Runyon Canyon
In dit groene gebergte kun je even ontsnappen aan de drukte van Hollywood. Er zijn vijf manieren om de Runyon Canyon te betreden en zij leiden allemaal naar één punt, de top van de berg. Als je die bereikt, kijk je uit op de wereldstad. Langs de ene kant zie je de letters van Hollywood blinken en langs de andere kant de gigantische torens van Downtown Los Angeles, waar een massa zakenmensen naartoe trekken. Sarah beklom de berg in anderhalf uur tijd en ontmoette er een kunstenaar die net naar L.A. verhuisdwas. Hij gelooft dat de stad een plek is waar alles mogelijk is qua kunst. De meeste mensen in L.A. zijn heel vriendelijk en openhartig.

De Mojave Desert herbergt de bekende Joshua Trees

Joshua Tree
Op de weg van Los Angeles naar het park Joshua Tree kun je een tussenstop maken in Palm Springs. Dat ligt in het midden van de woestijn en staat vol met palmbomen. Het is de set van veel series en films, zoals ‘Into The Wild’.
Het immense park bestaat uit paradoxale woestijnlandschappen. De Coloradowoestijn is de warmste en er ontspruiten cactussen en struikgewassen. Als je een natuurliefhebber bent, danis dit iets voor jou. Het zanderige landschap is op de meeste plaatsen vrij vlak. Het andere deel ligt iets hoger en bestaat uit groenere vegetatie. De Mojave Desert herbergt de bekende Joshua Trees. De bomen kunnen er groeien omdat het klimaat net iets vochtiger en koeler is. Er zijn ook prachtige oases te zien zoals de Forty Nine Palms Oasis.
Het kan aardig warm worden in dit park, dus je brengt best een bezoek in het voor- of najaar. Er zijn verschillende ingangen in het park. Sarah stapte binnen via het West Entrance station. Ze bezocht de Hidden Valley in Joshua Tree.  Eerst wandelde ze langs bergen in steen, ook wel Boulders genoemd. Je kunt in en rond de rotsformaties lopen. Het mooiste uitzichtpunt in Joshua Tree dat je kunt bezoeken is Key’s view, met de prachtige Coachella Valley. Sarah omschreef de zonsondergang op Key’s view als het hoogtepunt van de dag. ‘De lucht veranderde in zoveel verschillende kleuren, het was adembenemend’, zegt ze. In Joshua Tree kun je ook onder de sterrenhemel liggen. De hemel kleurt zwart en je ziet de meest felle sterren.

Pacific Pallisades
De kliffen zijn omringd door het strand, de bergen van Malibu en het water van Santa Monica. Er heerst een verfijnde cultuur. De Pacific Pallisades zijn bezet met peperdure woningen, stijlvolle boetiekjes en kunstmusea. Trek je fancy outfit aan en flaneer door de straten van deze stijlvolle buurt. Je wandelt op kliffen en de glitter en glamour knetteren als vuurwerk om je heen. Sarah heeft er heerlijk gegeten in Blue Ribbon Sushi.

Venice Beach
Venice beach is een van de populairste stranden van Los Angeles. Er stromen verschillende kanalen doorheen, er is zelfs een klein Venetië in de buurt. Venice Beach heeft een alternatieve uitstraling. Je vindt er handlezers, straatartiesten, dromenvangers en hippe winkels op de Venice Boulevard.

Baldwinn scenic overlook
Om van het prachtige uitzicht te genieten moet je eerst heel wat trappen beklimmen, maar het is het meer dan waard. Op een zonnige dag zie je San Gabriels, het Santa Monica-gebergte en Palos Verdes. Je vindt er ook bordjes die je meer vertellen over de fauna en flora. De berg kun je betreden totdat de zon ondergaat. Sarah was verbluft door het uitzicht.

Los Angeles is een stad met ontelbaar veel gezichten en eenvoudig te bereiken vanuit Brussel via een tussenstop in New York of Atlanta, of zowat alle grote Europese steden (Londen, Parijs, Frankfurt, Amsterdam). Heb je al zin om een reis te boeken naar de Westkust van Amerika? Dan kun je een ESTA aanvragen om naar de Verenigde Staten te vliegen. Enjoy your trip!

Door Tessa Laget.
Foto’s: Sarah Newman.

Ontdek nog meer artikels over ...