Online yoga

Beginnen met een boodschap uit eigen huis. Letterlijk. Onze co-workers van Matrix organiseren elke maandag om 20u een virtuele Zachte Yin Yogales. De Ontspannende Yang Yoga wordt éénmalig aangeboden vanavond 19 maart 20u, en als dat bevalt, komt het elke dinsdag op het programma.

Iedere dag om 9u geeft Laurence Uvin van Planttribe een sessie yoga op Instagram, te bekijken via deze link. Laurence lanceert maandag ook een Quarantaine Detox Maaltijdplan, volledig vegan, vol gerechtjes en goedgekeurd door een arts en vegan diëtiste.

Ingeborg Sergeant heeft de website iedereenyoga.com opengesteld voor het grote publiek. 6 lessenreeksen, meer dan 210 minuten video, met begeleiding door Ingeborg.

Morgane Van Weyenbergh geeft moderne dans, pilates, yoga en GYROKINESIS. Zij traint ook dansers, en heeft nu de FB-pagina Fit met Morgane op touw gezet. Met de online video’s kun je de komende periode fit blijven.

Bij Yatra Yoga Online volg je de begeleide meditaties van Mario Boulez uit Sint-Amandsberg. Elke ochtend een korte ochtendmeditatie van 5 minuten om je gedachten rustiger te maken en de energie te laten stromen.

Veronique Benoit gaat op maandag 23 maart om 20u een Facebook live doen rond sofrologie. Bedoeling is je wat diepe, intense rust te bieden in deze nerveuze tijden. Gewoon inloggen op de FB-pagina van Veronique, via deze link.

Heel veel mensen zweren bij de lessen van Adriene Mishler, te volgen via haar YouTube kanaal. Zij omschrijft zichzelf als de people’s yogi, en dat heeft intussen al meer dan 6 miljoen mensen kunnen overtuigen.

In de tussentijd kun je de zelfstandige al een hart onder de riem steken door een cadeaubon te kopen

Wenskaarten
Jill Mathieu ontwierp met een aantal liefdevolle gelijkgestemden mooie postkaarten. Omdat het woord ook besmettelijk is, maakten ze postkaarten met liefde. ‘Want als iets viraal mag gaan, laat het dan in ’s hemelsnaam de liefde zijn.’ Bestellen kan via danmaarzo.be.

Kris kookt thuis
Foodblogger Kris Herrijgers wil je inspireren met ideeën voor recepten. Heb je verschillende ingrediënten in huis, wil of kun je niet meer naar de winkel, en wil je toch iets lekker koken? Dan kan Kris je helpen met een gratis receptadvies. Stuur een lijstje van je ingrediënten naar dit adres, en Kris kijkt wat haalbaar is.

Sofie degusteert thuis
Vanaf morgen vrijdag 20 maart organiseert biersommelier Sofie Vanrafelghem op haar Facebookpagina Sofie’s World elke vrijdag een wekelijkse sessie ‘Op café’, waarin zij allerlei stijlen en smaken degusteert, proeft en bespreekt. Iedereen kan reageren, vragen stellen en delen wat zij op dat moment aan het proeven zijn. Vanaf morgen, 17 tot 18u.

De kleine zelfstandige zal terugvechten!
De kleine zelfstandige heeft het zwaar (u hoeft het ons niet te vertellen.) Maar in de tussentijd kun je die zelfstandige al een hart onder de riem steken door een cadeaubon te kopen. Dat kan nu via de nieuwe website wijkomenterug.be, die handelaars, restaurants, sauna’s, boetiekjes, enz. verzamelt. Na de lockdown kun je zorgeloos genieten van een middagje winkelen, een bezoek aan de sauna of een lekkere maaltijd.

Pay it forward vouchers
Ook het Gentse collectief DJAR, dat gezonde maaltijden aan huis of bedrijf levert, vraagt om nu alvast een cadeaubon aan te kopen en die later te verzilveren onder de vorm van njummie en healthy food djars: lunch, ontbijt, dessert, combo packages, you name it. Wil jij binnenkort die ene collega, vriendin, klant of partner eens extra in de bloemetjes zetten? Of wil je simpelweg vieren dat we deze tijd overwonnen hebben? Bedank hen dan op een gezonde, originele manier met deze DJAR lunch en geef hen die powerboost. De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar via mail waardoor je ze gemakkelijk kan printen of online versturen als cadeau. Het bedrag is vrij te kiezen en de bons zijn minimum 1 jaar geldig. Vraag ze gerust aan via een mailtje.

Even naar het buitenland
De Italiaanse topchef Massimo Bottura start gratis kooklessen via Instagram. Zijn Kitchen Quarantine’s lessons worden van thuis uit gegeven, in het Italiaanse Modena, waar de driesterrenchef net als de rest van zijn landgenoten gewoon opgesloten zit. ‘Het is geen kookshow,’ zegt Bottura. ‘We willen gewoon onze boodschap met de wereld delen.’ Linkje op Instagram.
En als je een museumbezoek had ingepland, kan dat nu ook virtueel. 12 topmusea wereldwijd openen de online deuren voor een spannend bezoek vanuit je luie zetel. Meer info via dit artikel uit Travel and Leisure.

Door Toni De Coninck.

Ontdek nog meer artikels over ...