Deze maand: Hot in The City!

Net als in België is het in New York zeer Hot in The City! De hittegolftemperaturen van België zijn van juni tot september echter ‘normale temperaturen’ voor New York. Gelukkig zijn er ook veel manieren om af en toe een beetje af te koelen, want dat is best wel nodig!

Zo kun je op Pier 2 terecht om te rolschaatsen (incl. jaren ’80 muziek!)

NYC Ferry
Tijdens de zomermaanden verplaats ik mij het liefst met de ferry. Een ticket voor de NYC Ferry (@nyc_ferry) kost even veel als een metroticket. Er zijn verschillende opstapplaatsen langs de East River waarbij je vanuit Manhattan naar Brooklyn, Queens of the Bronx kunt varen. Eens je bent opgestapt kun je kiezen voor een airco-gekoelde plek binnen of je kunt je haren laten wapperen in een verfrissend windje op het dak van de boot (ik verkies de laatste optie!). In beide gevallen geniet je van het magnifieke uitzicht.

Brooklyn Bridge Park
De NYC Ferry brengt je o.a. naar Brooklyn Bridge Park (@brooklynbridgepark). Dit park aan de voet van de Brooklyn Bridge overspant maar liefst twee kilometer langs de oever van de East River. De verschillende pieren in het park hebben elk een eigen bestemming gekregen. Zo kun je op Pier 2 terecht om te rolschaatsen (incl. jaren ’80 muziek!), op Pier 3 word je betoverd door een rustige groene oase met een labyrint en op Pier 6 is er een extra verfrissende ‘Water Lab Playground’.

Domino Park
Eind juni is het spiksplinternieuwe Domino Park (@dominopark) geopend. Ook dit park kun je terugvinden aan de oever van de East River. Het werd gebouwd op het voormalige terrein van de Domino Suikerfabriek en in het originele en bijzondere design van het park zijn heel wat elementen uit de fabriek verwerkt. Bovendien zorgen de Mexicaanse bar, het beachvolley-veld, de kleurrijke speelfontein en de vele chill- en relax-hoekjes ervoor dat het park in korte tijd zeer populair geworden is bij de hippe en creatieve locals uit Williamsburg.

The Loeb Boathouse
Hét park der parken, Central Park (@centralparknyc), is de ideale plaats op warme dagen. Bomen zorgen voor welkome schaduw, alle 21(!) speeltuinen hebben minstens één waterfontein om even door te lopen en bij The Loeb Boathouse kun je een roeiboot huren. Voor 15 dollar vaar je met 4 personen voor een uur over The Lake. Je hebt weliswaar een beetje spierkracht nodig, maar het uitzicht maakt het meer dan goed!

The Frying Pan
The Frying Pan (#fryingpannyc) is een historisch schip dat permanent aangemeerd ligt op Pier 66 aan de Hudson River. Je kunt het schip gewoon bezoeken, maar je kunt er ook terecht voor een hapje of een drankje. De openluchtbar is een hotspot voor afterwork drinks en het observatiedeck is de perfecte plaats voor een heerlijke maaltijd bij zonsondergang. Geen betere plek om een warme zomeravond af te sluiten.

Over Silvie

Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op het Instagramaccount van Silvie (@bonnesilvie) en vanaf eind september in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).

Meer zien? Deze zomer is er een mini-expo met een aantal #newyorknewyork foto’s bij restaurant Hashtag Food in Brugge.  Je kunt er ook terecht voor limited edition art-prints.

Volgende maand: ‘Hidden Gems’!