june. neemt voor de derde keer deel aan de Travel Blog Awards. Vorig jaar moesten we nog nipt de duimen leggen voor de blog van Sven Ornelis, maar dit jaar hopen we een van de drie awards mee naar huis te mogen nemen. Je kon in maximum drie verschillende categorieën deelnemen, en dat deden we waar we ons het best thuis voelen: Best Benelux, Best Sustainable en vooral Best Culinary. Die laatste categorie is een beetje onze raison d’être, de reden waarom we doen wat we doen. Reizen en eten combineren, en dat zowel in eigen land als in het buitenland.

Wil je de drie genomineerde reportages nog een keer nalezen? Dat kan eenvoudig via een van de volgende links.

Best Benelux: Goes in Zeeland, het waterland aan de overkant. Begin oktober trotseerden we weer en ontij om in het mooie, pittoreske Goes te geraken, en van daaruit een dagtrip te maken in het kader van water. Dat hadden we in ieder geval in overvloed. Het werd een bij momenten hectische dag met veel topmomenten en de meest heerlijke proeverijen. Uniek: wilde oesters gaan plukken op het strand!

Best Culinary: Culinaire roadtrip Oostenrijk, from field to plate. Bucolische rondrit van Wenen tot Tirol, voorbij de lekkerste schatten van wat de Oostenrijkse regio’s te bieden hebben. Het was mei en dus bracht het land de gezondste primeurgroenten, het meer de vinnigste vis en de lammeren het meest exquise koteletje.

Best Sustainable: De sacrale stilte van Fins Lapland. june. is nog niet zo héél lang bezig met duurzaamheid en artikels over sustainable onderwerpen. Maar daar kwam het voorbije jaar verandering in, met heuse dossiers over reizen en duurzaamheid en onlangs nog over voedsel en duurzaamheid, met reportages over CSA-boerderijen, daktuinen, enz. In Finland vonden we vooral in de stilte duurzaamheid. De natuur is er nog echt zoals hij bedoeld is: als pauzeknop.

Je kunt voor deze categorieën zelf niet meer stemmen. Ons lot ligt in de handen van een zeer gewaardeerde jury vol éminences uit de pers- en marketingwereld. Maar je kunt wel nog je audience vote uitbrengen, en dus voor de populairste blog of het populairste online magazine stemmen. Dat kan enkel via deze link. Je mag maar één keer stemmen per computer (IP-adres). Even naar onderen scrollen en daar het bolletje kleuren bij june. Net als bij de verkiezingen, maar geloof ons, wij vormen véél sneller een coalitie!

Door Toni De Coninck.

Best Benelux
Best Culinary
Best Sustainable

Ontdek nog meer artikels over ...