Oude school als hippe koffietent

De Mariaschool in Bergen heeft een nieuw leven gekregen als gezellig koffietentje waar je huisgemaakte gebak en een kleine lunchkaart kunt vinden. Volg de geur van appeltaart en neem plaats op het terras of in de ‘schoolbanken’. Een echte aanrader volgens Linda is de boterham Geitengeluk (van kaas- en zuivelboerderij Geitengeluk). Nog een leuk extraatje: een winkel vol hebbedingen, Twinkeltje!

Avontuurlijke grottentochten

ASP Adventures biedt vanuit Sibbe bijzondere belevenissen aan in de grotten, zoals de avontuurlijke grottentocht of de grotklautertocht. Het unieke grotbiken met speciaal ontworpen mountainbikes in Valkenburg is ook een aanrader. Let op: bukken is noodzakelijk!

Franse charme in Noord-Limburg

Bij Gasterie Lieve Hemel waan je je in Frankrijk. Lavendelkleurige luiken, een brocante interieur, bistrostoeltjes en druivenranken zorgen voor de sfeer. Dit kleinschalige hotel biedt (tuin)kamers en boutique appartementen, smakelijke gerechten en heerlijke wijnen. Voor wie wil is er ook een sauna, Dutchtub en zwemvijver in de tuin. Het is de perfecte uitvalsbasis voor fietstochten door de pittoreske dorpen tussen Peel en Maas en natuurgebieden als de Mariapeel en Griendtsveen.

Limburg
Gasterie Lieve Hemel
Limburg
De Mariaschool
Met twaalf huisjes heb je elf redenen om nog eens terug te keren

Gelderland op zijn best

De camping Bij Ons in Groesbeek is zonder twijfel de leukste plek om te kamperen in Gelderland. Hier vind je niet alleen de meest unieke accommodaties (van tiny houses tot boten, domes en jachthutten), er is ook een gezellige Stubli waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Er worden regelmatig kampvuren gemaakt, tijdens de pizza-avond worden de pizza’s vers voor je neus gebakken en de beek zorgt voor urenlang speelplezier.

Een stoere fietstocht 

Bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem kan je terecht om een stoere e-fatbike te huren. Maak een mooie tocht met een picknickmand van Eetwinkel Van Mien en doe een rondje langs de IJssel en Oude IJsseL. Een prachtige ervaring die je niet wilt missen.

Een gezellige overnachting 

Voel de liefde en warmte van Tante Hanneke in het hippe tiny house voor twee tot vier personen of het creatieve Voorhuus voor zes personen. Vul je dagen met gezellige spelletjes, eindeloze gesprekken, liedjes zingen rond het kampvuur, de hottub opwarmen, pizza bakken in de Weltevree-oven en een boek lezen in de prachtige kas. Na je verblijf zal Tante Hanneke ongetwijfeld je favoriete tante zijn, bij wie je graag terugkomt!

Een designervaring

De Veluwe raak je nooit beu. En een verblijf in een van de design natuurhuisjes van NOMA Veluwe zal je ook niet teleurstellen. De huisjes hebben allemaal dezelfde buitenkant, maar het interieur is uniek per huisje. Met twaalf huisjes heb je elf redenen om nog eens terug te keren. De Scandinavische uitstraling en de uitnodigende Deense en Zweedse namen, zoals Fika, Lykke, Knus en Hytte, zullen je zeker bekoren. Gelegen in de buurt van Epe is het een ideale plek voor fietsliefhebbers.

De mooiste plekjes in Limburg & Gelderland kosten elk € 20 en zijn de eerste twee van een hele reeks! In juni vullen Drenthe & Friesland de serie aan. Meer tips? Je vindt de gidsen op bijzonderplekje.nl

Door Kato Delrue.

Tante Hanneke
NOMA Veluwe
Limburg

Ontdek nog meer artikels over ...