’t Nieuw Walnutje

’t Nieuw Walnutje is de definitie van ‘klein, maar fijn’ in een familiale sfeer. Broer en zus, Glenn en Lynn Vanden Broucke, staan sinds 2017 aan het roer van dit gezellige restaurant en bliezen het nieuw leven in. Wil je dineren in het hartje van Brugge, omringd door de historische gebouwen en een klassevol, maar huiselijk interieur? Dan is dit the restaurant to be! Het culinaire aanbod gaat van tapas, tot visgerechten, tot een goed stuk vlees. Bij dat goeie stuk vlees hoort natuurlijk ook een gepaste wijn, en welke past daar beter bij dan een glas Ribera del Duero? Of het nu een sappige steak of de huisgemaakte tartaar is, de complexe smaak van de Tinto Fino-druif harmonieert uitstekend met de volle smaken van het vlees.

Jerom

De keuken van Restaurant Jerom staat dicht bij de natuur. Ambacht en product staan centraal met hun nauwe samenwerking met lokale boeren en hun eigen moestuin. Dit zorgt dat bij elke seizoensverandering je een ander aanbod verse ingrediënten op je bord krijgt. Chef Filip de Pauw schotelt je een stukje Wereldse keuken voor in Antwerpen Zuid, met een fijne en elegante ‘pop of color’ als afwerking. Lady of the House Roxanne Vaessen, en vrouw van de chef-kok, zorgt ervoor dat je tijdens het bezoek op je wenken bediend wordt. Tijdens de culinaire reis met hoofdzakelijk vis op het menu, kan ook hier de smaakvolle Ribera del Duero niet ontbreken.

Jerom
Ribera del Duero
Jerom
3sense
‘Een goed gekozen wijn verheft een gerecht tot een culinair meesterwerk’

Somm

Aan het Rabot in Gent bestaat Somm als een duaal concept: enerzijds een WijnBar, anderzijds een GastroBar. De wijnkaart is hun kloppend hart, met een evenwichtige balans tussen alle verschillende soorten wijn, druivensoorten en origines, stuk voor stuk geselecteerd door topsommeliers. Als aanvulling op de wijnen bieden ze verse bar bites aan, of blijf gerust plakken voor een snelle lunch of uitgebreid, gastronomisch diner. Bij elk gerecht wordt de gepaste wijn per glas of per fles voorzien, waardoor de smaakbeleving tot het topniveau getild wordt. Ook hier staat Ribera del Duero trots op de kaart.
Fun fact: wist je dat Somm een van onze buren is? Bekijk zeker de video boven!

Restaurant Pur Boeuf

Bij Restaurant Pur Boeuf moeten we niet lang zoeken naar waar de culinaire focus ligt. Rundsvlees is al jaar en dag deel van het leven van eigenaar Jeff Hanselaer. Zijn familie is al jaren actief in de landbouw en gespecialiseerd in het kweken van het Belgische witblauwe ras. Dit zorgt voor een expertise die de vakkennis tot op het bord brengt, waarbij de koelruimte ook voornamelijk vlees van de ouderlijke hoeve herbergt. Met als bijnaam ‘Het Walhalla voor de vleesliefhebber’ moet de wijn van een even hoog niveau zijn als het vlees. Een volle smaak van Ribera del Duero sluit hier dus perfect bij aan.

Gastrobar 3sense

Bij Gastrobar 3sense ligt de focus op een totaalbeleving van de drie zintuigen: smaak, zicht en geur. Chefs Andrea en Ronnie staan elke dag klaar om verse vis en vlees met pure passie te bereiden. Laat je verrassen door de uitgebreide smaakpaletten: van coquilles met risotto en citrusvruchten tot Filet pure Simmental met portosaus. Zoals sommelier van het huis Paul zelf zegt: ‘Een goed gekozen wijn verheft een gerecht tot een culinair meesterwerk.’ Dat maakt de keuze voor een fles Ribera del Duero meer dan gepast om de ‘3 senses’ ten volle te prikkelen.

Door Guylène Renoult.

Wil jij kans maken op 2 flessen uit een selectie luxe wijnen en een Coravin ter waarde van €200? Bestel dan deze maand een glas of fles Ribera del Duero in één van de deelnemende restaurants.

Ribera del Duero
’t Nieuw Walnutje
’t Walnutje

Ontdek nog meer artikels over ...