“Van de parmezaankroketjes tot de desserts: alles maken we zelf”, vertelt uitbaatster Ann-Michelle. “We hebben de kaart van Vin’Osteria 55 bewust klein gehouden, zodat de gasten kunnen genieten van verse gerechten met een hoge kwaliteit”. Ons oog valt alvast op de pasta polpette al limone (balletjes, parmezaan en citroen) en de gevulde zeebaars met tijm en rozemarijn. De keuzes voor het  nagerecht gaan van een kaasplankje tot een traditionele gelato. Ons favoriete dessert? De vanille mascarpone met aardbei en meringue.

Behalve lekker eten heeft het restaurant ook een mooie selectie Italiaanse wijnen. Dat is niet verrassend, als je weet dat Ann-Michelle en Koen ook een eigen wijnhandel hebben: Touch Wijnen. “We importeren alle wijnen zelf”, legt Ann-Michelle uit. “Zo kunnen we de kwaliteit van ons product garanderen”.

“Voor Vin’Osteria 55 maak ik elke dag een persoonlijke selectie”, vertelt ze verder. “Als we bijvoorbeeld gamba’s serveren, kies ik nog een Pinot Grigio om koud te zetten. Naast de wijnen op de kaart, kunnen klanten in feite kiezen uit alle wijnen die we aanbieden in onze zaak”.

Het idee voor het restaurant ontstond toen het koppel door de coronacrisis nieuwe oplossingen moest zoeken. Ann-Michelle en Koen runnen namelijk ook een eigen cateringbedrijf, Touch Catering, gespecialiseerd in het verzorgen van eten voor serie- en filmsets. “Door de coronacrisis vielen heel veel cateringevenementen weg. We beslisten daarom om ons pop-uprestaurant van afgelopen zomer te transformeren tot iets permanent. We hadden de ruimte en het meubilair. We moesten alleen nog het terras uitbreiden en voilà, zo is Vin’Osteria 55 ontstaan”.

Zelf de vlotte bediening en de heerlijke creaties van Ann-Michelle en Koen ontdekken? Zin om even weg te dromen bij een smakelijk bord pasta en een glaasje rode wijn? Doe mee aan onze wedstrijd!

etentje voor twee

Wat moet je doen om te winnen?

Volg Touch Wijnen-Catering en june. op Instagram door op beide linkjes en de blauwe ‘Volgen’-toets te klikken. Houd de wedstrijd in de gaten en geef er het antwoord op de vraag. Easy!

Zelf een restaurantbezoek boeken? Reserveren kan online of telefonisch via deze link.
Coronamaatregelen? Vin’Osteria 55 volgt alle in restaurants geldende maatregelen.
The small print? Deze wedstrijd loopt tot en met 6 september en de gratis maaltijd geldt voor twee personen, deze kan rechtstreeks met het restaurant worden afgesproken. Meer mensen in je bubbel? Vanaf de derde persoon gelden de gebruikelijke prijzen voor spijs en wijn. De wekelijkse sluitingsdagen zijn woensdag en donderdag.
Nog meer prijzen winnen op june.? Je kunt nog tot en maandag 31/08 deelnemen aan onze wedstrijd ‘Win een weekendje Gent in P36’.

Ontdek nog meer artikels over ...