Op slechts tien minuten wandel je van station Gent-Dampoort naar P36, de nieuwbouw-woning van Kit Teng en Stan. Ze transformeerden de twee bovenste verdiepingen tot aparte units. Het appartement (tweede verdieping) en de loft (derde verdieping) bieden elk plaats voor vier personen.
Het koppel vindt het belangrijk om de bezoekers een fijne vakantie-ervaring te geven. “We verhuren de ruimtes met veel liefde voor de stad Gent. Voor ons is het alvast een droom om op deze locatie te wonen. Verder proberen we ook zo ecologisch en duurzaam mogelijk te werk te gaan”.

De woning is uitgerust met zonnepanelen en de toiletten en wasmachines spoelen op regenwater. In iedere unit zijn er comfortabele boxsprings aanwezig, een luxueuze regendouche en een airco voor warme dagen. Voor wie even wil uitrusten in P36 is er ook een televisie met chromecast en een eerlijke bar, met steeds een gratis drankje per persoon. Het appartement is bovendien voorzien van een wasmachine en een volledig uitgeruste keuken met vaatwas.

P36 probeert zichzelf continu te verbeteren en lokale ondernemers te steunen. “Een van de dingen die je bij ons kan ontdekken zijn de verzorgingsproducten van Ray. Ze zijn vegan, bezitten geen schadelijke stoffen en ruiken erg lekker”. Voor de decoratie willen ze graag samenwerken met Umber & Smoke. Iedereen die bij P36 logeert krijgt ook een proevertje van Adya Treats, biologisch gevriesdroogd fruit uit Kerala, India. “Een initiatief van Gentenaar Karl Vanderplaetse. Het fruit groeit bij lokale mensen in volle biodiversiteit. Knapperig, lekker en heel gezond”.

Kit Teng gebruikt de Instagrampagina van P36 om hun favoriete tips in Gent te delen. “We raden enkel dingen aan die we zelf uitprobeerden. Deze vakantie hielden we een staycation in Gent om zoveel mogelijk leuke initiatieven in de buurt te ontdekken. We geven onze gasten graag persoonlijk advies dat aansluit bij hun noden en wensen”.

Een verborgen pareltje is de Sint-Baafsabdij. “Na ongeveer 5 jaar in Gent hebben we eindelijk de tijd genomen om de abdij te bezoeken. Het is er prachtig. Momenteel mogen er slechts 30 mensen per keer binnen, wat een unieke kans biedt om rustig op verkenning te gaan. De tuin heeft ook een heel grote biodiversiteit, met wel 250 verschillende plantensoorten”.
In de omgeving van P36 bevinden zich een aantal zomerse pop-upbars. “Een echte aanrader is Te Hoet. Je kan er aperitieven en een hapje eten. Ze hebben een prachtige tuin met eendjes en schattige kippen. Er is ook een kunstgalerij, een nagelstudio en een barbier. Verder organiseren ze vaak kleine evenementen zoals bingo”.
Een andere leuke zomer pop-up is de Booch Bar van brouwerij Yugen Kombucha. De tafeltjes zijn verdeeld in twaalf veilige bubbels en er is een mooie vlindertuin aanwezig. “Net alsof je een sprookje binnenwandelt”, vertelt Kit Teng. “Ze maken ook hun eigen cocktails van de verschillende kombucha-drankjes en serveren hapjes van restaurant ROOTS”.
Ook qua restaurants heeft Gent veel te bieden. “In de straat naast ons heb je restaurant Het Gouden Hoofd, heel erg lekker! Iets verder vind je Golden Gai, een uitstekende ramenbar. Aan de Reep probeerden we onlangs RTT, het kleine zusje van de Superette. Ze hebben heel erg lekkere pizza’s en je hebt er een mooi uitzicht op het water en de varende bootjes”.

Voor wie een bezoekje wil brengen aan Gent, is P36 de ideale plek. “We hebben een prachtige stad en zouden die graag met anderen delen”, aldus Kit Teng. Zie jij zo’n overnachting wel zitten? Neem dan snel deel aan onze wedstrijd!

Wat moet je doen om te winnen?

Volg B-sans-B P36 en june. op Instagram door op beide linkjes en de blauwe ‘Volgen’-toets te klikken. Houd de wedstrijd in de gaten en geef er het antwoord op de vraag. Easy!

Zelf een verblijf boeken? Meer informatie over P36 vind je via hun Facebook– en Instagrampagina. Je kan ook meteen boeken via Airbnb.
Coronamaatregelen? P36 volgt de coronaregels van Airbnb. In de gemeenschappelijke gang draagt iedereen een mondmasker, er is steeds handgel beschikbaar en alle handvaten worden dagelijks ontsmet. De kamers worden gepoetst door een professioneel team.
The small print? Deze wedstrijd loopt tot en met 31 augustus en het gratis verblijf geldt vanaf 1 september, en kan rechtstreeks met de huiseigenaar worden afgesproken.

Ontdek nog meer artikels over ...