De laatste jaren is New York City meer en meer een bestemming voor familiereizen. En terecht! The Big Apple loves kids! Mijn zoon Casper kwam hier voor het eerst als 4-jarige en wou sindsdien elk jaar terugkomen. Ondertussen is hij een echte New Yorkse teenager (13) en deelt hij graag een paar van zijn favorieten met june.!

The Classics
Als je voor het eerst een bezoek brengt aan The Big Apple, dan kunnen de ‘Klassiekers’ niet ontbreken:
Time Square heeft de grootste concentratie bilboards ter wereld en ook al is dit het epicentrum van commerce, het is en blijft erg indrukwekkend om in het midden van dit kruispunt te staan en je te laten overdonderen door alle prikkels.
Lady Liberty is ongetwijfeld hét symbool van New York City. The Statue of Liberty staat op ‘Liberty Island’ en dit eiland is enkel en alleen bereikbaar met de Statue Cruises vanuit Battery Park. Je kunt haar echter ook zien vanuit de gratis Staten Island Ferry of vanop Brooklyn Bridge Park.
The Rockefeller Center noemt zichzelf ‘A City within the City’. Het gigantische complex bestaat uit 19 gebouwen, waaronder Radio City Music Hall en The Top of The Rock (het beste uitzicht!).  Je kunt er ook heel wat toffe winkels vinden, zoals de magische F.A.O. Schwarz, de Lego Store, de Nintendo Store, enz.

Sommige buurten zijn bekend om hun knappe street art

Pop Ups
De laatste tijd popt er elke week wel ergens een nieuwe PopUp ‘Experience’ op in New York City. Sommige zijn helemaal gratis, andere zijn (veel te) duur.
Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Candytopia’ (kamers vol spectaculaire snoepcreaties!) of ‘Mickey,  The True Original Exhibition’ (een uitgebreide kunstbeleving rond de iconische Mickey Mouse) of ‘The Future of Sport’ (een extra Instagrammable interactieve sportbeleving)?
Via @fomofeed en @fomofeedkids blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe #nycpopups .

Street Art Hunting
Sommige buurten zijn bekend om hun knappe street art. Het is heel fijn om deze wijken te ontdekken aan de hand van de murals. Fan van street art? Neem dan zeker eens een kijkje in Brooklyn, waar je vooral in Bushwick en in Williamsburg heel veel keicoole graffiti kunt terugvinden. Sinds een paar maanden kun je bovendien, verspreid over heel New York, 19 indrukwekkende werken van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra spotten!

Eilandhoppen
Rond Manhattan zijn er een paar bijzondere ‘eilanden’ die heel erg makkelijk bereikbaar zijn. Op slechts 3 minuten met de ferry vanuit Manhattan ben je op Governors Island. Een groot park zonder auto’s waar je o.a. kan zomer-schaatsen, kamperen, klimmen, fietsen of lekker lui in de ‘hammock grove’ rondhangen.
De metro brengt je rechtstreeks naar Coney Island. De leukste combinatie van zee, strand en retro-entertainment! Houten rollercoasters, ‘The Wonder Wheel’, Nathans’s Original Hotdogs en zeemeerminnen…  Hier vind je het allemaal!
Roosevelt Island kun je zowel met de metro als met de ferry bereiken, maar het is veel leuker om de Roosevelt Island ‘Tram’ te nemen: een skilift die je boven de straten en de East River doet zweven!

Central Park
Central Park is de groene long van Manhattan en is zo veel meer dan bomen en gras! Er zijn maar liefst 21 speeltuinen, een reusachtig standbeeld van Alice in Wonderland waar je op mag klimmen, een poppentheater, een (gratis) openlucht zwembad, een waterval die perfect is om tijdens de zomermaanden wat af te koelen… Onze favoriete activiteit? Een roeiboot huren bij Loeb Boathouse (15 dollar voor een boot van 4 personen voor 1 uur) om onze armspieren te trainen (of om gewoon wat rond te dobberen :)).

Een sugar crush krijgen enkel en alleen al door de geur van Dylans Candy Bar!

En verder ook nog…
De lijst met toffe tips voor tieners (van elke leeftijd ;))  is eindeloos… Deze willen we zeker ook nog meegeven: het Modern Pinball ‘museum’ in Kips Bay bezoeken (kan je de highscore breken?), Bubble Tea in Chinatown proeven, in de rij gaan staan voor hipster winkels in Soho, een sugar crush krijgen enkel en alleen al door de geur van Dylans Candy Bar, VR en zoveel meer ontdekken in Sony Square, verdwalen in de Forbidden Planet en sneakers zoeken in de Flight Club!

Praktisch

Breng je binnenkort een bezoek aan New York City (met of zonder kinderen)? Je kunt bij Silvie terecht voor een unieke ‘NYC Photo Shoot Walk’: een wandeling in een fotogenieke buurt, waarbij Silvie zorgt voor achtergrondinformatie en tips over waar en hoe je zelf de mooiste foto’s kunt nemen. Ondertussen wordt er ook een spontane fotoreportage gemaakt, zodat je bij thuiskomst een reeks professionele beelden en herinneringen in je mailbox kunt terugvinden.  Alle info op www.silviebonne.be.

Meer weten over Silvie Bonne?
Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op het Instagramaccount van Silvie (@bonnesilvie) en in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).