Hopspot
Hopspot

Brouwerij Van Steenberge, bekend van Fourchette en Gulden Draak, gaat met Hopspot terug naar hoe het allemaal begon. Wat 200 jaar geleden startte vanuit een bescheiden boerenstiel, is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf vol passie. Hopspot, gevestigd in een 200 jaar oude boerderij, omarmt die traditie van experiment, bier brouwen op den hof en het leven op het ritme van de seizoenen.

In de gloednieuwe microbrouwerij brouwt Hopspot zoals vroeger met lokale ingrediënten. Ze houden het volledige productieproces in eigen handen om 100% lokale, karaktervolle bieren te brouwen. Zo belandt het bier via de kortste weg in je glas, waar het fris blijft tot de laatste slok.

Hopspot
Daarom kan je bij Hopspot je knapzak vol glazen boterhammekes reserveren

Hopspot huist in de plattelandsregio Meetjesland. Ook de beleving van het landschap via straffe bierverhalen staat centraal. Uitbaters Lorenzo en Sophie gaan voor connectie met de mens én natuur: ‘Op de Hopspot-site bieden we geen onpersoonlijke rondleidingen of een gestandaardiseerde aanpak. Voor ons is het enorm belangrijk dat mensen zich thuis voelen en connecteren met de mensen achter de Hopspot-bieren.’

Wat valt er te beleven?
– Bij Hopspot kun je wegdromen in één van de vier gastenkamers. Badzout met rustgevende hop en kamille? Don’t worry, be hoppy!
– De kortste keten van bier vraagt om andere korte-keten-producenten! In de brasserie vind je magische groenten, eerlijk vlees, knollen en kolen,… met de intense smaak van vervlogen tijden én een knipoog naar bier.
– In het café, een prettige plek met gezellig geroezemoes, vloeien de Hopspot-biertjes rechtstreeks uit de biertanks.
– De poorten van de microbrouwerij staan altijd open! Hop binnen en laat je onderdompelen in de bierwereld van gepassioneerd brouwer Maarten. 0 km, 100% karaktervol.
– Trek je stapschoenen aan en ervaar het Meetjeslandse plattelandsgevoel! In hun gloednieuwe podcastwandeling nemen gepassioneerde bierliefhebbers je tijdens een route van 10 km mee langs de vier hoofdingrediënten van bier. Van al dat wandelen krijg je natuurlijk dorst! Daarom kan je bij Hopspot je knapzak vol glazen boterhammekes reserveren… Wist je dat mensen vroeger gedroogde hopbellen naast hun hoofdkussen legden voor een zalige nachtrust?

Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker proef je in Hopspot. Daarom werkt Hopspot-chef Killian samen met korte-keten-producenten uit de buurt. Wat dacht je van rijstpap met Belgische saffraan uit Merendree? De hop-sojasaus die de internationaal bekende Evergemnaar Charlotte De Witte op de markt bracht? Of de Meetjeslandse tuin-pickles van Tine De Schepper?

Dit seizoen:
– Gevogelte-paté met Fourchette
– Kippendijen gemarineerd in Fourchette-bier met compote van sinaas. Want wist je dat Fourchette ook aroma’s van sinaaszeste heeft?
– Salade hopgerookte zalm: in Hopspot roken ze de zalm zelf op hopbellen. De bier-vinaigrette maakt het helemaal af!
– Hamburger 2.0: Gerijpte hamburger volgens de nieuwe trend: smashed op de grill. Bierdrafbun van Bakkerij Bekaert en slaharten. Met verse frietjes.
– Dame Bier Blanche: De eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. IJs met melk van de buren van melkveebedrijf Van Hyfte en Stout-chocoladesaus.
– IPA-nna Cotta: Panna cotta gebaseerd op de aroma’s van een IPA-biertje. Vanilleroom geïnfuseerd met hop. Citrustoetsen door de bloedsinaas.

Meer info via deze link.

Door Toni De Coninck.

Hopspot
Hopspot
Hopspot

Ontdek nog meer artikels over ...