Antwerpen kerststad

Laat je betoveren door de magische kerstlichtjes die de straten van de stad deze maand sieren. De lichtjes leiden je van aan het Centraal Station via de Meir naar de Groenplaats en de Handschoenmarkt – waar je meteen de slapende Nello en Patrasche even kan groeten – en tot bij de Grote Markt, vanwaar de verlichte Suikerrui je tot bij het Steenplein en de Schelde brengt.

Ook voor je kerstshopping kan je elke dag in Antwerpen terecht, want in december zijn de winkels er elke zondag geopend. Laat je inspireren door de prachtig versierde etalages en ontdek het verrassende winkelaanbod in de majestueuze Stadsfeestzaal. Tijdens het weekend verdient ook de bruisende en wondermooie Handelsbeurs zeker een bezoekje.

© Visit Antwerp
© Frederik Beyens
© Visit Antwerp
© Sigrid Spinnox
© Visit Antwerp

Feestelijke activiteiten

Naar goede gewoonte vindt ook dit jaar een sprookjesachtig lichtfestival plaats in Zoo Antwerpen. Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022 leidt het beroemde konijn je er elke avond doorheen de wondere droomwereld van Alice in Wonderland.

De site van Winter in Antwerpen vormt natuurlijk hét centrale punt van de kerstsfeer in de stad. Zo vind je op de Groenplaats de gezelligste ijspiste van het land en de ultieme winterbar ‘den Après’. Op de Grote Markt kan je de reusachtige kerstbomen bewonderen en je geliefde kussen onder de maretak van Perfect Sky. Het Joe Xmas House zorgt alvast voor wat live sfeermuziek.

Op het Steenplein kan je een ritje met het reuzenrad maken voor een weergaloos uitzicht over de verlichte stad en van een uniek ontbijt of magische apero genieten in je eigen gondel dankzij Bubbles in the sky. Weer opwarmen doe je bij winterbar Bar Den, waar fijnproevers een lokaal biertje of een elegante wintercocktail kunnen nuttigen.

Eenmaal op het Steenplein kan je meteen ook een bezoekje brengen aan het vernieuwde Het Steen. Maak er kennis met Antwerpen via het interactieve belevingsparcours The Antwerp Story of tik er nog een Antwerps kerstcadeautje op de kop in het Visitor Center. Elke woensdagavond kan je er bij helder weer tussen 19 en 22 uur zelfs samen met Urania sterrenkijken op het dakterras.

© Jonas Verhulst
© Visit Antwerp
© Sigrid Spinnox
© Visit Antwerp
© Visit Antwerp

Kerst met kids

Kerst is natuurlijk ook in Antwerpen een echt familiefeest. In het gloednieuwe indoorpark Plopsa Station in Antwerpen Centraal kunnen de allerkleinsten zich helemaal uitleven op een van de spannende attracties en al hun grote helden ontmoeten. In de Studio 100 Story Studio op de Meir worden ze helemaal ondergedompeld in de magische wereld van Maya de Bij of K3 dankzij de spectaculaire, levensgrote 360°-projecties met luisterverhaal.

Ook Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, is een paradijs voor jong én oud. Je leert er niet alleen alles over wat Belgische chocolade zo bijzonder maakt, maar kan er ook de chocolatiers aan het werk zien in het atelier. En ja, je mag ook proeven.

De expo Luister in het MAS laat het hele gezin op een bijzondere manier kennismaken met de museumcollectie. Dimitri Leue creëerde een uniek en meeslepend luisterspel waarbij je in mythes, legendes en verhalen duikt en tal van reuzen, demonen en helden ontmoet. Elk verhaal wordt ook vergezeld van een bijbehorend lied. Voor één keer is meezingen en dansen in een museum dan ook toegestaan.

Zoveel winterpret beleef je natuurlijk niet op één dag. Check zeker weloveantwerp.be voor de beste hoteldeals. Nog meer inspiratie voor je volgende citytrip vind je op ontdek.antwerpen.be.

© Sdinneweth
© Ana Izamska
© Jeroen Broecks

Ontdek nog meer artikels over ...