Een tweedaagse trekking met bagageservice, een ouderwetse mini-roadtrip door het Tieltse of een echte kasteelervaring… Dit zijn enkele van de minivakanties die je terugvindt in het vakantiegidsje van het Brugse Ommeland naast nog meer leuke adresjes en alle praktische informatie.

De minitrekking langs Velden en Meersen, dat is twee dagen wandelen (18 à 21 km) langs bossen, velden, meersen en het Kanaal Gent-Brugge. In 2019 brengen B&B’s je bagage naar je volgende logeeradresje.

Ontdek tijdens de Brugse kasteelervaring zomerverblijven van de Brugse adel. Rijd zelf met een Vintage Fiat 500 van kasteel tot kasteel, bezoek het imposante Kasteel van Loppem en sluit je dag af met een overnachting en diner in een kasteel.

Ga op tweedaagse roadtrip door het Tieltse platteland. Je cruiset langs  plattelandswegeltjes doorheen dorpjes als Kanegem, Ruiselede, Zwevezele, Lichtervelde, Egem. Onderweg stop je bij leuke adresjes: een molen, een dorpswinkel mét café, een varkenskijkstal, een koffiehuis, een dorpscinema, een snoepjes- of ijswinkel…

Leer de kunst van het bosbaden in het Bulskampveld. Bosbaden of Shinrin-yoku is het baden in de bosatmosfeer of het opnemen van het bos via al je zintuigen tijdens je wandeling. Bomen kunnen je immers helpen gezond en gelukkig te worden.

Snuif de karakteristieke poldersfeer op

Ervaar de couleur locale van De Polders met de fiets. Kies uit drie fietstochten van de kust naar het hinterland. Snuif de karakteristieke poldersfeer op en stop onderweg in pittoreske polderdorpjes. Proef lekkers van de hoeve of drink een streekbiertje in een authentieke herberg. Vergeet je ambachtelijk souvenirtje niet!

Brugge, daar zit muziek in! Waar je in het Brugse ook belandt, je wordt op je muzikale wenken bediend. Van fijne deuntjes uit de Gouden eeuw tijdens een wandeltocht met een app, het Concertgebouw Circuit, tot een bluesy muziekcafé… Stemmige symfonieën in overvloed!

De Groene Gordel Brugge fietsroute is dé pronkroute van het Ommeland! Je fietst 53 km door Brugge en zijn groene omgeving. Of blijf logeren in het groen en neem twee dagen de tijd om bijzondere plekken te leren kennen.

Ook culinaire evenementen zoals Kookeet (28-30/09) scoren altijd bij lekkerbekken!

Maak er een culinaire trip van en ga op bezoek bij een brouwerij of een hoeve. Maak je liever een afspraakje met een Het Lekkere Westen-chef, in een toprestaurant of in een biercafé? Ook culinaire evenementen zoals Kookeet (28-30/09) of Damme Culinair (06/10) scoren altijd bij lekkerbekken!

Ook voor mini-toeristen is het Brugse Ommeland een waar paradijs. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg met de kinderen, familie of vrienden. Boek een vakantiewoning op maat van jouw gezelschap en ga eropuit! In ons online gidsje voorzien we je van de allerleukste tips in de buurt van speelnatuur, over zoektochten tot kindvriendelijke eetadresjes!

Meer tips, adresjes en info vind je in het vakantiegidsje. Surf naar www.brugseommeland.be/june en ontvang het gratis in je mailbox.

Ontdek nog meer artikels over ...