Zelfs in coronatijden wil Roeselare dé plek bij uitstek zijn voor zowel haar inwoners als bezoekers. De stad pakt uit met een Instaroute om ‘u’ tegen te zeggen! Roeselare is één van de gezelligste winkelsteden van Vlaanderen. Deze troef zet de stad graag extra in de verf! De Instagram-belevingsroute gidst je doorheen het shoppend hart van de stad.

Instawaardige decors
Instagram laat je het bruisende stadscentrum van Roeselare op een compleet andere manier (her)ontdekken. Je maakt er kennis met charmante boetieks en lokale handelaars die een duw in de rug zeker verdienen. De Instaroute loodst je doorheen grote outdoor installaties als Instawalls in winkels, invullingen van leegstaande vitrines als muur- en vloerschilderingen in het stadscentrum. Met de fiets of te voet kom je op ongekende plaatsen de gezellige shoppingsfeer opsnuiven. Eéntje daarvan is de buiteninstallatie op De Munt: het centraal plein speelt de troef van de stad maar al te graag uit. Roeselare is al jaar en dag gekend voor het wielrennen. De interactieve insta-setting laat je plaatsnemen op de futuristische fiets. Kleine tip: zowel overdag als ’s avonds kan je de mooiste plaatjes maken voor Instagram. De verlichte installaties zorgen voor een échte eyecatcher op je feed.
Ook aan de allerkleinsten is gedacht met leuke spelelementen en bespeelbare kunst. De ‘Beire’ schattentocht zorgt voor een extra kindvriendelijk avontuur. Die leidt je naar de gekste plekken van Roeselare met allerlei doe-opdrachten. Vind jij de schat? Dan maak je misschien kans op de inhoud! Maandelijks kiest de stad één winnaar uit.

Instaroute
Instaroute
De Instaroute is een echte must-see. Je kan niet alleen Instagramwaardige kiekjes maken, maar leert ook de stad beter kennen

De perfecte selfie
De Instaroute neemt je mee naar de meest fotogenieke plekjes van de stad. Het traject door de shoppingstad gidst je tussen de installaties die je feed helemaal zullen opbeuren. Wie weet heb je al wat inspiratie kunnen opdoen uit de posts van bekende influencers. Hannes Coudenys en Leen Dendievel planden nu al een bezoek aan Roeselare. Ook leuk: onderweg krijg je tips & tricks van de handelaars om de perfecte foto of video te maken. Zo maak je van elke creatie een pareltje. Op zoek naar een passende hashtag? Deel je perfecte selfie op je Instagram- en/of Facebookprofiel. Vergeet zeker niet de hashtag #instaroute en #vanrsl te vermelden. Zo maak je kans op een onvergetelijk weekendje Roeselare met overnachting ter waarde van 150 euro.
De Instaroute is een echte must-see. Je kan niet alleen Instagramwaardige kiekjes maken, maar leert ook de stad beter kennen. Op een coronaveilige manier kan je nog eens ontsnappen aan de realiteit, voor of achter de lens. Nog tot het einde van de zomervakantie kan je er gratis van genieten. Het routeplan is te vinden in de deelnemende winkels, op diverse knooppunten of via de website.

Door Luna Barbosa dos Santos.

instaproute

Ontdek nog meer artikels over ...