Ik had het Van der Valk hotel al vaak zien priemen in mijn linkeroog toen ik naar de MacDo naast de deur reed – grapje, dit blijft een culinair verhaal -, naar het Ile Malines ging. Ik heb dit altijd een majestueus gebouw gevonden. En nu mocht ik er een nacht logeren. Ik had overigens geen benul dat naast het hotel zo’n prachtige waterpartij lag. Geen zwembad, tenzij je fan bent van extreem ecologische zwemvijvers, maar vroeger was dit blijkbaar wél het stedelijk zwembad van Mechelen.
Wat me ook meteen opviel was het toekanlogo van het hotel. Ik hoopte wel dat mijn ornithologische kennis klopte dus ik vroeg aan de vriendelijke dame van de receptie mijn allicht al een miljoen keer gestelde vraag, waarvan ik toch dacht dat ze innovatief was:
“Mevrouw, dat is een toekan? ”
“Klopt.”
Lang verhaal kort: na de oorlog hadden veel mensen nare herinneringen aan een roofvogel. De Familie Van der Valk wilde niet met dergelijke symbolen geassocieerd worden en besloot een kleurrijke toekan uit te kiezen voor hun logo. Een mooi en gezellig beest, ja dat past wel bij dit hotel.
Het Van der Valk Hotel in Mechelen lanceerde onlangs met het prima restaurant Centpourcent van chef Axel Colonna-Cesari heuse Roomservice weekends. En dat viel zo in de smaak dat er de volgende weken nog twee aankomen.
Toen ik aankwam, begon de service nét. Ik had me juist geïnstalleerd op de kamer en daar stond de plezante Inge al, die onze gastvrouw zou zijn voor de avond. “Wat willen jullie drinken?” Vrijdagavond 18u, dat is dé zin die je wil horen, toch? We besloten voor een glas champagne te gaan. Simultaan trokken we onze kamerjassen aan, want we hoefden de hele avond niet meer van de kamer te gaan, het vijfgangenmenu werd geserveerd in de kamer. Geweldig concept!

Centpourcent
Er overviel mij een gezellig gevoel van collectiviteit en verbinding

De hapjes van Centpourcent volgden al snel, waarvan de ijslolly me het meest bijbleef, een lolly van Mechelse asperge met witte chocolade! Verrukkelijk! De lotte met inktvis en Indische curry was eveneens een binnenkomer van jewelste! De Gentse kop en de ganzenlever, dat is minder mijn ding, maar mijn partner smikkelde die binnen alsof het er nooit gelegen had. De champagne begon stevig voelbaar te worden en in mijn rechteroog torende de Sint-Romboutstoren boven alles uit en herinnerde me eraan dat er nog een heel menu kwam! Hoera, ik ging nog wat meer languit zitten op de stoel, terwijl ik over het zwembad een “Rear Window” gevoel kreeg bij het zien van andere koppeltjes die momenteel hetzelfde culinaire genot ervoeren. Er overviel mij een gezellig gevoel van collectiviteit en verbinding, iets dat ik al een jaar amper gevoeld had, zij waren hier ook ‘om eens weg te zijn’. De éne deed dit in een badjas, de andere in een cocktailjurk, plezant toch?

De andere toffe gastvrouw Anneleen kwam met de yellowtail kingfish sashimi, wagyu beef, scheermes en granaatappel en deze was overigens overheerlijk. Er volgden nog langoustine met oa. ijzerkruid, kabeljauw met edamameboontjes (waarbij ik altijd moet denken aan de mop van Jeroen Meus “ed au ma mee?”, heb je je moeder mee in ’t Leuvens. Binnenpretje.)
Na deze copieuze maaltijd besloten we ons dessert – decadent I know – zoals een ware Romein in bed te eten. 100% sweet chocolade met praliné en hazelnoot. En daarbij een Disneyfilm. FANTASTISCH. En toen deden we onze deur dicht en vielen we in slaap. Sorry Inge, wij hebben geen danku meer kunnen zeggen voor je geweldige professionaliteit deze avond!

De volgende ochtend begon de honger tegen 8u toch alweer terug te keren. Ik zei nog “Ik hoop op een hard gekookt eitje. Of misschien wat granola”. Maar wat ik daar zag van ontbijtbuffet had ik zelden meegemaakt. Van vers fruit, tot eitjes in alle vormen, pannenkoeken, verschillende soorten granola, allerlei sapjes, tataki van tonijn en allerlei soorten kaas (waaronder komijnkaas, my favourite). Ja dat ging boven al mijn verwachtingen uit. Na deze culinaire odyssee waggelden we het hotel uit om thuis even “uit te buiken”.

(Ook deze Roomservice boeken? Lees snel verder onder de foto’s.)

Centpourcent

Wil je ook deze geweldige ervaring? Dat kan nog!! Roomservice in Van der Valk Mechelen met een exquise diner van Centpourcent is boekbaar tot en met 1 mei 2021, en wel voor de volgende data:
Vrijdag 23 & zaterdag 24 april
Vrijdag 30 april & zaterdag 1 mei
Reserveren kan via deze link.
In samenwerking met Visit Mechelen.

Ontdek nog meer artikels over ...