Het lijkt misschien wat omslachtig, maar dat is verre van waar. Bovendien krijg je er vaak nog een persoonlijke aanpak, zelfs vanop afstand. Check zeker of je favoriete boetiek ook niet online is overgeschakeld en treat yourself op dat stuk dat je al lang wil, of stuur een pakje naar iemand die je moet missen. Cadeautjes zijn altijd leuk!  Ik som alvast enkele van mijn favorieten op.

Kleding

Het Gentse boetiekje Day is normaal een full-in-store-experience, maar deze dagen post eigenares Céline leuke kleedjes en hippe broekpakken in de instagramstories. Via datzelfde kanaal kan je ook bestellen. Elke dag doet ze een hele hoop pakketjes op de post.

Beaumonde is gevestigd in Lotenhulle, maar heeft ook een online webshop. Daarnaast worden er heel wat leuke outfits gepost op hun socials voor inspiratie. Scrollen op eigen risico, alle kleren zijn heel leuk! Momenteel heb je er gratis verzending.

STAY Antwerp staat voor slow shopping. Een ideaal soort shoppen vanuit je luie zetel dus. In hun webshop vind je niet enkel vrouwen-, maar ook mannenkleren en juwelen. Je kan gerust een hele namiddag door hun grote aanbod snuisteren. De sweaters voor mannen zijn zo knap, ik zou ze zelf wel willen dragen.

De gezelligste boetiek in Tielt aka Laudi is sinds kort ook online te vinden. Via hun instagram, Facebook en site kan je hun collectie bekijken. Met een simpel berichtje kan je bestellen wat je leuk vindt. Vanaf 50€ hoef je geen verzendkosten meer te betalen.

LILY- Life’s Little Luxuries is zowel een online als offline boetiek. Ze hebben vestigingen in Oostende en Mechelen. Tot 5 april verzenden ze gratis en dagelijks. Als het toch niet past, kan je het na de quarantaine in de winkel komen retourneren. Ze hebben ook meer dan enkel kledij: accessoires, stationary en beautyproducten kan je er ook terugvinden.

Interieur en lifestyle

Umber&Smoke bestaat nog maar een paar maanden in de buurt van de Dampoort in Gent. Een zalige hippe winkel die momenteel elke dag een speciale actie doet op hun webshop. Je hebt al korting op kaarsen en zetels en er blijven maar kortingen bij komen, dus sla die slag!

Piet Moodshop bestaat al in Gent en wil uitbreiden naar Antwerpen. Ze hebben een online webshop waar je alles rustig kan bekijken, maar eigenaar Christophe deelt momenteel enkele in store spullen op hun Instagram. Die zijn dan ook enkel via Instagram te kopen. Wees er snel bij want op=op!

‘t Woonhuys in Itterbeek is een lifestylestore. Je vindt er decoratie tot sieraden. Ze zijn ook specialisten in cadeaus. Naast hun CHOCOPOTS en BLOOMPOTS hebben ze nu COSY@HOME BOXEN. Een nieuw concept waarin je verschillende boxen kan kiezen om jouw huis of het huis van een dierbare op te fleuren. Meer info hierrond en veel meer vind je zowel op hun Instagram als hun webshop.

Agnes & Maurice is een typische ik-heb-niets-nodig-maar-wil-alles-hier-kopen-winkel. De twee lieve dames hebben een webshop waar je zo goed als alles van in de winkel kan terugvinden. Je vindt er van alles terug voor zowel je woning, man, vrouw en kind. Laat die cadeautjes maar weer komen!

Juwelen

Annika van Iniminihomemade zet normaal elke zaterdag haar atelier open voor shoppers. Aangezien dat niet meer gaat, is ze nu bezig haar webshop up te daten met alle juwelen die er nog niet op te vinden waren. Haar schattige kindjes passeren vaak in haar stories, ook leuk als je wat luchtiger socials wilt zien.

Jules Jewels zijn net als Iniminihomemade volledig zelfgemaakte juwelen. Ze werkt kleinschalig en ging normaal in april haar nieuwe collectie voorstellen met een private shopping. Aangezien dat plan in het water viel, heeft ze nu een voorproefje van de collectie online gegooid en kan er al naar hartenlust bestelt worden.

Kinderen

Lunabloom is een conceptstore in Brugge en een webshop. Die kleine rakkers die nu ook thuis zitten, verdienen ook wel wat leuks. Voor de allerkleinsten tot en met acht jaar vind je hier speelgoed, verzorgingsgerief en kleren. Je kan er ook heel wat leuke decoratie en meubels kopen voor in de kinderkamer. Mijn persoonlijke favoriet zijn de uberschattige kinderfietsjes.

Nog zo’n toffe winkel is Rewind Design in Antwerpen. Een winkel voor heel de familie, letterlijk. Je kan er kleren en speelgoed vinden voor kinderen, kleren voor mannen en vrouwen en veel decoratiemogelijkheden voor alle kamers. Bovendien is de winkel gefocust op duurzame merken en je kan er zelfs een geboortelijst leggen.

Door Mare De Baerdemacker.

Ontdek nog meer artikels over ...