooiste uitzicht op de Gamsleiten 2 heb je vanaf het fotopunt op de Schaidberg. Neem een foto, en je herinnering blijft onvergetelijk.
Obertauern heeft ook als voordeel dat een auto overbodig wordt. Vanaf elke accommodatie in het dorp spring je vanuit je bed op de latten. De skipistes liggen allemaal op korte afstand van de huisdeur. Met 26 gondels en liften zijn de wachttijden hier ook in het weekend nagenoeg onbestaande.
Tijdens de Sun & Fun-weken van 21 maart tot 4 april 2020 en van 18 april tot 3 mei kunnen skifans in optimale omstandigheden afscheid nemen van het winterseizoen. De skihutten blijven tot begin mei open.

Arrangement
Bobby’s Schneeabenteuer (voor kinderen tot 5 jaar en van 6 tot 14 jaar)
*Verblijf in de kamer van de ouders (voor kinderen tot 5 jaar)
*Skiles voor 5 dagen of snowboardles voor 5 halve dagen
*Skipas
*Huurmateriaal
*Deelname aan het programma
Prijs: vanaf € 225 p.p. (kinderen tot 6 jaar), vanaf € 305 (kinderen tussen 7 en 15 jaar)

Skifahren Wagrain-Kleinarl _(c)_Snow Space Salzburg
Zoek in het dal de drie bioboeren op die hun zelfgemaakte bioproducten verkopen

Wagrain-Kleinarl
Je hebt nog maar net leren skiën, je leerkacht vraagt om voorzichtig (voorzichtig!) van de berg te gaan. Jij, als overmoedige leek, ademt de heerlijke berglucht in, wrijft in je handjes, schiet naar beneden en op het einde kom je tot het besef dat je vergeten bent hoe je moet remmen. Je ramt een ongelukkige ziel omver en zelf beland je in hoeken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Skiën kan pijnlijk zijn. Wagrain-Kleinarl is uitgerust met comfortabele skiliften, zodat je naast de pijn van het vallen niet extra pijn zou krijgen aan je gewrichten, zitvlak of benen. Na al dat vallen, opstaan en weer doorgaan word je al zwevend geleid naar een berghut door je neus die de fijne geur van de Frittatensuppe, knödel, Apfelstrudel en Kaiserschmarren volgt.
Bekwame skimonitoren begeleiden kleine kindjes in grootse avonturen in Wagrains Winterwelt. Tieners maken indruk op hun vakantieliefje met heroïeke kunstjes in Absolut Park, een van de grootste Snowparks in Europa. Hierna kunnen ze hun liefde etaleren door hen mee te nemen op schaatsdate, want ook naast de pistes valt er veel te beleven. De Jägersee is een idyllisch bergmeer, gelegen te midden van de Salzburgse bergwereld. Een wandeling op een goed begaanbaar pad rond het meer vormt een welkome afwisseling voor het skiën. Maar ook een ritje op een paardenslee door het witte winterlandschap is niet te versmaden.
Na een avontuurlijk dagje is het tijd voor ontspanning. Wasserwelt Wagrain is de après-ski voor het hele gezin. je wordt geteleporteerd naar een wereld met waterglijbanen, zwembaden en sauna’s. Met de gratis Gästekarte krijg je elke dag vrije toegang tot het wellnesscomplex. Van al dat zwemmen honger gekregen? Zoek in het dal de drie bioboeren op die hun zelfgemaakte bioproducten verkopen.

Arrangement
Witte weken in Wagrain-Kleinarl
*4 of 7 nachten in een accommodatie naar keuze
*3- of 6-dagen skipas voor 760 km pistes in Ski amadé
*Dagelijks 1 keer toegang tot Wasserwelt Wagrain
*Afwisselend weekprogramma
Prijs: vanaf € 514 p.p. (7 nachten)
Geldig van 4 januari tot 25 januari 2020.

Altenmarkt-Zauchensee
Deze regio bestaat uit twee gebieden. Altenmarkt is ideaal voor gezinnen, beginnende skiërs en al wie van een rustige skivakantie wil genieten. In Zauchensee stuiven de meer geoefende skiërs de bergen af op uitdagende pistes. Romantisch rodelen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen maken de winterdroom compleet. Volgende maand volgt een uitgebreid artikel over Altenmarkt-Zauchensee.

Door Eva D’Haese.

Altenmarkt-Zauchensee 1_(c)_Altenmarkt-Zauchensee Tourismus_Matthias Fritzenwallner

Ontdek nog meer artikels over ...