Stanley Park
Vancouver herbergt een van de mooiste stadsparken ter wereld. Net buiten de stad, op een schiereiland, ligt het omvangrijke Stanley Park. Hier dompel je je onder in de natuur. De eeuwenoude bossen hebben, buiten mooie bomen, heel wat extra’s te bieden. De fiets is je vervoersmiddel bij uitstek. Zo ga je vlot van een prachtige rozentuin naar een strand. En dat vind je allemaal terug in één park. Hier spot je de bekende totempalen en zelfs een oud aquarium. Het Vancouver Aquarium geeft op een diervriendelijke manier ruimte aan al wat voortkomt uit de oceaan.
De bossen van Stanley Park en de oceaan zorgen ervoor dat je je erg klein voelt. Om die schoonheid volledig tot zijn recht te laten komen, volg je de Seawall. Op deze promenade loop of fiets je terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. Laat je volledig betoveren door de indrukwekkende omgeving.

Vancouver Island
Wie in Canada verblijft, moet voor de volledige belevenis gaan. Heb je een hart voor dieren en wil je een adembenemende ervaring? Ga dan naar Vancouver Island om te gaan varen. Je krijgt de keuze: ofwel neem je een grote zodiac, ofwel een kleine. In elk geval vaar je ver, tot het moment dat je de walvissen, orka’s of bruinvissen ziet. De beste tijd om aan whale watching te doen is trouwens tussen mei en september. Maar ook op het land valt er heel wat moois te spotten. Misschien kom je wel een moederbeer met enkele jongen tegen. Hier wil je graag iets langer blijven. Om het avontuur af te maken, kies je best om te overnachten in een blokhut aan een rivier.

Tijd om kreeft te bestellen!

Kanovaren in Canada
Het is een klassieker, dat weten we. Maar als je de kans krijgt om dit te doen, dan moet je die met beide handen aannemen. Sportieveling of niet, gewoon doen. Hier kanoën zal alles voor je veranderen. Na deze ervaring is kanovaren nooit nog hetzelfde.

Stad van delicatessen
Als je veel tijd spendeert in de natuur, dan krijg je honger. Hoog tijd om terug down town te gaan. In het Fairmont Empress Hotel las je een welverdiende rustpauze in met een high tea. Het hotel staat ervoor gekend om een uitmuntende selectie aan verschillende theesoorten aan te bieden. Bij heerlijke thee mogen de scones met aardbeienconfituur en clotted cream zeker niet ontbreken.
Toch eerder nood aan iets hartigs, voor bijvoorbeeld als het wat later is op de avond? Omdat Canada en daarmee ook Vancouver, omringd is door de oceaan, is er een uitgebreid assortiment aan vis en zeevruchten. Je proeft hier met gemak zeker vijf soorten verse zalm. Ook zeevruchten zijn in overvloed verkrijgbaar. Tijd om kreeft te bestellen, denken wij dan. Het Blue Water Cafe is een goed adresje om je smaakpapillen te verwennen met al het lekkers uit de zee. Als je weer barstensvol energie zit, kun je even rondlopen en het centrum verkennen.

Gastown
Natuurlijk is Vancouver veel meer dan enkel natuur alleen. Heb je even genoeg van al dat groen, ga dan in de binnenstad op verkenning. Gastown, de oude historische wijk, barst van de charme. Hier slenter je langs gezellige terrasjes en zie je oude Victoriaanse huizen. En als je dan toch in dit gedeelte van de stad rondloopt, waarom ga je dan niet op zoek naar de oude stoomklok? De klok is een attractie op zich, want elk kwartier geeft ze een fluittoon en een wolkje stoom. Bovendien geeft de klok elk uur wel een soort performance.
Wist je trouwens dat de stad een licht Nederlands tintje heeft? De naam Vancouver komt eigenlijk van Van Coever, iemand uit Coevorden. Dit werd dan weer verengelst naar Vancouver.
Vancouver is een topbestemming. Zin om een outdoor-gevoel op te doen in een grote stad? Bekijk hier hoe je eenvoudig een ETA aanvraagt. Als dit in orde is, kun je pas echt je hart verliezen aan Canada. Veel plezier.

Door Gracedyne Neirynck.

Ontdek nog meer artikels over ...