Antwerpen
De Koekenstad is ook in de winter een goed idee om te bezoeken. Zeker in de kerstperiode is de stad versierd met duizenden lichtjes. Er is geen fijner moment om te shoppen dan in december. De Meir hangt vol kerstversiering en in elke winkel die je binnenstapt, hoor je Mariah Carey met ‘All I want for Christmas is you’ of een andere cheesy kerstsingle op de achtergrond.
Dit jaar moet je uitwijken naar ZOO Planckendael voor de jaarlijkse lichtshow. Volgend jaar is Antwerpen opnieuw aan de beurt, maar intussen kan je wel genieten van de geweldige kerstmarkt in het centrum van de stad. Gezellige marktkraampjes, een ijsbaan en glühwein à volonté, meer moet dat niet zijn! Wil je een uniek uitzicht over Antwerpen en z’n vele kerstlichtjes, kruip dan in het reuzenrad op het Steenplein voor een extra bijzondere beleving. Meer tips voor een wondermooie winter in Antwerpen vind je in dit artikel.

Brussel
Ook onze hoofdstad is een fijne plek om te vertoeven tijdens de kerstperiode. Net als in Antwerpen is er in Brussel een grote kerstmarkt waar je uren kan rondlopen en van kraampje naar kraampje kan slenteren. Je vindt hier uiteraard glühwein, maar de raclette aan een kraampje laat je meteen in Zwitserland voelen. Winterpret in Brussel is meer dan kerstkraampjes en een ijsbaan op het Muntplein. Op diverse plekken in Brussel kan je heel wat lichtjes spotten. Op de oude gebouwen op de Grote Markt, bijvoorbeeld, wordt een bijzonder lichtspel afgespeeld waardoor deze gebouwen tot leven lijken te komen.

Ardennen
We zeiden het al: waarom de kerstperiode doorbrengen in Oostenrijk als je ook in eigen land tussen de sparren ‘Oh denneboom’ kan zingen? De kans is groot dat er een laagje sneeuw ligt in de Ardennen, perfect voor wie zin heeft in een lange winterse wandeling. Achteraf een heerlijk kopje warme chocolademelk om op te warmen, mag natuurlijk niet ontbreken. Met wat geluk ligt er zelfs voldoende sneeuw om te skiën op de Hoge Venen. Dikke truien mogen dames dus niet in hun koffer vergeten stoppen, want een hele namiddag wandelen of skiën in de sneeuw kan behoorlijk koud zijn, zelfs in eigen land. Schijnt het zonnetje, zet dan zeker je Bottega Veneta zonnebril op om je ogen te beschermen tegen de felle zonnestralen die op het sneeuwtapijt weerkaatsen. De dag sluit je af aan de kachel en al smullend van een heerlijk gastronomisch diner met een stukje wild. Smakelijk!

kerstmarkten

Ontdek nog meer artikels over ...