Voedseltovenares en verteller slaan de handen in elkaar
Bij J A C K. gaan Sofie Claes, ze noemt zichzelf een plantaardig voedseltovenares, en Han Zinzen samen aan de slag voor een ongezien concept. Han als verteller en schrijver maakt kortverhalen, geïnspireerd door de recepten van Sofie. Deze onzekere tijd vraagt naar gezonde en licht verteerbare gerechten met plantaardige ingrediënten. En laat dat net de specialiteit zijn van Sofie. Zeg (voor even) vaarwel aan de overdaad suiker, vlees en vetten. Droom tegelijkertijd weg bij de kortverhalen van Han en je hebt het perfecte recept voor een ontspannende kooksessie.

Virtueel fietsen doorheen Limburg
Na de coronacrisis verwachten we dat het binnenlands toerisme een boost krijgt en de provincie Limburg zet hier sterk op in. Stel je eigen bucketlist nu al samen, voor de uitstapjes die binnen een paar maanden hopelijk weer kunnen. Denk je echt dat de bloesems alleen te bewonderen zijn door de locals dit seizoen? Think again! Met een virtuele fietstocht kom je in drie uur tijd langs de mooiste bloesemlandschappen in Haspengouw. Een andere, kortere video neemt je mee op tocht doorheen Bokrijk. Of beleef de provincie in slechts enkele minuten tijd in de nieuwe sfeervideo op de website van Toerisme Limburg. Ideaal om inspiratie op te doen voor de zomer.

Schrijf jij ook snel een brief naar iemand die het kan gebruiken in deze tijd?

Schrijf eens een brief
Fysiek contact mag nu even niet, maar gelukkig bestaan er warme initiatieven die contact op een andere manier mogelijk maken. Zo is er PLOEK, met de campagne ‘Schrijf eens een brief’. Luka Godon begon ermee en wil mensen aansporen om meer te schrijven. Hoe? Illustrators maakten bijna 100 (!) originele ontwerpen voor briefpapier, gratis te downloaden op de website van de campagne. Al meer dan 3000 bezoekers op de site deden het je voor. Schrijf jij ook snel een brief naar iemand die het kan gebruiken in deze tijd?

Thuis olijfolie proeven
Ook workshops en masterclasses gaan gewoon door in tijden van corona. Olijfoliesommelier Wilma van Grinsven geeft haar workshop ‘olijfolie proeven’ via Skype of Zoom. Voor deze masterclass krijg je een pakketje met vijf soorten olijfolie thuis geleverd. Online, onder Wilma’s begeleiding leer je ruiken, proeven en de verschillende kwaliteiten van olijfolie herkennen. Om je in te schrijven voor deze drie lessen vul je het formulier in op Wilma haar website. Je kan zelf daarbij nog de keuze maken tussen een ochtend-, middag- of avondles.

De vijf foto’s met de meeste likes gaan door naar de finale

#blijfthuis van Brabant genieten
Wie zegt dat je de Efteling niet meer kan bezoeken? Met de #blijfthuis genieten van Brabant – campagne is ook de Nederlandse provincie Noord-Brabant volop bezig met de regio virtueel in de kijker te zetten. Via Visit Brabant ontdek je heel wat leuke plekjes die je nog steeds kan bezoeken vanachter het scherm. Ideaal voor kids is het Noordbrabants Museum met de bijhorende opdrachten op Instagram. Maar ook volwassenen genieten van een virtueel bezoek aan de musea van Brabant door vlogs en podcasts. Heb je liever een wijds beeld over de provincie? Prachtige drone-beelden van de leukste plekjes in Brabant geven je vast en zeker de nodige reismicroben!

Win win win
Ben je een creatieve, bezige bij en hou je van ijsjes? Dan staat deze winactie van Visit Koksijde je op het lijf geschreven. Haal al je knutselmateriaal uit de kast en maak thuis een origineel ijsje. Alles kan en alles mag: een geschilderd ijsje of eentje van papier, in een hoorntje of in een potje, jij beslist. Stuur een foto van je zelfgemaakt ijsje door vóór 28 mei 2020, op de wedstrijdpagina van Visit Koksijde. Alle foto’s worden na deze datum verzameld en op de Facebookpagina van Koksijde-Oostduinkerke gedeeld. De bedoeling is dat je zo veel mogelijk likes behaalt op jouw creatie. De vijf foto’s met de meeste likes gaan door naar de finale. Een jury kiest de winnaar op 25 juni. Zo ben je op 1 juli zeker klaar om de hele zomer lang te smullen.

Door Chloé Stouten.

Ontdek nog meer artikels over ...