11.30 uur – briefing
Mijn mama zit al ongeduldig bij de gate te wachten terwijl ik mijn briefing heb. Een briefing is een korte bespreking met de hele crew over de komende vlucht. Ook wordt er altijd nog een safety thema en een medisch thema besproken. We vliegen vandaag met een Airbus 330, dus bestaat de crew uit 12 mensen. De leidinggevende steward, senior Claudio, geeft ons een werkpositie waarna we klaar zijn om het vliegtuig op te stappen. Met een busje worden we naar ons vliegtuig gebracht waar we alles paraat maken voor de vlucht.

12.50 uur – boarding
Tijd om onze passagiers aan boord te laten. Voor mijn mama hebben we een standby business seat geboekt zodat ze toch optimaal van de korte trip kan genieten. Standby wil zeggen: enkel als er een plaats vrij is. Gelukkig was er eentje vrij en kon ze genieten van een zalig bed op 36000 ft hoogte.

Mijn mama mag vooraan plaatsnemen in de cockpit op de jumpseat

13.40 uur – tijd om te werken!
Het is een korte vlucht van slechts 8 uurtjes, die gaan zo voorbij! De eerste service neemt ongeveer 3 uur in beslag en daarna mogen we elk een beetje rusten. Tijdens mijn pauze eet ik iets en ga ik snel even hallo zeggen in de cockpit. Mijn mama is ondertussen een dutje aan het doen. Gelukzak. Twee uur voor de landing serveren we nog een snack en dat was het dan. Klaar is Kees!

21.40 uur – landing
We hebben de landing ingezet. Mijn mama mag vooraan plaatsnemen in de cockpit op de jumpseat en de tijd wordt 6 uur teruggedraaid. De lokale tijd is 15.40 uur.

16.50 uur – aankomst hotel
We zijn nog topfit (grapje: ik ben eigenlijk wel moe maar, je weet wel, you-only-live-once) dus besluiten we nog een wandeling te maken en we zoeken een lekker, gezellig restaurantje op. Onder de indruk van al de gebouwen en de sfeer kuieren we door de stad. In het Boston Public Garden park zijn er een ontelbaar aantal eekhoorntjes. Dit zagen we nooit eerder! We hebben nootjes bij en daar zijn deze knaagdiertjes dolgelukkig mee.

19.00 uur – restaurantje
Onze buikjes rammelen: tijd voor taco’s. Heerlijk!

01.00 uur – paniek
Volledig verdwaasd schiet ik wakker en kijk op de klok: één uur. In paniek spring ik uit bed en roep dat we meteen moeten opstaan omdat onze vlucht bijna vertrekt. Ik kan niet geloven dat dit mij overkomt. Mijn mama – nog volledig in slaaproes – slaakt een paar korte gilletjes en begint onmiddellijk in te pakken. Ondertussen struikel ik nog over mijn eigen voeten op weg naar de badkamer en val ik met mijn snoet op de grond. Plots besef ik het: ik verwar gewoon dag en nacht! Paniek voor niks. Tjah, ook dat is af en toe het leven van een stewardess: jetlags en verwarring. Een paar lachbuien later vallen we weer in slaap.

06.00 uur – rise and shine!
Nog steeds lichtjes in de war worden we beiden vroeg wakker maar dat vinden we helemaal niet erg: zo blijft er nog veel tijd over om Boston verder te verkennen.

7.00 uur – ontbijt
We vinden een heerlijk plekje om te ontbijten.

8.00 uur – Boston, you beauty
We wandelen door de typische woonwijken van Boston, verkennen de kleine boetiekjes en drinken nog een koffie.

12.00 uur – lobster, please
Noord-Amerika staat bekend voor zijn heerlijke en vrij goedkope kreeft. Vlakbij het hotel is er een goede kreeft/oesterbar: ideaal voor onze lunchpauze dus.

Tijd om huiswaarts te keren. Mijn weekend start!

13.00 uur – dutje
Ik vind nog net de tijd om een dutje te doen.

15.30 uur – pick-up
We maken ons klaar voor de terugreis en worden opgehaald aan het hotel met de bus die ons naar de luchthaven brengt.

6.30 uur – aankomst in Zurich
Het was een korte vlucht, maar toch voel ik de vermoeidheid. Mijn mama had geluk en kon terug lekker slapen in business class.
Terug in het crewcentrum neem ik afscheid van mijn collega’s. Tijd om huiswaarts te keren. Mijn weekend start!

Door Helena De Maertelaere.