De New Yorkse ‘top-10-lijstjes’ die je in de meeste toeristische gidsen kunt terugvinden, blijven uiteraard toppers en zijn niet voor niets echte ‘klassiekers’, maar naast deze gekende attracties zijn er ook heel wat minder bekende parels. Deze ‘Hidden Gems’ worden misschien wel de volgende klassiekers, maar blijven voorlopig nog even bespaard van lange wachtrijen of platgelopen paden.

The Brooklyn Bridge vs The Williamsburg Bridge
De Brooklyn Bridge is ontegensprekelijk New Yorks meest iconische monument. Naast de Brooklyn Bridge zijn er echter nog een aantal bruggen die Manhattan met Brooklyn of Queens verbinden en die absoluut niet moeten onderdoen voor het zicht vanop de Brooklyn Bridge. Integendeel: vanop de Manhattan Bridge of vanop de Williamsburg Bridge heb je bovenop het zicht op de magische NYC skyline ook nog eens zicht op de Brooklyn Bridge zelf. De Williamsburg Bridge is mijn absolute favoriet. Deze brug verbindt twee toffe buurten (Lower East side en Williamsburg) met elkaar én is extra ‘Instagrammable’: stoer door de graffiti en tags, maar tegelijk ook ‘schattig’ dankzij het roze ijzerwerk. Wandelen over een roze brug… Daar kan je alleen maar vrolijk van worden!

De muurschilderingen zijn allemaal kindvriendelijk en niet controversieel

MoMA vs The Bushwick Collective
MoMA (@themuseumofmodernart) is niet enkel het bekendste museum in New York, maar waarschijnlijk ook het beroemdste ter wereld. Terecht een niet te missen stopplaats bij een bezoek aan The City. Naast de vele New Yorkse musea kun je echter ook op straat van kunst genieten. Zo kun je in Bushwick (Brooklyn) ‘The Bushwick Collective’ (@thebushwickcollective) terugvinden, een graffiti- en street artproject.
Dankzij dit project is deze buurt van ooit verwaarloosde en trieste omgeving veranderd in een veilige, gezinsvriendelijke en hippe buurt. De muurschilderingen zijn allemaal kindvriendelijk en niet controversieel. Noch de eigenaren van de gebouwen, noch de kunstenaars worden betaald. Hierdoor blijven de kunstwerken authentiek en kun je gerust enkel uren rondlopen in dit ‘openluchtmuseum’ waarvoor je geen toegang hoeft te betalen

Central Park vs Hunters Point Park
Central Park (@centralparknyc) is de groene long van New York City en een geweldige plaats om even te ontsnappen aan het drukke Manhattan. Naast Central Park zijn er echter nog heel wat andere prachtige parken te ontdekken. Zo kun je, op slechts 1 metrostop van Grand Central, in Long Island City naar het Hunters Point Park. Dit park is nog maar enkele weken open en sluit aan bij het Gantry Plaza State Park. Beide parken zijn mijn persoonlijke favorieten: knap aangelegd, veel leuke details (verborgen hoekjes, een uitzichttoren, public art, hangmatten) een gezellige coffee bar (@coffeednyc) en vooral heel veel ligbanken om van het fenomenale uitzicht te genieten.

Praktisch

Wie?

Silvie Bonne is een Belgische fotografe die sinds de zomer van 2017 met haar man en tienerzoon in New York City verblijft. Na een tijdje in het dynamische en intense Hell’s Kitchen te hebben gewoond, hebben ze nu hun stek gevonden in Long Island City (Queens), waar ze elke dag opnieuw betoverd worden door het uitzicht over de magische Manhattan skyline.

Extra

Wil je graag meer New Yorkse Hidden Gems ontdekken?
Sinds 15 september is het boek ‘NYC guide for Instagrammers’ verkrijgbaar in je favoriete boekenwinkel. Volg ons Instagram account voor meer leuke beelden en info!

Breng je binnenkort een bezoek aan New York City?
Je kunt bij Silvie terecht voor een unieke ‘NYC Photowalk’: een wandeling in een fotogenieke buurt, waarbij Silvie zorgt voor achtergrondinformatie en tips over waar en hoe je zelf de mooiste foto’s kunt nemen. Ondertussen wordt er ook een spontane fotoreportage gemaakt, zodat je bij thuiskomst een reeks professionele beelden en herinneringen in je mailbox kunt terugvinden. Alle info op www.silviebonne.be

Meer weten over Silvie Bonne?
Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op het Instagramaccount van Silvie (@bonnesilvie) en in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).

Ontdek nog meer artikels over ...