JEAN sur MER Harbor Café

Als pionier in foodtruck-land doorkruist JEAN sur MER al jarenlang België en Nederland in retrobussen met het beste uit de Noordzee aan boord. Uiteindelijk werd het tijd om het schip aan te meren en een vaste locatie te voorzien. Ahoi! voor de geboorte van Harbor Café. Dé locatie voor hip en culinair streetfood!

Het streetfoodconcept van JEAN sur MER bestaat uit een duurzame liefde voor de Noordzee. Met eerlijk, duurzaam, seizoensgebonden en verser dan verse vis bereidt de chef met hart en ziel hippe gerechten die je uit het vuistje kunt eten. Sinds 2010 voorzien ze festivals, huwelijken en bedrijfsfeesten met hun foodtrucks van een vreugdevolle portie origineel Noordzeelekkers. Ten slotte werd het tijd om het concept een vaste locatie te geven om er op elk gewenst moment van te genieten.

Op de Groenplaats, in de schaduw van de kathedraal, vind je Harbor Café. De vaste stek voor streetfood van JEAN sur MER. Op een plein vol etensgelegenheden zetten ze de toon voor kwaliteitsvol eten. Het bruin café-gehalte van het pand maakt van Harbor Café een volkse kroeg waar streetfood centraal staat. Door het venster roep je je bestelling naar binnen die enkele minuten later klaarstaat waardoor het nostalgische gevoel van tooghangen naar boven komt. Voor je neus krijg je een heerlijk stuk Noordzee te proeven.

De Crunchy Kibbelings zijn er al van het prille begin bij en maken meteen duidelijk dat het niet zomaar om streetfood gaat. Hoewel het een simpel fingerfood gerecht is, proef je een smaakbom van kwaliteit en finesse. De kibbelings op zich zijn heerlijk sappig, maar de saus die er bijgaat, maakt het plaatje compleet.

Wat ook niet mag ontbreken aan jouw bestelling zijn de in Antwerpen wereldbekende Pimp My Shrimp en Cauli flower power. Bij de Pimp My Shrimp verrast een briochebroodje je met een garnaalkroket gemaakt van grijze Noordzeegarnalen, wat een verrukkelijke portie smeuïgheid in je mond is. Net zoals de andere gerechten krijg je de Cauli flower power in een bakje mee. Daarin versterkt de afwerking van pittige olijven, augurk, peterselie en Noord-Afrikaanse specerijen de gefrituurde bloemkool.

Eigenlijk is heel het menu het waard om uit te proberen. Van briocheburgers tot small bites en zoetigheden zoals Boules de Berlin en ijs. Op de Groenplaats kun je gezellig in de zon zitten met de onvergetelijke toppers van JEAN sur MER. Van woensdag tot en met zondag van 12 uur tot 21 uur staan zij voor jou te koken. Je kan hen vinden op Groenplaats 15, in Antwerpen.

takeaway antwerpen

Nordica 31

Tien minuten wandelen van het Fotomuseum Antwerpen aan het Zuid vind je Nordica 31, een specialty koffie- en streetfoodbar helemaal in de Scandinavische sfeer. Het interieur, het eten en de koffie geven je het typische hygge gevoel. Een soort huiselijkheid en intimiteit waar Denemarken bekend om staat.
Naast de alombekende cinnamonbuns of kaneelbroodjes verkopen ze ook verschillende varianten. Ik probeerde de blueberrybun uit. Honingzoet, maar zo lekker! Ik bestelde ook een cortado. De melk sneed doorheen de espresso waardoor mijn papillen geprikkeld werden met een zoete en stroperige smaak. (Belegstraat 31, 2018 Antwerpen)

Rush Rush

Net buiten het stadscentrum kom je terecht in een prachtige buurt, Zurenborg. Je vindt er een mix van neogotiek, neoclassicisme en art nouveau waar het pand van Rush Rush bij hoort. De gezelligheid van het pand komt terug in de gezelligheid van de uitbaters. Ze genieten van het contact met mensen voor een kleine babbel en de mogelijkheid om hun passie te delen.
Als specialty koffiebranderij en koffiebar serveren ze smaakvolle koffie. Ze werken met seizoensgebonden koffiebonen om de kwaliteit te garanderen. Ook voor een kleine honger kun je hier terecht. (Lange Altaarstraat 29, 2018 Antwerpen)

Butchers Coffee

Butchers Coffee brengt je naar een hip plein waar je tot rust komt om je boek te lezen of waar je samen met je bubbel bijpraat. Hoe verder je je zicht brengt naar de verschillende straten omgeven rond het plein, hoe meer kunst je ziet.
De specialty koffiebar breidt zijn assortiment uit met heerlijk lokale en verse producten. Het ontbijt dat je daar eet, is er een waar je elke dag naar verlangt. Ook voor de koffie wil je dagelijks terugkeren, of toch op zijn minst wekelijks. Elke week gebruiken ze namelijk een andere single origin van koffiebranderij Andy Roasters. Vandaag kreeg ik koffiebonen uit Ethiopië te proeven met smaaknoten van zoete hop, sinaasappelschil en verse bloesems. (Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen)

Kolonel Coffee

Het werk van Charlotte De Cock lacht je toe wanneer je onderweg bent naar Kolonel Coffee. Het pand kreeg een geweldige make-over van de kunstenares. Een van haar bewonderaars is onder andere Sergio Herman. Hij vulde The Jane al met een gigantisch schilderij van haar.
Naast koffiebar is Kolonel Coffee ook brander van eigen koffiebonen. De Colombiaanse koffie van vandaag smolt zoet weg op mijn tong met fruitige smaken van pompelmoes en kers. Ook wanneer je even genoeg hebt van koffie blijft de koffiebar een aanrader. Probeer maar eens de kruidige chai latte uit. (Montignystraat 51, 2018 Antwerpen)

Door Jorien Conickx.
Foto’s: Charlotte van den Bogaerd.

takeaway antwerpen
takeaway antwerpen

Ontdek nog meer artikels over ...