foodie
Laurence Bemelmans
Jeno Del Turco
Deborah Hellburg

89. Laurence Bemelmans YIP

Laurence startte in 2015 met bloggen en maakte er vier jaar later haar beroep van. Blog én Instagram staan boordevol verhalen en kleurrijke, gezonde recepten om het wekelijkse menu op te fleuren, loved by jong en oud! Een blijver in de top 100.

88. Jeno Del Turco YIP

Kersvers eerste sommelier van het land, straalt op 26-jarige leeftijd maturiteit en empathie uit, twee noodzakelijke eigenschappen. Hij groeide op in een Italiaanse familie waar wijn door de aderen loopt in plaats van bloed, en werkt in het tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Fôret.

87. Deborah Hellburg

Het culinaire landschap in Gent had een kickstart nodig na de pandemie, en restaurant Sensum hielp het vacuüm mee opvullen. Deborah Hellburg is een uitgelezen pion op dat schaakbord, en zonder enige twijfel nu al een van de beste gastvrouwen van het land.

86. William Mathijssen

Het lijvige vierdelige boekenpakket The Cooking Blueprints is een van de prestaties van het jaar. Praktijkleerkracht William Mathijssen bundelt praktische kennis en tips die je nodig hebt om de keuken écht te begrijpen. Aan de hand van meer dan 1200 handgemaakte tekeningen worden alle aspecten van de keuken begrijpbaar uitgelegd.

85. Boqion De Pooter & Camille Dubois YIP 🍀

Camion en Camionette zijn veel meer dan twee van de vele horecazaken in Antwerpen. Ze zijn het project van Boqion De Pooter en Camille Dubois, die met grote passie aan één gemeenschappelijk doel werken: een volledig plantaardige keuken brengen zonder dat je ook maar één moment het gevoel hebt iets te moeten inboeten.

84. Arthur Messiaen

Arthur Messiaen is chef van RØK, het barbecuerestaurant dat bij microbrouwerij Dok Brewing Company hoort, in het noorden van Gent. Samen met zijn team brengt Arthur een Argentijns geïnspireerde grillervaring. Drink daarbij een frisgetapte Pils 13, een van de betere pilsbieren van het land, en je bent in ‘el cielo’.

83. Sabine Goethals

Duivel-doet-al, éminence-nog-niet-grise, podcaster, videomaker, Sabine Goethals is een van de meest ervaren mediamakers in Vlaanderen, en dan in het bijzonder over gastronomie, lifestyle en het lekkere leven. Ze kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Ambassadrice voor de Belgische Gastronomie’.

82. Dilip Van Waetermeulen

Opperfoodie Dilip Van Waetermeulen timmert achter de schermen naarstig voort aan zijn reputatie als gastronoom en culinair kenner. Een van de meest betrouwbare bronnen om te volgen als je op zoek bent naar een restauranttip voor volgend weekend (of daarna).

81. Patrick De Langhe & Lore Aerts 🍀

Als u de app YEAT nog niet op uw smartphone had staan, dan lijkt ons dit nu het goede moment. Het Knokse ondernemerskoppel De Langhe en Aerts toont met de app last-minute beschikbaarheden én probeert zo lege tafels tegen te gaan die het gevolg zijn van no-shows of last-minute annuleringen.

80. Sophie Cornelis YIP

Sophie Cornelis en Lorenzo De Block openden eerder dit jaar in het Meetjesland het unieke conceptrestaurant en microbrouwerij Hopspot, waar naast eerlijke en smakelijke gerechten ook de bieren van Brouwerij Van Steenberge op de kaart staan. Een verrassende maar verdiende 12 in de nieuwe Gault&Millau gids was het gevolg. One/Two to Watch.
(foto bovenaan: © Coté Charmé)

William Mathijssen
Boqion De Pooter & Camille Dubois
Foodie
Arthur Messiaen
Dilip Van Waetermeulen
Lore Aerts (& Patrick De Langhe)

Ontdek nog meer artikels over ...