Genieten van een ontspannen en culinaire vakantie in een prachtige omgeving? Dan hebben we deze fantastische aanbieding voor je: een wijnweek in de Dordogne in het gezelschap van sommelier van het jaar en june. ambassador Pieter Fraeyman van Restaurant Vinto. Pieter laat je tijdens de wijnweek graag kennismaken met een wijde variatie aan wijnen uit de Dordogne en neemt je mee naar verschillende domeinen.

 

Programma:

Maandag 10/09 – 10u tot 12u30: Degustatie op de camping o.l.v. sommelier van het jaar 2018, Pieter Fraeyman. Stukje geschiedenis over de Dordogne en 8 ontdekkingen uit de streek.

Dinsdag 11/09 – 10u30: Bezoek aan wijndomein Château Coutet in Saint-Emilion.

Woensdag 12/09 – 8u tot 12u30: Bezoek aan de lokale markt in Perigueux.

Donderdag 13/09 – 10u30: Bezoek aan wijndomein Clos des Verdots in Bergerac.

Vrijdag 14/09 – 10u: Bezoek aan Foie Gras boerderij Ferme Andrévias in Sorges met degustatie.

Praktisch:

  • Datum: van 8 tot 15 september 2018
  • Programma: zoals hierboven beschreven op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
  • Aantal deelnemers: minimum 5 – maximum 20*
  • Verblijf: accommodatie en afreisdata vrij zelf te boeken op camping Iris Parc Le Grand Dague
  • Vervoer: op basis van eigen vervoer
  • Prijs voor de deelname aan de wijnworkshops: € 50 per persoon voor de volledige 5 dagen, ter plaatse te betalen

Inschrijving:
Op voorhand inschrijven voor de wijnweek is noodzakelijk en kan tot 18 augustus 2018. U kunt zich inschrijven via deze link.

Voor meer info: bel naar 070/211.212 (€ 0,30 pm)

*Indien het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, gaat de wijnweek niet door. In dat geval kunt u de boeking voor uw verblijf kosteloos annuleren.

Over de Dordogne

Omgeving
In België en Nederland reppen we over de Dordogne, die fraaie streek met beroemde grotten, dromerige stadjes en duizend-en-één kastelen. En uitstekende campings bovendien. De Fransen zelf praten vol liefde over de Périgord. Want dat was vroeger – vóór de Franse Revolutie – de officiële streeknaam.

Uitstapjes vanaf de camping
De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De toeristische handboeken verdelen deze streek in vier regio’s: de witte, de paarse, de zwarte en de groene Périgord. Elke streek heeft z’n eigen charmes en historie. Vanaf je camping is er dus ontzettend veel te ontdekken. Een van de meest bekende en belangrijkste bezienswaardigheden is de grot van Lascaux met de rotstekeningen die al 15.000 oud zijn. Een uniek kijkje in de prehistorie. Op een steenworp afstand van de camping ligt de oud-Romeinse stad Périgueux. Interessant om doorheen te struinen en op woensdag kun je hier je inkopen doen op de typisch Franse markt.

Dé regio om te kanoën
De rivier de Dordogne is een bekend fenomeen onder kanovaarders. Het is niet alleen een uitdaging voor de ervaren vaarders, ook beginnelingen kunnen hier prima aan de slag. Er zijn verschillende routes, variërend qua lengte. Je vindt overal beginpunten waar je een kano of kajak kunt huren. Ook kun je er voor kiezen om onder begeleiding de Dordogne af te zakken.

Culinair genieten in de Dordogne
Truffels, foie gras, eekhoorntjesbrood en confit du canard…het zijn zomaar enkele staaltjes culinair vakmanschap uit de Dordogne. Deze streekspecialiteiten bezorgen fijnproevers de vakantie van hun leven. En vergeet de beroemde Appellation Contrôlées uit Bergerac niet. Zie je jezelf al zitten op een terrasje met zo’n heerlijk glas wijn?

Ontdek nog meer artikels over ...