Dat koffie een kunst op zich is, kwamen we te weten door koffiebranderij Wide Awake in Brussel. Wij gingen deze week in Gent op zoek naar vier koffiebars met finesse. Waar kun je terecht voor jouw klein geluk? Welke koffiebar symboliseert liefde en gezelligheid? En bieden zij ook iets lekkers aan om te eten? Dat kom je hier te weten.

Simon Says
Bij Simon Says vind je een Brit die voor de liefde naar België is gekeerd en helemaal verkocht was voor de Gentse Feesten. Een zaak beginnen in de bruisende stad was dan ook geen twijfel voor hem. Wanneer je door de kronkelende kasseistraten flaneert, vind je de koffiebar aan de rand van de historische wijk Patershol. In het eclectische gebouw vind je authentieke Panamarenko tekeningen op de muur die de eigenheid van het pand, de uitbaters en de koffie weergeven. (Sluizeken 8, 9000 Gent)

Barista
Tien minuten verwijderd van de Korenmarkt vind je Barista, een koffiehuis dat je met geur en smaak volledig tot rust brengt. Hun producten zijn gezond, biologisch en duurzaam. Naast een grote variëteit aan koffie verkopen ze allerlei producten zoals artisanaal brood, verse quiche en huisgemaakt gebak. De geheimtip van Barista zijn de extra spices die de koffie dubbel zo interessant maken. (Hippoliet Lippensplein 25, 9000 Gent)

Vandekerckhove
Louis Vandekerckhove, koffiebrander van de vijfde generatie, omarmt de eeuwenoude koffiemelanges, maar creëert ook verrassende nieuwe smaken. Je krijgt te maken met een muzikale geur aangezien Louis de koffie brandt met een gitaar in de hand. De jarenlange gedeelde kennis geeft de koffie een karaktervolle smaak. De takeaway koffie krijg je mee in bring me back cups die je telkens kunt hervullen. (Brabantdam 55, 9000 Gent)

Full Circle Coffee
De laatste aanrader in Gent is een plantbased koffiebar. Vegan stomende melkwolken zweven op een koffie die je genotvol opdrinkt. Binnenkort starten ze met een eigen koffiebranderij waardoor je nog meer passie zult proeven en dan is de cirkel pas echt rond. Maar ook nu kun je er terecht voor een wake up coffee, vegan donuts, rijke latte’s of een vriendelijke babbel. Ben je een vaste klant? Dan zetten ze je in de bloemetjes op de wall of fame.

Door Jorien Conickx.
Foto’s: Charlotte van den Bogaerd.

takeaway koffie
takeaway koffie

Ontdek nog meer artikels over ...