De ruige rotswanden van het Wettersteingebergte verrassen je met adembenemende landschappen waar hier en daar turquoise bergmeren opduiken. Meren zoals de Heiterwanger See, verbonden met de Plansee, liggen verdoken tussen de steile smaragdgroene bergflanken. Het verfrissende water is de perfecte afkoeling voor zonnekloppers en waterratten, want je kunt er suppen, waterfietsen, zeilen en nog zoveel meer. De geduldige vakantieganger kan zich aan een middagje vissen wagen. Het water is zo zuiver dat je tot wel 16 meter diep kunt kijken.
Het is een mondvol, die Tiroler Zugspitz Arena. Maar op culinair vlak blijf je hier zeker niet op je honger zitten, want de Oostenrijkse delicatessen kun je overal proeven. Zelfs op een van de boten op het meer voor een zalig aperitieftochtje. Om de Oostenrijkse charme op te snuiven moet je in de gezellige dorpjes Ehrwald, Biberwier en Lermoos zijn, die aan de imposante Zugspitze liggen. Biberwier is ook de place to be voor waaghalzen. Je kunt er namelijk via de rodelbaan met de step razendsnel naar beneden racen.

Het landschap geeft je het ene fotomoment na het andere

Voor ervaren klimmers zijn de steile rotswanden dan weer een aanlokkende uitdaging. Wanneer het tijd is om te ontspannen neem je de kabelbaan naar de top van de Zugspitze en geniet je van een grenzeloos uitzicht. Neem dit maar letterlijk want je kijkt uit over Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Een van de mooiste plekken van heel Tirol is de Seebensee, waar alle soorten kleuren groen overgaan in het schitterend blauwe meer. Er wordt weleens gezegd dat de tocht belangrijker is dan de eindbestemming zelf. Dat is hier zeker het geval. Want waar je ook kijkt, het landschap geeft je het ene fotomoment na het andere.

Arrangement: accommodatie en Z-ticket
Verblijf in een typisch Oostenrijkse chalet en laat je bekoren door de Tiroolse charme, of kies voor een luxueuzere moderne kamer. Bij alle verblijven is het Z-ticket inbegrepen zodat je van talloze voordelen en aanbiedingen kunt genieten. Met het Z-ticket krijg je bijvoorbeeld een gratis boottocht, korting op het suppen en zoveel meer. Het is het perfecte hulpmiddel om je vakantie helemaal zen te maken.

  • 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer op basis van halfpension
  • Vanaf € 370 euro per persoon
  • Geldig van 25 mei tot 3 november 2019
  • Z-ticket is inbegrepen en verleent je gratis toegang tot talrijke activiteiten zoals de kabel- en rodelbanen.

Hier ontdek je alle activiteiten die je met het Z-ticket kunt doen en je vindt er ook meer informatie over de verschillende accommodaties.

Onze toptip: zonsopgang op de Zugspitze
Sta extra vroeg op en laat je met de Tiroler Zugspitzbahn omhoog brengen. Aanschouw hoe de wereld ontwaakt boven op de hoogste berg van Duitsland. Zonsopgang op bijna 3.000 meter hoogte is een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten.

Alle informatie over de Tiroler Zugspitz Arena vind je hier.

Door Jill Kempenaers.

#feelaustria
#justme

Praktisch

5 foto- en culinaire tips

De mooiste plek van Tirol
De schilderachtige Seebensee is idyllisch gelegen op bijna 1.500 meter hoogte. Absorbeer de pure omgeving en voel je één met de natuur.

De wereld van boven
Vanaf de top van de Zugspitze liggen maar liefst vier landen aan je voeten. Geen grenzen, geen limieten.

Culinair uitzicht
In de Wolfratshauser Hütte combineer je smaakvol vers eten met een panoramisch uitzicht.

Flower Power
De 1.342 meter hoge Berwang verwelkomt je met bloeiende bergweides waar kinderen zich kunnen uitleven.

Hoogtepunt: fondue op 3.000 meter
In het panoramarestaurant op de Zugspitze geniet je van fondue ‘op hoog niveau’ met een 360 graden beeld van de omgeving.

5 #justme-momenten

Volkomen zen aan de Loisachquellen
Kom tot rust bij de zachtjes borrelende bronnen van Loisach en neem een duik in het verfrissende water.

Verken de omgeving per mountainbike
Wie van een beetje actie houdt, kan zijn grenzen verleggen op een van de uitdagende mountainbikeparcours.

Klim langs de dromerige watervallen
Waar het water langs de rotswand omlaag stort, klim jij omhoog. Canyoning op zijn best!

Wandeltocht en lokale lekkernijen
Kom tot jezelf tijdens de tocht naar de Tuftlalm en word beloond met heerlijke delicatessen én panorama’s.

Waterpret
Koudebestendige waterratten vermaken zich met de verschillende watersporten op de Heiterwanger See.