Masai Mara Game Reserve
De Masai leven samen met hun kudde vee in het enorme reservaat dat aan het Serengeti National Park in Tanzania grenst. De Mara rivier stroomt doorheen de droge savannes die het Masai Mara Game Reserve rijk is, vandaar de naam. Het woud, de acaciabomen, de glooiende heuvels, het is de thuisbasis van onder andere luipaarden, zebra’s, olifanten, leeuwen, cheeta’s, giraffen en antilopen.
Een tip: trek er ’s ochtends vroeg op uit want dan zijn de machtige dieren het actiefst. Een bezoek aan het roemrijke park om The Big Five te spotten wordt pas echt memorabel wanneer je De Grote Trek kunt aanschouwen. In heuse Lion King stijl beeft de grond onder je voeten, uit het niets rijst er een gigantische stofwolk op en het oorverdovende geluid van honderdduizenden gnoes, zebra’s en gazellen neemt toe. Tussen juli en oktober migreren de dieren vanuit de Serengeti naar het zachtere klimaat van Kenia, op zoek naar water. Opgelet, het indrukwekkende spektakel is niet voor doetjes. Je ziet de natuur in zijn meest rauwe en pure vorm en dat betekent onverbiddelijk – en jammer genoeg – ook dat er veel dieren sneuvelen.

Je waant je gewoonweg op een andere planeet

Lake Naivasha
Lake Naivasha in de Great Rift Valley is het paradijs op aarde voor exotische vogelliefhebbers. Je ziet er duizenden pelikanen, flamingo’s en met veel geluk een zeearend, reiger en ijsvogel. De beste manier om de miraculeuze vogelwereld te bewonderen is per boot. Laat je meevoeren over het meer terwijl er hier en daar een nijlpaard komt bovendrijven. Wie Kenia graag op een actieve manier beleeft, kan te voet of met de fiets het Hell’s Gate National Park bezoeken. Hier vind je een uitgestrekt park met fascinerende rotsformaties en een steeds smallere kloof, waar de grootste gier van Afrika vertoeft. Wat een unieke ervaring om te mountainbiken tussen de zebra’s, giraffen, gazellen en ander wildlife!
Op twee uur rijden van Lake Naivasha ligt Lake Nakuru, waar witte en zelfs zwarte neushoorns leven. Krijg je maar niet genoeg van de roze wolk flamingo’s? Ook hier kun je de tropische vogels spotten.

Amboseli Nationaal Park
Aan de grens met Tanzania ligt het Amboseli National Park, waar het moerasgebied olifanten, zebra’s en gazellen met elkaar verbindt. Het hoogtepunt? De iconische Kilimanjaro met zijn besneeuwde top op de achtergrond. Een beeld dat niet snel van je netvliezen zal verdwijnen. De indrukwekkende vulkaan voedt met zijn smeltwater de verschillende waterpoelen waar talrijke vogelsoorten, eenzame neushoorns en andere wilde dieren hun dorst lessen. Elke natuurliefhebber haalt hier zijn hart op want de buitengewone combinatie van de verschillende natuurelementen zorgt voor een uniek landschap. In het Amboseli National Park moet je zeker de sensationele zonsopgang of zonsondergang gezien hebben. Het kleurenspel is werkelijk adembenemend, je waant je gewoonweg op een andere planeet.

Diani Beach
Na alle droogte van de savannes en woestijnen is het tijd om te ontspannen in de grootste badplaats van Kenia. Diani Beach is de place to be om te duiken, windsurfen en zeilen met de catamaran. Kleurrijke vogels en nieuwsgierige apen verwelkomen je op dit schilderachtig stukje kust.
Beeld je een breed hagelwit strand in, met palmbomen en azuurblauw helder water. De Indische Oceaan is met zijn heerlijk warme temperatuur ideaal om te snorkelen of te duiken. Vaar mee met de dhow, een traditionele zeilboot, en ontdek het magische koraalrif dat schittert onder de reflectie van de zon op het water. Of ga naar het nabijgelegen eiland Wasini om dolfijnen en zeeschildpadden te spotten. Voor een dagtrip is Mombassa een culturele en culinaire must do. Laat je onderdompelen in de lokale specialiteiten en proef sukuma wiki, een gerecht van boerenkool bereid met ui en verschillende specerijen. Of probeer nyama choma, Swahili voor ‘gebraden vlees’, vaak met runds- of geitenvlees klaargemaakt.

Staan je koffers al klaar? Lees dan hier hoe je supersimpel je visum bemachtigt.

Door Jill Kempenaers.